Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer tre

Dagens gnäll

Hej på er <3

Hoppas att allt är bra med er! Här kommer dagens gnäll då! Jag är så illamående exakt hela tiden.. Kräktes igår kväll från ingenstans för att bebisen typ tryckte på något vis i magen så att det inte gick att hålla tillbaka. Tar verkligen på psyket att ha mått såhär sedan mars/april. Annars har jag bara legat i sängen och gråtit för att jag har så jäkla ont i höften och inte kan stödja alls på ena benet. Blir helt kallsvettig av smärta. Har gjort ett besök hos sjukgymnast igår och var hos osteopat idag. Är så desperat efter att få hjälp då det gör ont att sitta, ligga och stå. Gå behöver vi inte ens prata om för det kan jag inte göra alls! Och sova på nätterna är i princip omöjligt då det bara värker och ilar. Som att det inte vore nog med alla krämpor som jag redan hade så ska jag nu inte ens kunna gå liksom.. Nej, jag är bara så ledsen. Om ni inte vill läsa en deppig blogg så får ni checka ut härifrån och återkomma om några veckor när min lilla son är utanför magen. Då kommer jag nog ha en nytändning av lycka och energi.

Jag känner mig så otroligt negativ men det är verkligen min verklighet just nu. Jag har det bra sjukt jobbigt och vill dela min sanning och hur det faktiskt ser ut för mig. Jag vet att jag inte är ensam om att ha en tuff graviditet heller och jag kanske kan få någon annan att känna sig mindre ensam. Bara det betyder allt för mig.

Detta är ju en rejäl ljusglimt i vardagen. Både att få sitta i bilen och att äta saffransbulle, haha. Kan inte ens hämta mina barn på skolan och förskolan själv längre men brukar följa med i bilen för att ta mig ut ur huset en stund. Känns som att det enda jag ser är mitt hems fyra väggar nu för tiden.

Barnen fick pyssla igår! Verkligen ett supertips att bara dra ut presentpapper och tejpa fast när dom ska måla för att inte förstöra underlaget. Funkar jättebra om man inte har en vaxduk eller liknande hemma.

Lunchen intas ofta i soffan nu =)

Har varit på tillväxtultraljud och vår bebis ligger precis på sin kurva. Fick se hans söta, lilla ansikte igen också. Älskar honom så mycket!! Han har för övrigt börjat hicka lite i magen nu på kvällarna. Kan pågå i en evighet också, haha. Det är så gulligt.

Två älsklingar som fick bada igår!

Har köpt hem massor med krokar till ett av barnrummen men ska såklart inte sätta upp alla. Det ena såldes bara i trepack, haha. Får sälja vidare dom som blir över. Har inte riktigt bestämt mig för vilka som ska upp än.

Nya, svarta knoppar är på plats på byrån.

Och kudde med svarta bollar på i myspölen!

Just det! Har faktiskt lämnat hemmet i söndags för att gå på förlossningsförberedande kurs (profylax) och passade på att äta brunch innan. Var min bästa dag på länge! Mysigt att bara sitta och ligga på golvet på mysiga filtar och bli påmind om vad som faktiskt ligger framför. Är så peppad på förlossning och bebis nu. Och på att få bli mig själv igen och slippa alla smärtor.

Favoriten tills kvällsfika just nu är varma mackor! Så gott.

Och det mysigaste som finns är att vika in små bebiskläder just nu! Visst glömmer man hur små dom faktiskt är!? Men ändå så stora om man tänker på att dom ligger i ens mage.. Åh, vad jag längtar nu.

Jolie är inne i en sådan rit och pysselperiod. Det är det enda hon vill göra hela tiden och hon är SÅ duktig på det. Blir så imponerad av alla hennes små konstverk, hur hon färglägger osv.

Osteopaten sa iallafall att jag har extremt överrörligt bäcken och det är det som orsakar alla mina problem. Det var även inflammerat runt. Hämtade ut kryckor på akuten nu i helgen med ifall jag behöver gå en bit och har för ont för att göra det. Brukar dock gå bra att halta runt hemma om jag vilar och ligger ner länge däremellan.

Tröstätit lite godis framför Bachelor.

Annars har Jason varit på badhuset med en kompis igår och livet rullar bara på. Mannen får dra ett stort lass här hemma med barn, företagen som vi har, matlagning och egentligen allt. Jag ligger mest och bara vilar. Imorgon så är det dags för ett besök hos barnmorskan för att lyssna på bebisens hjärtljud, mäta magen och kolla om mitt blodvärde har blivit bättre sedan jag fick intravenöst järn. Jag har för övrigt börjat få sammandragningar så märks att livmodern börjar träna lite nu! Har inte haft det så mycket tidigare under denna graviditet.

Önskar er en fin kväll. Puss och kram/G

Kommentarer

  1. Maria

    Riktigt bra kämpat ♥️ jag lånade en TENSapparat som jag låg/givk med påslagen hela tiden, sedan rullstol 2-3 månader innan förlossningarna med båda barnen, utanför lägenheten. Vet precis vad du går igenom. Sen ditt illamående på det… Snart, snart är han här.

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Tack fina du <3 tänkte faktiskt ordna en sådan nu till veckan!! Fy 🙁 för mig är det nog jobbigt med kryckorna så kan knappt föreställa mig hur tungt du har haft det. Massor med kramar och tack för din pepp <3

  2. E

    Lider med dig!
    Jag har haft extremt bra graviditeter, ej illamående öht, ”bara” foglossning. Men! Vecka 30-32 kräktes jag helt från ingenstans bara för att ungen tryckte och klämde på nånting där inne. Exakt samma veckor med båda barnen. Lustigt dedär 😅

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Men så skönt att läsa! Det är du så värd!! Ja, det är så skumt! Upplevt samma nu på slutet.. Att bebis varje kväll typ ”klämmer” på något som gör att allt vill komma upp ;P kram <3

  3. M

    Du är en kämpe! Men nu är det inte långt kvar. Bara att försöka vila så gott det går. Vila har varit det enda som ”funkade” för mig. Man blir ju inte av med illamåendet men så länge man låg helt stilla så kräktes man inte. Men höfterna mår ju skit av det. Hoppas tiden går fort nu..

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish