Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer tre

Tisdag

Hej fina ni!

Hoppas att allt är bra med er <3

Jag har spenderat min morgon hos min fina frisör (ska visa bilder om en stund) och resten av tiden har jag bara legat i soffan och vilat. Har kollat på halv åtta hos mig och halvsovit.

Om jag orkar ska jag åka och köpa ceylonkanel och kardemumma snart + grejer till bakning så att jag kan slänga ihop något nyttigt och gott. Är så sugen på något chokladigt men är inte sugen på vanlig choklad. Har så mycket problem med min tunga nu när jag är gravid och direkt jag äter socker eller något starkt så blossar det upp rejält. För er som inte vet vad som blossar upp så har jag något som heter ”geografisk tunga” och har haft sedan 2014 typ. När jag har mycket hormoner i kroppen (som typ vid en graviditet), stressar mycket eller äter ”fel” mat så blossar det upp och det gör så ont och svider. Kan gå flera år utan symptom om jag ”sköter” min kost och har ordning på mina hormoner men under alla mina graviditeter har jag haft mer eller mindre problem exakt hela tiden. Sjukt drygt!

Puss och kram/G

Kommentarer

  1. Maria

    Jag har också geografisk tunga, har dock inget med graviditet att göra för mig. Jag har ju korsallergi och detta gör att jag får allergisk reaktion på vissa livsmedel. Lite jobbigt då det är vissa saker som man älskar att äta men som man inte tål och får problem med en tunga som svider och gör ont 😞

  2. Lotta

    Har haft exakt samma! Lingua geografica heter det visst! Vid stress eller som gravid! Värst nu sist i tredje graviditeten. Hade också glossit, alltså tunginfektion, kan bero på järnbrist läste jag & det blev lite bättre när jag tog järntabletterna! Så det kan vara ett tipps! Lycka till med allt nu! Kram från en trebarnsmammi <3

  3. Magdalena

    Fick också geografisk tunga min första graviditet. Ingen på vårdcentralen visste först vad som orsakade besvären – men när jag till slut fick komma till specialist på sjukhuset konstaterade hon det direkt. Har precis som dig – att det blossar upp i perioder och svider som tusan😣 Har haft det i snart åtta år ❤ En sån sak som verkar hända fler gravida, men som ingen pratar om!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish