Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Linsbolognese med rotselleri

Gårdagens middag innefattade linser igen, haha. Men det blev sååå gott och detta är en återkommande favoriträtt på hösten/vintern för oss. Så gott med parmesan/fetaost och sallad till!

Du behöver:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 morötter

2 paket krossade tomater (jag hade ett paket med basilika)

Rotselleri (200 gram)

Olja

1 1/2 dl röda linser

1/2 dl tomatpuré

Timjan

Rosmarin

Färsk basilika

2 buljontärningar

5 dl vatten

2 msk soja

Salt och peppar

Gör såhär: Hacka löken, pressa i vitlöken och fräs i olja tills den fått färg. I med morötterna och rotsellerin (som du river med rivjärn) och stek en stund. Tillsätt tomatpuré, timjan, rosmarin, soja, vatten, buljongtärningarna, linserna och dom krossade tomaterna och låt puttra. När linserna är klara så kan du smaka av med salt och peppar och klippa i basilika efter smak. Servera med pasta!

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish