Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Tre snabba vardagsmiddagar

Här kommer tre rätter som vi har ätit denna vecka som är enkla, snabba och goda.

Laxpasta:

Du behöver:

  • Pasta (valfri)
  • 4 portioner lax (vi hade fryst men la fram den på morgonen så att den hann tina lagom till kvällen)
  • 4 dl iMat
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk creme fraich
  • Philadelphia gräslök (en halv förpackning)
  • 1 kruka färsk dill
  • Citron
  • Salt, peppar
  • Fryst broccoli att servera till
  • Parmesan att toppa med

Gör såhär: Koka pastan och värm under tiden upp havregrädde, creme fraiche, philadephia, pressad citronsaft, buljongtärning och salt och peppar i en stor stekpanna. Skär laxen i mindre bitar och tillsätt den till såsen. Låt koka i cirka tio minuter eller tills laxen är färdig. Hacka i en kruka dill och rör om innan du serverar med pastan, broccoli och massor av riven parmesan.

Kikärtsgryta med spenat och syrlig sallad:

Du behöver:

  • Två paket kikärtor på tetra
  • 250 gram fryst spenat
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • Curry efter smak
  • 1 buljongtärning (grönsaksbuljong)
  • 2 msk tomatpure
  • 1 liten förpackning iMat
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar
  • Ris
  • Tomater
  • Fetaost
  • Rödlök
  • Citron

Gör såhär: Koka ris! Stek spenaten i olja och tillsätt sedan pressad vitlök. Tillsätt tomatpure och curry och stek ihop ett tag. Tillsätt vitvinsvinäger, grönsaksbuljong, havregrädde + salt och peppar efter smak och låt koka ihop. I med kikärtorna sist (skölj dom först) och låt koka lite till. Till salladen har vi bara hackat tomat, röd lök + smulat i fetaost. Pressade sedan citron över och saltade + hade i lite citronpeppar. Allt blev såå gott tillsammans!

Oumphtacos: 

Du behöver:

  • Pulled oumph
  • Mango
  • Gurka
  • Röd lök
  • Koriander
  • Lime
  • Chiliflakes
  • Riven rödkål
  • Tacochips/nachos
  • Mjuka tacosbröd
  • Creme fraich

Vi hade också lite annat framme som tacosås, tomater, majs, Sriracha-majo med mera men jag åt det med enbart ingredienserna ovan och det blev supergott.

Gör såhär: Finhacka gurka, mango, röd lök, koriander och blanda ihop. Pressa över lime och tillsätt chiliflakes. Blir en så god salsa som vi ofta har till tacos! Stek oumphen på sidan av. Servera allt tillsammans i mjukt bröd med riven rödkål, creme fraich och krossade nachos. Så gott och går så fort!

Kommentarer

  1. Mia

    Du är så duktig på att laga mat. Idag 18 grader i Stockholm. Härligt. Ta hand om dej och ha en mysig höst. Kramis. 😊🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish