Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer tre

Tisdag

Hej fina ni <3

Idag har varit en bra dag. Mådde sjukt dåligt i förmiddags men blev bättre mot lunch och det är jag himla glad för. Har nog haft min bästa dag på länge tror jag, haha.

Standardfrulle hos oss när vi har barnen. Gröt med havremjölk, äppelmos, kanel och pumpakärnor.

Idag var vi på föräldrakurs och dagens ämne var förlossningar. Jätteintressant att lyssna trots att jag redan har fött två barn. Men man är ju aldrig fullärd gällande något och jag blev nästan rörd av att sitta där och lyssna då jag förstod att det faktiskt snart är dags igen. Blev också SÅ chockad när barnmorskorna berättade att det är ovanligt att föda barn liggandes på rygg (som på film, haha) och att det absolut vanligaste är på knä eller på sidan. Jag har fött båda mina barn liggandes på rygg i den där klassiska ställningen som man får se på just film. Blir spännande att se hur denna bebis gör entré =)

Efter föräldrakursen så hade vi ett ultraljud inbokat och vi fick såååå fina bilder på vår lilla kille. Fick verkligen motivation till att orka vara gravid i 10 veckor till. Han är så så så så gullig och jag ser så mycket fram emot att få träffa honom. Tänk att han är så nära men ändå så långt bort. Det är en sjukt konstig känsla.

När barnen var hämtade så blev det såklart en kanelbulle då det är kanelbullens dag idag. Vi lyckades köpa bullar som fortfarande var varma. Mhmm, så gott.

Annars har vi haft kaos på bägge våningar. Nytt matbord är iallafall monterat och klart nu. Blev så fint!

Vi har även haft renoveringskaos på övervåningen dessa dagar. Mannen har varit så duktig och spacklat, målat, burit möbler, handlat färg och allt som behövs, kört bort massor med skräp osv. Båda barnrummen ska som ni vet göras om och det blir ju ett sådant projekt. Känns drygt att ha stökigt och dålig ordning i hela hemmet men vet samtidigt att det är det som krävs för att få ett fint slutresultat sen. Senare i veckan ska barnens våningssäng monteras och platsbyggas.

Unnade oss utelunch idag. Blir ju mest matlådor nu för tiden men ibland får man.

Visst blev färgen så bra!? Den ena är från Jotun och den andra är från RUSTA. Den ni ser på bild nu är Jotuns ”soothing beige” och tanken är att våningssängen ska målas in i samma färg sen. Och så ska lite ny inredning inhandlas med till bägge rummen. Blir nästan så att min hjärna kokar av planering då jag inte riktigt vet exakt hur jag vill ha det.

Jag har hjälpt till lite smått runt element och liknande men annars är det ju soff och sängläge som gäller för min del.

Dagens middag blev halloumipytt med så god sås. Recept HÄR. Denna gång hade jag morot, potatis, sötpotatis, blomkål och champinjoner (går att variera grönsaker och rotfrukter baserat på det man har hemma) + halloumi såklart. Och så massor med persilja och babyspenat ovanpå.

Och mitt craving denna graviditet är denna fryspizza, satsumas och vaniljyoughurt med havrepuffar, haha.

Önskar er en fin kväll. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Helen

    Hej! vad fina bilderna blev från ultraljudet i 3D! kunde ni se könet tydligare med 3D ultraljudet än med vanligt ultraljud? kram

  2. Sara

    Blir du inte orolig för att alla ultraljud ska påverka barnet? Tänkte eftersom det finns en anledning till att man inte får så många ultraljud utan att behöva påkosta det själv om du förstår vad jag menar.
    Menar inget illa utan bara intresserad 🙈
    Förstår ju såklart att man vill göra ultraljud för att lugna sig själv med att allt ser bra ut 😁

    1. Sofia

      Om det skulle påverka barnet avsevärt skulle man inte få göra ultraljud. I andra länder tex Spanien gör man ultraljud vid varje besök hos bm. Väntade tvillingar och gjorde ultraljud varannan vecka och efter v 32 varje vecka. Det skadar inte barnet med dagens teknik och det är så korta stunder.

    2. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Hej Sara! Tror jag hade svarat precis likadant som Sofia här nedan 🙂 <3 Så fattar mig kort med att skriva att det är så korta stunder och att det inte finns några bevis på att ultraljud skulle vara farligt på något vis. Kram kram

  3. Josefine

    Jag tycker det är lite läskigt att se bebisar på 3D ultraljud osv för att de ser så läskiga ut och oftast inte så gulliga och söta 😂 men måste säga att er lilla kille är fruktansvärt söt 😍

  4. S

    Haha älskar att du också cravar fryspizza 😂 jag har velat ha det alla mina graviditeter 😌👌 bara med mozzarella, pesto och körsbärstomater 😌

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish