Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tisdag efter barnvecka

Hej fina ni <3

Gud vad längesedan jag uppdaterade här inne men som ni vet så är jag fortfarande sjukskriven på 75% vilket innebär att jag får jobba cirka 10 timmar i veckan. Försöker göra bort det viktigaste och mest ”släcka bränder” just nu. Vissa veckor jobbar jag dock knappt alls och förra veckan var ett exempel på en sådan vecka. Hade fullt upp med barnen och där tog min energi slut också. Jag försöker verkligen prioritera det som är viktigt nu på grund av mitt mående och så får jag ta nya tag sedan när bebisen är ute igen. Nu är det ju inte allt för lång tid kvar och i slutet av denna vecka så går vi in i vecka 31 (!!) – hur sjukt!? Snart har vi en ny familjemedlem, jag blir mamma till en liten bebis och barnen får en lillebror. Det är så fint.

Förra veckan hade vi ju som sagt barnvecka + att vi hade och har byggkaos då snickare är här och byter golv, vi håller på att bygga in våningssäng, måla om osv. När jag skriver vi så kan ni ju läsa mannen, haha 😉 Men ja, det är mycket som händer nu trots att jag inte gör något särskilt själv. Hatar att ha kaos i hemmet men vet också att jag kommer att uppskatta att vi faktiskt tog tag i allt när det väl är färdigt.

Lite bilder från senaste dagarna: 

Jolie hade en stängd dag på förskolan förra veckan och fick då lite kvalitetstid med mig medan mannen byggde på här hemma. Vi köpte favoritmat, inhandlade tvålpump och tandborstmugg och spenderade större delen av dagen i sängen. Hon spelade iPad, vi pratade och myste och jag fick sova och vila ett tag.

Jason är så duktig och skriver små böcker då och då. Här är ett litet utdrag ur en av dom. Min stora, lilla kille!

Hade en timmes egentid med honom med. Han hjälpte mig att hämta ut paket och sa ”mamma, du är så sjuk av bebisen nu så jag ska bära allt åt dig”, haha. Och så handlade vi till hans friluftsdag. Han fick stolt välja fika helt själv.

Här är resultatet. Blev lite vardagslyx men det får man unna sig ibland. Och så värmde vi chokladen på morgonen och hällde över i en termos.

Självklart fick lillasyster också vardagslyxa med en rosa munk!

Kramkalas i hallen innan skolan <3

Har ätit bananpannkakor med mango och choklad. Så gott!

Min man som jag älskar mest i världen!

Inhandlat nytt till både barnen och kontoret. Roligt med lim i olika färger.

En flaska till mamman! Den är ENORM! Perfekt för att få i sig sitt fulla dagsintag när det kommer till vatten. Har varit dålig på det nu på slutet.

Att bada är lika mycket vardagslyx som en rosa munk mitt i veckan =)

Mannen har tagit med Jason på klippning!

Vi har ätit så god pasta. Stekte bara massor med grönsaker (spenat, zucchini, röd paprika, soltorkade tomater och körsbärstomater) och röd lök, hällde över havregrädde, en sked creme fraich, soja, pesto med soltorkade tomater, lite västerbottensost, salt, peppar och basilika. Blandade sedan såsen med pastan och tillsatte ett paket sköljda kikärtor med. Toppade med ännu mer västerbottensost. Mhmm.

Nya kläder till bebben. Dock lite större storlekar =) Pappsen har valt.

Såhär såg det ut förra veckan när sängen levererades till oss när den var färdigmonterad. Ska sågas av massor på vissa delar, stegen ska bort och så ska hela sängen byggas in ihop med trappsteg. Den ska också målas in i samma färg som väggen. Kommer att bli så fint! Just det! Det ska in förvaring under sängen med. Så blir inbyggda lådor där.

Min käre make har också handlat hem likadana byråer som barnen redan har för att bygga upp dom mer på höjden. Detta blev klart redan i helgen så nu kan dom små ha alla kläder på samma ställe i sitt gemensamma rum! Ska visa er i veckan.

Vi fick hem badbomber från LUSH!

Min nya craving är detta bröd! Sedan är jag besatt av en speciell yoghurt från Arla (grekisk med vaniljsmak) och havrepuffar + satsumas. Kan leva på det men försöker få i mig riktigt mat med. Men när man mår illa så är det oftast lättare att äta ”frukost” till alla mål typ.

Detta åt vi i helgen som fredagsmys med barnen enligt deras önskemål! Proteinellagrädde och frukt.

Och på tal om mat så blev det en kvällstacos på kikärtor med mannen med framför Snabba Cash. Har ni sett? Vi såg klart hela serien och tycker att den är bra men ändå lite överskattad. Är den verkligen SÅ bra!? Son sagt, jag gillar den men inte så mycket mer än så.

Ny tvålpump och mugg till tandborstar. Har haft samma sedan 2018 typ så var dags för nytt.

Jag och magen hamnade på akuten då jag hade jätteont i vaden, fick ta massor med prover och göra ultraljud för att utesluta blodpropp. Allt gick bra! Missade en hel helg med familjen i princip vilket gjorde mig rätt ledsen. Är verkligen en mardröm att hänga på sjukhuset men måste man så måste man. Tacksam för att vi har så bra vård här i Sverige iallafall.

Barnen fick följa med mannen på middag med hans vänner medan jag var på sjukhuset. Dom verkade inte ha saknat mig särskilt mycket, hehe. Dom hade en så bra kväll och var så glada!

Eftersom att vi hade lördagsgodis hemma (min fina svärmor skämmer ofta bort barnen, haha) så fick dom välja pyssel i lördags istället. Dom valde sådana här gummiband som dom kan pyssla med i flera timmar. Pysselhörnan vi ordnade för några månader sedan är för övrigt så uppskattad och det är där dom befinner sig hela tiden. Båda mina barn är väldigt pyssliga och kreativa! Det är så kul.

Vi har spelat mycket spel denna helg med. Perfekt aktivitet för mig med barnen då jag bara kan ligga på golvet ;p

Min stora, lilla tjej i brorsans gamla brallor.

Varm choklad med minimashmallows blev det också i helgen. Väldigt uppskattat!

En kort tur i naturen. Blir imponerad över vilken fantasi barn har. Dom kan verkligen skapa en lek av precis ingenting med pinnar, kvistar, blad och stenar.

Min älskling!!! Älskar ihjäl mig!

Sååå! Nu har ni fått en liten uppdatering från mig och jag ska försöka kika in lite mer här framöver. Den här graviditeten har verkligen varit tung för mig på många vis både psykiskt och fysiskt och jag hoppas att ni har överseende med det. Jag vet att jag kommer att vara tillbaka med massor av ny energi när bebisen har kikat ut (om allt går som det ska och bebben är frisk och kry iallafall) och jag ser väldigt mycket fram emot ett nytt år med nya möjligheter år 2023. Och förresten! Vill ni ha lite längre inlägg om saker som inte bara är ”vardagliga” så skriver jag gärna det och är det speciella ämnen ni vill att jag ska lyfta här inne så får ni gärna kommentera! Kom gärna med förslag på vad ni vill läsa om. Då kan jag tidsinställa inlägg sådana dagar när jag har lite mer energi och kan sitta en extra stund vid datorn.

Önskar er en fin eftermiddag och kväll. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Karin

    Tack för inspiration. Ett inlägg om hur du sminkar dig, eller en video. Inte bara bild på produkterna, hade varit kul. Ta hand om er! 🙂

  2. Amanda

    Aww fick sån varm känsla av bilden på Jason när han bär paket åt dig! Så stor han har blivit 🥰 Verkar vara en så snäll och omtänksam kille!

  3. Vilma

    Är det bara för mig eller har bloggen fått ett jättekonstigt format? Bilderna är mycket mindre och allt är typ ”ihopttryckt” jämfört med tidigare 😮

  4. Elin

    Kanske handlar mer om att berättelsen med barnen i snabba cash är riktig hemsk och vardag för många. Som mamma gick det ända in i själen hos mig. Alla är inte privilegierade och många lever under tuffa omständigheter som gör att man som redan 12-13 åring hamnar i helt fel kretsar. Väldigt gripande!

    1. Amanda

      Ja jag fick sån ångest av serien. Kan inte titta på sånt nu när jag själv är mamma, haha. Blev riktigt stressad emellanåt!! Fruktansvärda öden 😢

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish