Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Fredag

Hej fina ni!

Hoppas allt är bra med er <3

Gud vad livet händer och det är så mycket hela tiden trots att jag egentligen borde ta det lite lugnt. Jobbar ju inte så mycket nu som ni vet men det är ju ständiga hemsysslor ändå som tvätt, städning, matlagning, ta hand om barnen osv osv osv. Ja, ni vet ju.

Igår hade jag lovat barnen fika och bibblan efter förskolan och fritids men hade så sjuka sammandragningar, foglossning och illamående. Hade så jäkla dåligt samvete och kände mig så fruktansvärt otillräcklig. Bara grät och grät. Är så trött på alla dessa hormoner. Känner så ofta att ”varför gör jag detta!?” när jag inte kan räcka till åt dom barnen som jag redan har. Jag vet ju att kärleken som jag kommer att känna för min bebis sen kommer att slå allt och att dessutom få se mina stora barn med sitt syskon.. Det kommer vara bland dom finaste stunderna i hela mitt liv. Men just nu känns det bara hopplöst och jobbigt och jag känner mig tung och stor. Saknar att få vara fri i min kropp, inte ha ont och ha maximal energi. Kunna vara den personen jag själv vill vara för mig själv och även den mamman jag vill vara till mina barn. Men det kommer väl tillbaka sen hoppas jag.

Slutade med att vi pärlade istället och det var minst lika uppskattat. Åt några chokladkex på golvet med och pratade om förskolan, skolan och hur allt kommer att vara när bebisen kommer. Låten ”Habibi” som Jolie älskar var på och då säger Jason ”snart kommer vår habibi mamma”. Frågade honom vem han menade och han ba ”men mamma, bebisen såklart”. Alltså mitt hjärta, haha. Fick tårar. Dom längtar verkligen båda två efter sitt lillasyskon.

Lite nya kläder till bebben. Storlek 62-68.

Gjorde så god och enkel middag igår! Stekte först tomat och haricots verts i olja, salt och peppar. Hällde över det i en skål när det hade fått yta och stekte sedan halloumi i samma stekpanna. När halloumin var klar så hällde jag över den i samma skål som grönsakerna och blandade sedan havregrädde, lite creme fraîche och pesto med basilika + örtsalt och peppar i stekpannan. När såsen var klar, varm och ihopblandad så hällde jag tillbaka osten och grönsakerna. Barnen älskade det! Serverade med pasta. Tips, tips!

Tog mig tiden idag till att sminka mig, busa mig, locka håret ordentligt. Känns som att det var en evighet sedan nu för har knappt orken till att ta hand om mig själv. Denna graviditet äter verkligen upp mig och jag vet inte ens om ni förstår hur jobbigt jag tycker att det är. Gud vad jag klagar men det är min sanning och verklighet. Jag avskyr verkligen att vara gravid. Det känns som att en liten bit av den jag är dör för varje dag och att hela livet är på paus. Älskar dock nyföddtiden så längtar så mycket till den nu. Ungefär 14 veckor kvar nu! Räknar verkligen ner, haha.

Idag ska ved och en ny tvättkorg inhandlas. Måste tvätta lite mer sällan nu när elpriserna är så sjukt dyra och då behövs en större tvättkorg för att det inte ska bli överfullt. Fick också tips av min revisor om att det är dyrare med el vissa tider (hade ingen aning om det!) så nu ska jag följa det och försöka tvätta och köra diskmaskiner dom billigare tiderna. Vad gör ni i dessa tider för att spara in pengar? Något som jag också har börjat med är ju matlista och det har fungerat sjukt bra denna vecka. Det funkar ju inte att göra som innan och småhandla lite varje dag.

Ska för övrigt hämta ut bebisens babysitter och bärsele idag med! Visar er sen.

Hoppas att ni har en fin dag. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Helena

    Elpriset beror ju på ditt avtal, de allra flesta har ett ”average” pris dvs baseras på ett genomsnitt och det har ingen betydelse när på dygnet du förbrukar el. Det går dock att teckna avtal baserat på ett mer rörligt elpris och då är det billigare på natten mm. Bara så att du inte gör massa ändringar i privatlivet som ger noll effekt på ekonomin

    1. Jessica

      Så glad att graviditeten ändå gick bra och ni fick behålla ert barn kommer ihåg att jag som inte är den som gråter tom fällde tårar av det inlägget och tyckte så synd om er. Nu kan du ju andas ut ändå för även om erat barn skulle födas nu (vilket det ändå inte finns tecken till) så skulle han förmodligen klara sig galant. Dessutom är sjukhuset i Umeå ett av de bästa på neonatalvård och de börjar rädda barn som föds i vecka 22+ från vecka 26 överlever de allra flesta och från vecka 28 dessutom helt utan men, så måste kännas fantastiskt att känna att ni faktiskt kommer få eran efterlängtade bebis. Bara att kämpa på (tyvärr) tiden går ändå sjukt fort sov så mkt du kan när du är barnledig, snart är er bebis hos er och precis allt kommer vara värt det ❤️

  2. M

    Det är fruktansvärt att vara gravid. Har varit sängliggande från start till slut med mina tre kottar. Älskar dem till månen och tillbaka men det var en kamp att få dem hit. Funderade på abort till v 18 med sista men är så tacksam idag att jag pinade mig igenom det. Allt är ju värt det i slutändan när man får sin bebis men det är så svårt att ha det fokuset när man mår skit. Du är inte ensam 💕

  3. Angelica

    Tycker det är så bra att du klagar över graviditeten!!! Har hela mitt liv bara hört om hur fint och mysigt och härligt det är satt vara gravid, typ det enda dåliga är att man inte kan ta på sig sockar. Att få höra hur andra upplever det helt ärligt känns så skönt och tacksamt. Jag är liksom inte svag och dålig som känner så, vi är flera, det är normalt. Tack ❤️

  4. Emma

    Vi kommer köra tvättmaskin och diskmaskin när elen är billigare, torktumlar aldrig. Dubbelkolla kläderna om de verkligen är skitiga och måste tvättas, eller går använda en dag till, alltid köra fulla maskiner.
    Släcka alla lampor efter sig, låta ytterbelysningen vara släckt mitt i natten när man ändå inte går ut.
    Duscha snabbt, stänga av vattnet i duschen när man tvålar sig osv. Uppvärmning och varmvatten brukar stå för ca 75 % av elförbrukning så det är där man kan spara mest.
    Sänka värmen i huset, stänga vissa rum som vi inte använder och sänka värmen ännu mer där. Blir det riktigt dyrt så funderar vi på att stänga av övervåningen (slippa värma upp den) på huset och sova alla tillsammans på nedervåning. Bor i södra Sverige och här är elen galet dyr.

  5. Mia

    Är i vecka 31 och även om jag inte har massa krämpor. Så är jag väldigt stor och trött på det. Saknar att kunna vara smidig, snabb, böja mig utan att det är jobbigt, ha sex med min man och bara njuta av det/känna mig sexig och inte som en flodhäst och då har inte jag inte ens nämnt allt som skulle göra det lättare med min tvååriga dotter. Så ja, längtar så tills bebis är här!

    1. Jessica

      Så som Gabriella beskrivit sin man så är kah väldigt säker på att han gör så gott han kan och avlastar. De har två bolag, skapligt stort hus så även om han hjälper till så finns det garanterat fortfarande saker att göra. Att en person ska rulla runt allt det är knappast något man kör ha tid till om man ska ha det fint hemma.

  6. Maria

    Hej Gabriella!
    Din blogg är uppskattad 🙂

    Studerar till lärare och nu under NO kursen fick jag veta att det går hela 9000 liter vatten för att tillverka enbart 1 kg bomull till textil. Bomullsfälten finns i främst fattiga länder där folket inte får tillräckligt med dricksvatten.
    Dessutom kemikalier = djur i sjöar/hav för och 80 % utsläpp under tillverkningens gång då bomullen fraktas mellan sex olika länder innan det blir till ett plagg.
    Vore bra om du ville dela så fler inspireras till begagnad konsumtion.

    Kika gärna instagram kontot: skola.foralder där jag lyfter olika teman bla. rasism, likvärdig utbildning & psykisk ohälsa.

    Lycka till med graviditeten. Glädjande att allt gick bra för er tillslut.
    Kram!

  7. Sara

    Har du haft problem att få sjukpenning från försäkringskassan under tiden du varit sjukskriven? Hur lång tid tog det innan du fick beslut om beviljad sjukpenning? Antar att du inte är hemma utan ersättning ☺️

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish