Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Nyttig chokladkaka som man inte behöver baka!

Har sett detta recept i mängder med olika varianter på sociala medier nu och kände att jag själv måste prova. Fastnade mest för att man bara har kakan i frys/kyl och att man inte ens behöver starta ugnen. Har sett att vissa har riven kokos i smeten också + att man kan variera nötterna i oändlighet, ha i mandel/jordnötssmör i själva degen, skippa kokosoljan i toppingen osv. Har som sagt provat mig fram lite och testat kanske tre olika recept av denna för att komma fram till en favorit som jag gillar allra bäst =)

Du behöver: 

– 1 dl cashewnötter

– 1 dl valnötter

– 12 dadlar

– 3 dl mandelmjöl

– 3 tsk kakao

– 2 msk kokosolja

– 3 msk vatten

Du kan även tillsätta någon/några msk nötsmör + riven kokos om du vill! Eller välja helt andra nötter som du gillar mer. Om det behövs kan du också addera mer vatten och mer dadlar. Smaka av ”degen” när du har mixat den färdigt.

Topping: 

– 2 kakor mörk choklad (jag hade 78%ig)

– 1 msk kokosolja

– Flingsalt

Gör såhär: Mixa allt till själva botten på kakan i en blender och tryck ut i en form med bakplåtspapper. Jag hade en vanlig brödform som jag la ett bakplåtspapper i. Koka upp vatten i en kastrull på spisen och smält chokladen i ett vattenbad. Tillsätt kokosolja, rör om och toppa sedan kakan med den smälta chokladblandningen. Strö över flingsalt och stoppa in i frysen en stund. När den var kall och hård så skar jag upp den och förvarade sedan bitarna i kylskåpet. Supergod att äta som den är eller ihop med grädde och hallon!

Kommentarer

  1. Jasmine

    Ser supergott ut och skulle verkligen vilja testa, men jag är allergisk mot nötter så skulle vilja göra den utan nöttererna, vad skulle man kunna byta själva mjölet till isf? 🥰

  2. Mia

    Jag ska testa den. Den ser god ut. Du är väll inte en så som sparar på saker. ?Jag håller på och rensar vill inte ha mycket grejer. Men tänk om jag ångrar mej. Men tror inte det. Ha en mysig vecka. Kramis till dej.😊

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish