Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer tre

Minskade fosterrörelser

I helgen åkte jag in till akuten för att sedan bli slussad vidare till förlossningen. Hade inte känt bebben som vanligt under kvällen, natten eller morgonen. Blev så orolig! Men allt såg som tur bra ut och jag fick lära mig att många bebisar ändrar rörelsemönster runt vecka 28. Nu lever han om som vanligt där inne men gud så rädd man blir när det känns som att allt inte står rätt till. Har ni andra gravida eller ni som har varit gravida varit med om minskade fosterrörelser? 

Kommentarer

  1. L

    Mitt sista barn slutade röra sig sig på kvällen. På morgonen var det knäpp tyst i magen. Jag började vicka på magen från sida till sida fortare och fortare men det enda jag kände var som en tegelsten, helt orörlig där inne. Jag hoppade in i badet, sprutade både varmt och kallt vatten, inte en rörelse, jag hoppade upp och ner och det enda jag kände vad den där tegelstenen som bara följde mig orörlig fram och tillbaka i magen efter vart jag flyttade den. Ringe upp till förlossningen och tänkte att nu är det kört. När jag låg på britsen, tyckte jag att jag kände nått fladdra och det här var bara i sista 4-5 veckorna max från BF. När allt var påkopplat låg en helt vild unge i magen och det syntes verkligen utifrån. Har alltid varit livlig i magen. Dom sa kom hellre upp varje gång du får en känsla för det ska inte ändras rörelsemönstret i sista trimistern och inte vara så dött som det var i nästan 1 dygn. Då ska man åka upp och göra en koll. I mitt fall låg den lille och sov såååååååååå gott men skrämde livet ur sin mamma

  2. Alexandra

    Jag åkte in några gånger när jag väntade min dotter 2020 och sista gången i vecka 38 visade de sig att de var minskade fosterrörelser så blev igångsatt bara en timme senare. Allting gick bra och hon frisk när hon kom ut. Lita på din inre röst! Du vet bäst, om de är så att du får åka in varje dag <3

  3. Karin

    Jag åkte också in vid ett tillfälle. Blev osäker på när jag kände honom senast. Fick CTG och hans hjärta lät bra. Puh! Till saken hör att han låg förhållandevis still. Märkte aldrig att han snurrade runt. Han låg nog i samma ställning länge. Förlöstes med kejsarsnitt eftersom han låg i säte. Han hade det trångt och var tydligen svår att få ut.

  4. Johanna

    Båda mina var lugna dagen före förlossning och åkte därför in på kontroll. Hade moderkaka i framvägg så då var bebisarna så nedsjunkna och därför kände jag inget.

  5. Emma

    Minns att jag också var in en gång, kommer inte inte ihåg om det var med nr 1 eller 2, pga minskade rörelser. Sa att det är vanligt, men att man självklart ska åka in och kolla om man är orolig 🙂

  6. Nicole

    Var inne på kontroll en gång, men han var ofta sjukt lugn och borde ha åkt in fler gånger. Tog upp oron kring det på varje besök på spec mvc (där jag gick hela graviditeten). Gjorde massor av ctg och fick bara höra att ’det ser bra ut’ men magkänslan sa annat. Födde med planerat snitt vilket visade sig vara tur då han föddes med navelsträngen två varv runt halsen samt att han låg vidöppet med huvudet..

  7. Ida

    Ja, i vissa veckor var det så att bebisen rörde sig mindre helt enkelt. Var så fruktansvärt nojjig med alla mina graviditeter men desto värre med min trea men åkte aldrig in då jag kände igen allt från de två tidigare graviditeterna. Magkänslan brukar dock ha rätt så kolla hellre en gång för mycket!
    Att man själv ska behöva känna hur mycket bebisen rör sig skapar en hemsk oro tycker jag. Kram

  8. Sofia

    Yes har åkt in en gång än så länge (vecka 33 nu) fast inte akuten utan maternal assessment unit när det är dagtid (bor i UK). Så fort jag lagt mig för att CTG:n skulle sättas på så kom en kraftig spark som barnmorskan såg och sa ”det är nog ingen fara här!” så klassiskt.

  9. anna f

    Har åkt in 1-2 gånger med varje barn då jag reagerat på minskade fosterrörelser.
    Är så skönt att när man ringer för att prata med dem på förlossningen så säger dom KOM IN!!! att man absolut ska kolla upp det om man inte känner att det känns 100% och att man ska lyssna på sin magkänsla.
    Har inte direkt behövt argumentera för sin sak. Älskar att dom är så snälla och förstående!

    Så när man sitter när för en koll så börjar bebisen såklart toksparka varje gång, men det är ju bara positivt 🙂

  10. Madelene

    Jag verkar ha fått bebisar som inte vill röra på sig alls mkt i magen. Min första var sååå lugn kunde ge igen sig liten buff några ggr i veckan bara. Hade förhoppningar att nu denna skulle vara lite mer aktiv men nej verkar inte så. Tycker dock det e jätte svårt att veta när jag ska bli orolig o inte. Blir automatiskt orolig för att det inte är som ”alla andra bebisar” men samtidigt så vet jag ju inget annat.

  11. Linnea

    Hände mig också under graviditeten och jag fick åka in till akuten. Tyckte det jobbigaste var att det hängde helt på mig att känna efter hur mycket hon rörde sig.. men allt såg bra ut när jag var inne! Älskar att följa dig och din graviditet, kämpa på <3

    1. Sofia

      Åååh håller helt med. Det blir så ensamt när man är själv om det. Det finns ju inget partnern kan göra i såna lägen förutom att ta en till sjukhuset och stötta.

  12. Alexandra

    Jag var inne i v. 32 för minskade fosterrörelser, man blir så rädd! Min sambo fick inte följa med pga pandemin men allt var som tur är bra och ut kom en frisk pojke i v. 38 😊❤️

  13. Louise

    Jag har åkt in 1-2 ggr med alla mina tre små. Lika bra att kolla en gång för mkt än för lite och om bebisen inte rör på sig som vanligt och inte heller reagerar på ”provocering” typ smälla ihop två kastrullock, ligga på sidan, dricka iskallt vatten osv, så är det bra att kolla upp 🙂 Skönt att allt såg bra ut.
    Tycker faktiskt det där blev värre och värre med barnen. Nu med 3e var hjärnspökena och oron värre än tidigare.
    Kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish