Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer tre

Hallonbladste

Nu är ju tesäsongen igång och jag har inhandlat ett sååå gott rött te som smakar tropiska frukter + hallonbladste som jag tänkte börja dricka om cirka tio veckor. Te håller ju typ i ett år så kände att jag lika gärna kan inhandla det redan nu så att jag har det hemma.

Drack ni hallonbladste!? Kände ni att det hjälpte något? Effekterna det sägs ha är: 

– Stärka livmodern

– Underlätta förlossningen

– Lindra obehag vid menstruation

Och det andra teet som jag köpte heter ”Serengeti” och är sjukt gott!! TIPS!

Kommentarer

  1. Nicole

    Jag drack hallonbladste innan min första förlossning. Blödde då 2,3 liter så har inte vågat dricka det igen 😬 det berodde säkert inte på hallonbladstet, men i alla fall.

  2. Marina

    Hallonblads kapslar finns också. På bla. Tyska amazon. Ger ännu mer effekt. Snabb o skadefri förlossning och blöder knappt ens en vecka efter. Kan tas från v 30+

  3. Ella

    Drack hallonbladste från V.36. Födde sista dagen i V.39. Blödde endast ca 100ml under förlossningen och avslaget försvann efter 1,5 vecka. Om det var teet eller bara tur vet jag ju inte men tänker dricka hallonbladste om jag blir gravid igen.

  4. Sanna

    Jag är gravid i vecka 35 just nu och undviker hallonbladste. Vet att det har blivit som ”innegrej” där alla gravida plötsligt ska springa o köpa hallonbladste, men förstår ej varför. Livsmedelsverket rekommenderar INTE att gravida dricker hallonbladste eftersom det inte gjorts tillräckligt med studier som visar på att det inte är skadligt för fostret. Man avråder ju från naturliga örter osv i vanliga fall också just pga att det inte är bra för fostret. Så jag skulle inte chansa, låter riktigt dumt.

    1. Maria

      Det är inget tvång att dricka det. Helt frivilligt. Min mormor på 99 år sa att man använt det sedan väldigt många år tillbaks för att blöda mindre och att livmodern ska dra ihop sig fortare. Allt är ens egna val :). Hur som är hallonbladste inget nytt påfund utan funnits i otroligt många år där kvinnor använt sig av det för en ”snabbare läkning”. Anledningen till att läkare avråder från hälsokost är för att man prövar/forskar inte på hälsokost utan enbart mediciner. Det betyder i sin tur ingenstans att det är dåligt utan enbart att man inte kan beskydda vården om något händer när du tar hälsokost trots att de säger att de inte vet något om det.

      1. Sanna

        Jag vet väl att det är frivilligt? Märkligt att du behövde poängtera det 😅 Även droger och alkohol är frivilligt under en graviditet och folk tar det trots påverkan för fostret, så vad säger det egentligen?
        Jag vet också att det har funnits länge, men det är inte förens senaste åren det blivit en fluga på väggen för gravida. Mycket för att influencers och andra grupper på nätet sprider det och glamouriserar det, utan något som helst stöd för att/om det ens gör något bra, det kan till och med vara en risk. Varför tipsa om det så? Jag tycker på nåt sätt att det är lite ansvarslöst när man har många (framförallt yngre och mer påverkbara) följare. Att uppmuntra någon att ta en risk när det även gäller ett till liv är otroligt onödigt, man kan göra det själv men behöver kanske inte dela med sig om just det.

        1. Vendela

          Det finns ingen som helst anledning att undvika hallonbladste, jag drack det redan 2017 så vadå senaste året?
          Det hjälper till så förlossningen ska bli enklare samt blödning. Druckigt inför båda mina förlossningar och har knappt blött någonting.
          Sluta DU sprid felaktigheter, det är bra för alla gravida att dricka EFTER v35. (Då risken finns för sammandragningar).
          Det är inte farligt alls. Men du kanske är en sån orolig förstagångsmamma som ser faror i allt?
          Det är ett natur”läkemedel” som är totalt ofarligt.

          1. Sanna

            Självklart att det är upp till var och en att ta frivilliga risker för sina barn. Hur man nu kan det förstår jag dock inte.
            Jag jämförde väl egentligen inte med droger och alkohol utan påpekade mest att folk tar även sånt, som inte heller rekommenderas, precis som hallonbladste just för att båda också är frivilliga. Dumt oavsett.

  5. Maria

    Drack hallonbladste från vecka 35. Hade väldigt lite avslag och kunde gå ut och springa 2 veckors eget förlossningen. Livmodern drog ihop sig fort och sprack inget. Har dock sammandragningar, förvärkar och värkar dygnet runt från vecka 37 men ungen vägrade födas och vände sig fixerad till säte i vecka 40… denna gång tänker jag dricka från vecka 37 tänker jag. L

    1. Me

      Varför kunde du inte springa de första två veckorna? Och chit visste du när du kunde springa?Jag fick barn för 4 veckor och har fortfarande avslag men kände som vanligt redan ett par timmar efter förlossningen. Jag har gått många långa promenader men vet inte hur jag ska veta när jag kan träna.

      1. Maria

        Jag hade jätteont efter förlossningen första två veckorna så att genit och springa milen kändes inte direkt som prio ett. Man får lyssna på sin egen kropp annars vänta till efterkontrollen och höra hur allt ser ut. Min syster fick inte träna förens 5 månader efter förlossningen pga hennes grova förlossningsskada och då lätta promenader så sånt spelar väldigt stor roll

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish