Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer tre

Måndag och ny vecka

Hej fina ni och god morgon!

Mina älskade bloggisar, haha. Jag blev rörd och tårögd nyss för att jag började tänka på hur många av er som har följt mig så länge genom livet. Det är alltid lika spännande med alla dessa hormoner som spökar =)

Hur mår ni? Jag mår okej! Spenderar dagarna som väldigt yr, trött och illamående. Kollar på tv och äter bara.. Låter så tragiskt men det är verkligen så mitt liv ser ut just nu. Ligger bara i soffan och sängen majoriteten av min vakna tid – och även av min sovande tid då såklart.

Idag är det iallafall en ny vecka och det blir liiiite mer drag då barnen kommer hem. Har saknat dom så mycket! En liten uppdatering om livet och läget just nu: 

– Jag var hos barnmorskan i fredags och mina blodvärden såg inte superbra ut. Järnvärdet var riktigt kasst och vi diskuterade att jag ska få järn intravenöst då jag verkligen inte klarar av järntabletter. Min mage mår inte alls bra av att äta dom varje dag + att jag blir så galet illamående. Jag är ju redan så sjukt kräkfärdig hela tiden så jag orkar bara inte må ännu sämre än vad jag redan gör. Frågade er på insta story om att få järn intravenöst och dom flesta av er som hade fått det kände er som nya människor ett par dagar senare. Hade ju varit underbart om även jag fick göra det.

Annars växer magen som den ska, bebisen verkar må toppen (han låg med huvudet nedåt men ännu inte fixerad) och jag har hittills denna graviditet gått upp 12 kg. Med dom andra barnen gick jag upp totalt 14 kg så gissar på att det blir rekord med denna bebis =) Väger just nu 76kg! Får ständigt frågan om hur mycket jag väger så nu vet ni. Vägde 64 kg när jag skrev in mig hos barnmorskan. Själv äger jag inte ens en våg och vikt har aldrig intresserat eller triggat mig på något vis. Jag har alltid utgått från hur min kropp mår inifrån och ut samt hur den ser ut i spegeln.

– Mannen har ju varit i Spanien hela förra veckan och jag har som sagt enbart sovit, ätit och legat i soffan, haha. Vi har saknat varandra så mycket så känns så skönt att han är hemma igen! I veckan blir det mycket mystid.

Fick världens cravings på lax och potatis men på grund av byggkaos här hemma så kunde jag inte laga mat i köket i början på förra veckan. Som tur var hittade jag detta på Ica! 

Spenderade två timmar en kväll förra veckan hos en av mina närmsta vänner sedan högstadiet. Hon skämde bort mig med middag och så var det soffläge och mys framför tvn som gällde. Så mysigt att få ses och babbla ikapp lite! Har knappt träffat henne sedan jag blev gravid tråkigt nog. 

Tove kom ju hit med lunch I fredags som sagt! Från ett av våra favoritställen. 

Och just nu så är detta ett standardmellanmål för mig! Avokado med örtsalt och turkisk yoghurt blandat med kollagen, blåbär, björnbär, honung, ceylonkanel, chiafrön, hampafrön, pumpakärnor och valnötter. 

Denna har druckits en del här hemma, haha. Så god!

Och när jag är hemma själv och bara vill äta något snabbt så ser det ofta ut såhär. Steker halloumi, gör potatis, sötpotatis och morot  + slänger på grönkål när det börjar bli klart i ugnen, avokado, bönor, pressar över citron och har över örtsalt och citronpeppar. Och så pesto/citronsås på sidan av. 

– På tal om järn så försöker jag verkligen få i mig järn i form av SiderAL och Ferronol! För er som är ute efter järntillskott som är lite snällare mot magen så är dessa toppen. Jag tror dock att mina värden är kassa för att jag har fuskat med dessa med. Har tagit det någon gång i veckan bara så får skylla mig själv helt klart.

– Min lilla (stora!?) son fyller år nu till helgen! Så denna vecka måste vi inhandla födelsedagspresenter till honom och göra i ordning inför den stora dagen. Han har räknat ner i flera veckor nu så vet hur mycket han längtar! Baserat på mitt mående så har vi valt att han ska få ha kalas på Megazone i år. Orkar absolut inte göra något hemma som jag vanligtvis alltid gör. Men ja, det kommer nog att bli toppen och 10 av hans bästa vänner kommer dit för att äta lunch och köra lasedome. Hur gullig är hans önskelista förresten!? Älskar den lilla bilden av kalas som han har ritat längst ner.

– Barnrummen börjar sakta men säkert ta plats men det är fortfarande mycket kvar. Och ja ÅTERIGEN så har jag ju bara vilat på grund av mitt mående så nu när mannen är på hemmaplan så lär det ju hända grejer. Ska dokumentera allt till er så att ni får se. Sängen har sakta men säkert börjat byggas på, de nya väggfärgerna är klara och även en liten myshörna har fått komma på plats. Nu ska inredning, en stor matta och annat ordnas direkt sängen är färdigbyggd, spacklad och inmålad. Något annat jag är sugen på att ordna sedan är elementskydd till hela övervåningen! Men det får bli nästa projekt.

– Jag har börjat fundera mycket kring förlossningen, amning och tiden framåt. Jag är ju fortfarande en så hypokondrisk människa som inte riktigt kan förstå eller ta till mig att jag faktiskt ska få en bebis. Kommer inte ta in det förrän han ligger trygg i min famn och allt har gått bra och ser bra ut. Har preppat upp här hemma med det mesta som behövs nu inför bebis iallafall. Bröstpump och flaskor, vagn, babysitter, babyskydd. Är bara blöjor som saknas i princip! Och så ska jag plocka fram en kartong med mina stora barns bebiskläder från förrådet med. Tror att jag kan hitta mycket fint där dom deras lillebror kan ärva vidare. Får se när jag har energin till detta.

Min barnmorska sa iallafall att den tredje förlossningen brukar bli rätt lik den andra och om det stämmer så känner jag mig väldigt lugn. Jag hade en fantastisk förlossning med Jolie på precis alla sätt och allt gick väldigt snabbt med. Min nästa milstolpe är att klippa bandet som jag har runt tappen i vecka 37. Sedan är det ju fritt fram för bebis att komma! Förlossningen är dock lite flexibel med när detta ska klippas och skulle jag få värkar redan i vecka 34 (som jag fick med Jolie) så klipper vi det redan då.

– Kroppen då!? Är evigt tacksam mot min kropp som gör detta en tredje gång. Får så mycket frågor om kroppens förändringar, bristningar osv på instagram och jag vet inte hur mycket jag kan skriva utan att trigga någon. Tycker att allt med kroppen är så känsligt att dela med sig av på sociala medier. Iallafall när det kommer till att börja skriva om det. En bild säger ju inte så mycket. Men kroppen är tung! Känner mig stor och har ont på många ställen. Har ett sjukt tryck nedåt. Inga bristningar eller åderbråck denna tredje gång än så långt heller men det kan ju komma sedan när vi närmar oss vecka 40. Brösten är ENORMA! Har aldrig varit med om att jag nästan kvävs av att vara i min egna kropp. Foglossning har jag både i blygdbenet men även den ”vanliga” varianten i lår, rumpa och höfter. Den i blygdbenet är dock mycket värre och blir som hårda ilningar där nere. Aldrig varit med om det tidigare. Men ja, kroppen är fantastisk! Känns så sjukt att den bakar ett tredje litet liv. Skulle dock ljuga om jag sa att jag inte längtar efter att få ha min kropp för mig själv igen. Bebisen trycker så mycket mot lungorna och revbenen och det är svårt att hitta en bekväm position att sitta/ligga i. Kan absolut inte ligga på rygg längre heller. Då får jag syrebrist direkt och blir helt yr och kallsvettig.

Önskar er en underbar dag så hörs vi senare. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Johanna

    Hoppas du får må bättre snart fina du! Du känns verkligen som en vän, nu när man följt dig sedan du började blogga 🥰🥰

  2. Josephine

    Att man känner sig som en ny människa ett par dagar efter man fått järn intravenöst kan omöjligt bero på att man fått droppet. Det tar minst 2 veckor för kroppen att ta upp järnet och fullt resultat har du efter ca 1 månad. Men skönt för de som placeboeffekten har funkat på 😆

  3. Nellie

    Jag vägde 63kg vid inskrivningen och nu är jag i vecka 38 och väger 80kg! Vägde som du 76kg i vecka 31-32! 🥰 Har knappt kunnat röra mig under min graviditet pga hemsk foglsssning och ryggsmärtor.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish