Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Torsdag

Hej fina ni!

Oj, vad det har hänt grejer idag känns det som, haha. Om man jämför med mitt annars rätt så händelselösa liv just nu.

– Idag gjorde jag en polisanmälan. Vi blev påkörda av en elsparkcykel i Stockholm för cirka en månad sedan och fick bucklor och repor på vår nya bil. Vi hade vittnen på vår sida och fick för ett par dagar sedan domen av försäkringsbolaget att motparten är vållande och skyldig till skadestånd. Problemet i en sådan här situation är att försäkringsbolaget inte kan kräva motparten på självrisk då en elsparkcykel inte räknas som ett fordon. Däremot så kan vi göra det. Men ja.. Det är lättare sagt än gjort och personen i fråga vill inte betala för sig eller ens höra av sig till oss. Hade ju varit enkelt löst om hen gick via sitt försäkringsbolag/hemförsäkring men inte det heller. Så polisanmälan är gjord och jag hoppas att vi iallafall får igen vår självrisk som trots allt är cirka 8500:-. Annars tvingas vi betala den själva för något som vi inte själva har varit vållande till. Så orättvist.

– Magen är så jobbig. Bebis lägger sig på alla möjliga konstiga vis och jag känner ofta att jag knappt får plats i min egna kropp. Om jag äter lite, lite för mycket middag så känns magen helt enorm och stenhård och jag kan knappt dra andetag. Ska det vara såhär redan i vecka (snart) 27!? Hur ska det då kännas om ytterligare fem eller tio veckor? Någon gravid som känner igen sig? Känns nästan obekvämt att sitta som vanligt eller bara att stå upp. Känner mig nästan kvävd och som att innehållet som ska finnas i magen inte riktigt får plats i magen.

– Idag hade vi barnmorskebesök och mina värden och magens mått är EXAKT samma som när jag väntade Jolie. Till och med mitt järnvärde är likadant. Det är väldigt lågt bör tilläggas så måste börja äta järntabletter oftare. Problemet är bara att jag redan mår väldigt illa och mår ännu mer illa av dom. Vi lyssnade på bebis hjärta osv idag iallafall och allt såg bra ut.

– Idag spenderade jag typ två timmar med Tove och åkte runt i lite butiker. Känns som att det var SÅ längesedan jag gjorde något sådant. Bara att typ umgås med en vän och shoppa lite har varit så långt bort ifrån min verklighet under graviditeten. Så det var fint att göra det idag även om vi fick ta mycket pauser för mitt mående som inte alltid är med mig som ni vet. Inhandlade en stor matta till köket, massor med inredning till vår nya badrumshylla som ska upp i badrummet + en mindre badrumshylla som ska få flytta in i badrummet på nedervåningen. Kommer att bli superfint.

– Har fått eksem (?) eller liknande på handleder och handryggar + på ena armen som kliar så sjukt mycket. Har smort som en galning senaste veckan men det hjälper inte. Är liksom genomskinliga/blekröda prickar som står upp från huden och sitter tätt ihop. Brukar ju ha torrfläckar ibland men detta är något annat. Och kliar ihjäl mig! Men gissar på att det är någon form av eksem iallafall.

– Mannen har köpt gräsfrön idag så innan veckans slut så tror jag att allt på framsidan är klart! Plattorna är ju gjorda och nu ska bara stenar skyfflas undan och jord spridas ut. Och så gräsfrön på det då som får ligga där för att sedan förhoppningsvis ta sig till våren.

– Vår kyl har varit boven till en vattenskada igen! Minns ni att allt golv under vår kyl byttes förra året!? Dom fann inget fel på kylskåpet eller avrinningen sist men menade då på att den var felmonterad vilket gjorde att vattnet rann ut framåt och inte i hålet där det ska rinna ut. Nu är dock problemet ordnat men vattenläckaget kvarstår.. Har vi otur nu så får vi byta hela golvet på nedervåningen och det lutar åt att det är det som kommer att ske då en snickare ringde mig idag. Minns vilket spring och vilket projekt det blev förra året att bara byta några golvskivor. Så att byta på hela nedervåningen gör nog att vi kommer att få flytta ut ett tag. Och så måste vi skaffa ny kyl och frys vilket försäkringsbolaget inte står för då man inte kunde hitta några skador på kylskåpet. Suck. Har ni tips på bra kyl/frys som är snygga och hade passat in i vårt hem så tipsa gärna!

Från barnmorskebesöket. Vi ska gå både föräldrakurs (där man går igenom förlossning, amning, tiden på BB osv) samt profylaxkurs privat i oktober. Jag känner mig ju lite som ett ”föda-barn-proffs” redan (hehe ;)) men blir kul att göra allt detta med mannen.

Mätte en färdigbyggd hylla idag på IKEA för att se vad som kommer att rymmas på vår hylla där hemma innan jag handlade.

Testade även lite olika korgar i den, haha.

När jag kom hem så satt mannen och skruvade ihop hyllan vi fick hem i början på veckan. Hans vän som är snickare kommer hit i helgen och sätter upp dom. Vi vågar nämligen inte borra i kakel själva som ni kanske förstår. Visar er nästa vecka hur hyllorna blev på bägge våningar.

Lite av dagens inköp. En del till hyllan och en del till hemmet bara. Vasen fyndade jag på loppis för femtiolappen. Gud vad jag saknar shoppingrundor med vänner! Blev ledsen flera gånger idag när jag blev yr och knappt kunde gå från bilen in till en butik. Men med pauser gick det faktiskt bra och när jag kom hem landade jag i sängen igen. Men inser också att jag behöver försöka göra saker lite då och då för att inte tappa livslusten helt. Har i helhet mått bättre idag än på länge tack vare att jag faktiskt fick prata med en kompis och göra något som inte innefattade hemmiljö.

Önskar er en fin kväll. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Jessica

    Mycket med hur känslan av bebis känns är ju också hur du bär din bebis ligger bebisen högt upp och kanske har en favoritposition med tex rumpan uppåt är det inte konstigt att man om man bär barnet högt och bebis trycker förhoppningsvis när magen växer mer så växer den mer åt andra håll åker den automatiskt lite neråt och bebisen lägger dig med huvudet neråt mer då kommer känslan försvinna tills dess att man är runt vecka 32-33 då är bebisen så stor att allt trycker säkert ett tag men sen kommer magen sjunka säkerligen och då får man återigen mer plats upptill. Nu kan ju bebisen böka runt lite hursom men sen när det är trängre brukar många bevisar vilja ligga mer med huvudet neråt. Vart du känner sparkarna och om de är på samma ställe kan ju också vara ett tecken på om bebisen ligger på ett sätt som kan göra att det blir obehagligt. Det känns ju som att din mage är ganska centrerad just nu och då finns inte mkt plats på sidorna men med takt den växer som sagt kommer den ju behöva växa åt andra håll oxå än bara högt framåt om du fattar min luddiga beskrivning

  2. Jessica

    Men läckaget måste ju komma från nånstans och hittar de inget annat får de ju kolla på kul och frys ingående om det var de som ställde till det förra gången verkar det ju osannolikt att det är något annat denna gång så vanliga är inte vattenskador och inte i skapligt nybyggda hus menar jag finns de det nåt som antyder att det skulle vara vattenskadat nån annanstans för är det återigen bara runt kul och frys då går det ju inte att skylla på att det inte är därifrån

  3. SL

    Gabriella , det kan också vara SVAMP !!!! Jag hade det på ett finger och felbehandlade med kortison jättelänge !
    Sen tog jag svampsalva vilket lindrade och hjälpte snabbt.

  4. Isa

    Prova naturligt sheabutter (finns ofta på typ små afrikanska shoppar) och är även svin bra för att motverka bristningar, alt xylocain om det är riktigt jävligt!
    Heja dig 💛

  5. Miriam

    vill bara observera dig på hepatos, om det kliar i handflatorna och under fötterna bör du prata med din barnmorska om det. Då ska det kolla dina gallsyror! 😊

  6. Andrea

    Ja herregud jag blev helt proppmätt på typ 2 rostmackor och kunde knappt andas eller röra mig på kanske 4-5h. Och då var jag i v6-7 😅🤣 sen så fort mättnaden gick över blev jag svinhungrig och ville nästan spy pga det. Att vara gravid är ett mysterium 😆

  7. Essa

    Känner igen mig så mycket i det du skriver. Blev så mätt på ingenting och magen hård och kunde inte röra mig. Det där med att gå i affärer var något som blev ett projekt. Enda man tänkte på undertiden var hur jobbigt det var och jag fick någon konstig smärta i ryggen av att gå sakta och strosa. Jag har mått jätte dåligt av att vara gravid och det tar på en 🙁 Har nu bf+8 och bara väntar.

  8. Miriam

    Jag drack Ferronol när jag var gravid och lyckades få upp mina järnvärden. Den smakar inte alls som exempelvis Blutsaft utan smakar mer som en syrlig lingondricka – kanske värt att testa? Jag mådde nämligen inte heller bra av järntabletter.

  9. Isa

    Jag kände likadant som du med magen vid den perioden i graviditeterna. Jobbig känsla men det gick över för mig när magen sjönk ner lite efter några veckor. Tog ibland Samarin eftersom jag fick halsbränna på köpet och det hjälpte helt ok.

  10. Sara

    Omeprazol hjälpte mig genom graviditeten med mina tvillingar, en kapsel om dagen och illamåendet höll sig på en okej nivå.
    Tog Omeprazol dagligen sista tre månaderna och kunde sluta med dem dagen efter förlossningen utan problem.
    Värt att prova!

  11. S

    Jag är i vecka 32 nu med tredje barnet och min mage började sjunka redan i vecka 30(?!) typ denna gång så jag har lättare att andas nu jämfört med för en månad sedan. Kanske blir det liknande för dig ❤️ Jag fick lite panik och cellskräckskänslor när jag tänkte på hur det skulle bli men så sjönk magen istället och lungorna fick lite mer plats i alla fall.

    Om du inte har testat SiderAll järntabletterna så kanske du kan prova dem? Jag har mått dåligt på andra järntabletter men inte den sorten ❤️

    Lycka till med allt och tack för att vi får följa dig 🥰

  12. Cecilia

    har ni utrett för gravid klåda? jag fick det med båda mina barn o det kliar så så så såmycket. det enda som gjorde att klådan minskade var tabletter man fick.
    jag hade under halva min graviditet kvävande känsla där man känner sig kvävd i sin egen kropp.. hatade att vara gravid av hela mitt hjärta❤️

  13. Ella

    Exakt sådana exem har jag fått efter jag hade covid och då är jag inte ens gravid.. När jag bodde hemma hade vi en vattenläcka på hela nedervåningen. Vi bodde på övervåningen allihopa. Man får ju gå nere och laga mat som vanligt men då ha skor på sig då det är betonggolv och på dagarna står fläktar igång för att få bort fukten. Så ett tips är att börja packa undan rummen som har vettanläcka redan nu. Annars kommer det bli stressigt för er.

  14. Sandra

    Hade samma känsla när jag var gravid med senaste barnet, hade så svårt att andas, fick tillochmed panikångestattacker typ 2-3 ggr pga av känslan att inte kunna andas, blev helt yr och behövde alltid spy för att må bra igen 😩
    Eksem fick jag också under graviditeten, det värst var på ögonlocket, ville knappt visa mig ute, försökte febrilt leta efter anledningen men kom nog fram till att det måste varit hormonerna, för det började inte försvinna förrens ett bra tag efter förlossningen 😬 hoppas det går över fortare för dig ❤️ Kram på dig

  15. Johanna

    Har du testat att ta kontakt med trafikförsäkringsföreningen? De kanske kan hjälpa dig i din situation kring skadorna på din bil!
    Älskar att läsa din blogg och allt du delar med dig, du är fantastisk! Kram❤️

  16. Jasmine

    Testa hydrokortison för eksemen, har samma men på händerna. Kliar så hemskt mycket. Har receptbelagd kräm nu (emovat) & blir av med de inom några dagar. Smörjer även med canoderm (den lila). Kram!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish