Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Veckohandling och veckomeny

Jag försöker ju anpassa handlignen lite efter det vi har hemma + handla efter erbjudanden nu när allt är så sjukt dyrt. Blir nästan lite som en sport i att spara pengar =) Lite kul ändå! Det vi ska äta denna vecka: 

– Broccolisoppa med kräftstjärtar och frötopping + hemmagjort kesobröd med morot och havregryn (barnen har tjatat i flera veckor om just broccolisoppa av någon anledning, haha).

– Provencalsk torsk med potatis

– Korvstroganoff med cornichons, svarta bönor och ris

– Linsbolognese med rotselleri och spaghetti + sallad

Och så har vi också allt hemma till: 

– Linsgryta med kokosmjölk, morot och tomat + ris

– Pasta och ”kött”/bönfärssås

Sedan har det inhandlats lite till nyttig bakning med för jag vill ju ha något gott och chokladigt hemma nu hela tiden. Tror vi handlade för totalt 1300:- och då köpte vi lite frukostgrejer och frukt med. Vi har rätt mycket mat i frysen så anpassar som sagt handlingen en hel del efter det och kommer att fortsätta göra så framåt med. Vi handlar ju alltid på ICA Maxi (älskar bara helhetsupplevelsen där) men är supersugen på att prova Lidl då jag läst om så många som sparat hundralappar på att göra större delen av inköpen där. Vad har ni för erfarenheter? Hur tänker ni för att handla smart? Jag tänker inte smart med allt men försöker iallafall tänka smartare med det mesta nu i dessa tider.

Kommentarer

  1. Andrea

    Jag handlar det mesta på Willys och Lidl, sen köper jag det som Ica maxi har bra erbjudanden på samt ersättning till barnen där. Då sparar man massor med pengar men får ändå bonus på Ica 👌 Ica maxi är dyrare på nästan allt så man tjänar definitivt på att handla majoriteten av varor på andra butiker men planera och utnyttja erbjudanden från alla butiker så är mat inte så dyrt som alla säger. Sen har jag visserligen väldigt nära till alla butiker, Willys och Maxi ligger bredvid varandra och Lidl 5min från dom. Värre om man har flera mil till alla olika butiker såklart

  2. Patricia Klinteberg

    Fler såna här inlägg tack! Behöver också börja budgetera mathandlandet, och bestämt vi ska börja äta lite mer vegetariskt (vi är köttätare) för att dra ner på kostnaderna + för hälsan och djurens skull. Aldrig lagat vegetariskt direkt så uppskattar recept och dessa veckomenyer! 🙏🏼🥰

  3. Maria.j

    Lidl kan jag tipsa dig att köpa frukt och grönt ifrån! Sen frysmat. De har inte alla ”typiska” märken där som man är van vid det är väl enda nackdelen. Men man spar absolut mycket. Ica maxi och coop går helt bort för mig. Blir Lidl och willys för vår del. Ibland kör vi även orientalisk butik de kan ha galet nedsatta priser på frukt framförallt.

  4. BMP

    handlar mest på Maxi, får gärna kosta. Lidl tycker inte jag har det jag vill ha. Det är bra grönsaker ialla fall på Lidl och god glass.

  5. Madde

    Handlade också jämt på maxi förut men vi sparar verkligen hundralappar sen vi började handla på Willys! Lidl gillar jag inte alls, saknar alla vanliga märken där ☺️

  6. Frida

    Hej, jag sänkte mina matkostnader rejält när jag började handla på stora Willys ( ej Willys hemma) mot Ica maxi. Handlar ibland på Lidl o Ica om de har några bra erbjudande. Sen ett tips är om ni har någon ” utländsk ”matbutik , där handlar jag mycket billiga grönsaker ägg,örter linser etc. Jag äter som du typ, inte kött utan mest plantbaserat. Tack för matinspo 👍🏻🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish