Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

God morgon tisdag!

Och hej fina ni!

Hoppas att allt är bra med er.

Idag så ska vi på tillväxtultraljud och så kommer min fina svärmor hit på middag. Annars har vi inte mycket planerat. Barnen är ju hemma igen så det är mycket liv och rörelse hela tiden!

Jag tänker ofta på hur livet kommer att vara nu framåt. Jason har liksom:

  1. Idrott (där man ska ha med handduk och ombyte) en gång i veckan
  2. Friluftsdag (där man ska skicka med mellis) en gång i veckan
  3. Fotboll (varje vecka)
  4. Läxa (varje vecka)
  5. Fruktstund (frukt ska skickas med varje dag)

Sedan är det klassfoto denna vecka, man ska alltid ha extrakläder på plats på både förskola och skola osv. Ja, ni med barn vet ju! Det är SÅ mycket att hålla reda på. Tycker inte ni det!? Och tänk när man har typ tre eller fyra barn som alla går i skolan och kanske håller på lite mer seriöst med en aktivitet/sport. Hjälp! Hur ska man räcka till? Går ju bra just nu med planering men det är helt klart en omställning att ha ett skolbarn jämfört med ett barn på förskolan. Jolie börjar för övrigt sin balett nu.i helgen med. Klagar absolut inte utan lyfter bara mina tankar om hur mycket det faktiskt är att ha i just tankarna, hehe. =)

Har för övrigt gjort mitt första träningspass på en evighet. Denna graviditet har ju inte direkt tillåtit mig att spendera tid på gymmet, haha.. Men ja, nu har det blivit av och det var väldigt, väldigt skönt efteråt. Fick lyckorus i kroppen för första gången på väldigt länge. Saknar min träning så mycket. Den är en så stor del av mig.

Och så måste jag tipsa om en så god och enkel ”kött”färssås som blev till en lunch. En gul lök, två klyftor vitlök, en morot, en paprika, sojafärs, krossade tomater, lite honung, creme fraîche med paprika/chili-smak och massor med basilika och timjan, örtsalt och peppar. Fick puttra ihop länge med en buljongtärning och serverade med glutenfri pasta och parmesan. Mhmm.

Ett spel som gärna spelas här hemma är UNO! Mina barn äääälskar det!! Jason var först med det och nu är Jolie lika besatt. Jag tycker också att det är skitkul! Och det är så roligt att barnen är så stora att man kan spela spel med dom nu.

Sådan LYCKA att ha henne och hennes bror hemma igen <3

Och jag är så uttråkad av allrummet på övervåningen. Vad kan jag göra om!? Soffans överdrag, kuddar, gardiner? Hur ska jag göra om på soffbordet nu inför hösten? Har noll inspiration men vill boa massor hemma, haha.

Önskar er en fin dag. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Sofia

    ääääälskar din blogg och har alltid gjort 🙂
    Jag skulle ev. kika på en ny matta som inte är grå. Nu är det 4 stora möbler som är gråa (eller iaf åt det gråa hållet :)) i detta rum, så jag skulle satsa på en ljus matta som bryter av lite.
    ha det fint!

  2. Elin

    Mina barn får packa sina väskor själv. På kylskåpet har jag skrivit upp vad som ska packas varje dag till dagen efter. Där står också vilken läxa som ska lämnas in när. Detta har de gjort sedan förskoleklass, De blir stolta över ansvaret och en arbetsuppgift mindre för oss vuxna.

  3. Carro

    Om det var mitt allrum så skulle jag se över gardinerna och soffbordet. En annan tanke jag fick var att rummet känns möblerat längst med väggarna. Det brukar kunna liva upp genom att tänka utanför boxen (som man säger) och fundera lite över möbleringen. Skulle det gå att göra på något annat sätt?

      1. Ann

        Enligt lag ska skolan vara avgiftsfri. Om skolan kräver att det ska skickas med frukt eller mellis så är den inte avgiftsfri. Ta gärna upp det på nästa föräldramöte.
        Börja ge Jason ansvar att packa sin väska med gympakläder olikn. Sen får du givetvis kolla så att allt är med men många fixar det.

      2. Lisa

        Precis som andra skrivit ska skolan vara avgiftsfri och får inte öht skriva ut att ni ska skicka med frukt. Skolan måste stå för lunch och frukt (mellis till fritidsbarn);om de vill att alla barn ska äta det. Men såklart om ni vill skicka med får ni ju göra det. Men skolan får inte begära det som de gjorde förr. Däremot får vi skriva ”den 20 september är det friluftsdag. Skolan bjuder på lunch som vanligt. Frivilligt fika.” På min skola där jag jobbar delar vi ut frukt gratis till alla elever.

  4. Sofie

    Har numera tre skolbarn och JA det är svårt att räcka till som förälder och komma ihåg allt som ska med till skolan varje dag samt läxor…. Speciellt nu vid uppstart när det är föräldramöten, utvecklingssamtal, uppstart av träningar m.m m.m. Har haft något varje kväll i flera veckor nu så är helt slut när helgen kommer!

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Kan tänka mig det! Känner så redan nu och jag har ETT skolbarn varannan vecka än så länge ;p Men man kommer nog in i det med tiden! Är ju så nytt nu och som du säger har det varit så mycket uppstarter med olika saker!

  5. L

    Blir lite orolig över hur många ultraljud du gjort under denna graviditeten, förstår om du behöver göra ett extra för att tex kolla hjärtat på fostret pga din förra graviditet, men har för mig att du gjorde flertalet ultraljud i tidig graviditet och dessutom flera 3D ultraljud nu?

    Vill inte spä på din oro men snälla läs på kring ultraljud på foster, det är inte helt riskfritt och absolut inget man ska göra i onödan! Det ska endast ske i medicinskt syfte eftersom det värmer upp fostret och kan ge skador. Som sagt ingen fara vid de två gånger (KUB och RUL) man är berättigad till, men upplever att det blivit lite väl frikostigt med ultraljud med tanke på riskerna som vården faktiskt vet om..

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Finns inga bevisade risker utan det är saker som det mest spekuleras om. Tänker att alla får göra sina egna val och beslut 🙂 vissa kanske villhöver göra 15 ultraljud på grund av att dom haft många missfall eller fått sjukt barn som gör att dom är oroliga.. Då mår man ju väldigt dåligt psykiskt och det kan vara en tröst. Och vissa kanske klarar sig på RUL för att dom inte har ett större behov. Finns som sagt inga bevisade risker med ultraljud som utförs idag och även mina barnmorskor har sagt att det inte är någon fara alls och speciellt inte när det är så korta stunder. Skulle det vara någon fara är det nog redan rätt kört för mig då jag gjorde hur många ultraljud som helst under perioden som jag skulle opereras, opererades och efter operationen för att man ville ha koll på barnet 😀 sedan har jag gjort säkert 5-7 ultraljud med båda mina tidigare barn med. Är något fel på min bebis kommer inte ultraljud vara boven till det. Tur man får välja själv! Kram kram!

    2. Maria

      Det finns inga bevis på att det skadar barnet. Vi är gravida igen med syskon. Innan storebror hade vi missfall samt att det utöver det tog nästan 2 år innan jag blev gravid och kunde behålla barnet. Vi kommer göra ett extra ultraljud vecka 7-9, kub, rul och tillväxt pga mina Sista veckor som gravid med storebror samt traumaförlossning. Vården säger ingenting om det.

    3. Jennie

      Jag hade en högriskgrav? Hade 2 ul innan RUL, sen RUL och efter det 1 ul varannan vecka till v 40 och ibland nått extra. Vården sa inget om att barnen kunde ta skada (tvillingar med delad moderkakan)

    4. Anna

      Jag fick göra ultraljud en gång varje vecka(ibland fler) från vecka 5 och jag har 2 helt friska barn. Dessutom lyssnade vi på hjärtljuden minst 1 gång per vecka och ctg varannan vecka från v 24. Inget ultraljud gjordes privat så du borde inte oroa folk i onödan med sådant som inte stämmer 🙄

      1. Cecilia

        Läs på Strålsäkerhetsmyndighetens hemsida. Det finns genom forskning två konstaterade risker; skadlig uppvärmning av fostret och risk för neologisk påverkan hos fostret. Det är säkert en låg risk men det är felaktigt att skriva att det inte finns några risker alls!

        Jag gjorde 7 st ultraljud under min graviditet men de ansågs nödvändiga pga komplikationer under graviditeten! Så länge vårdpersonal är de som tar beslut kring ultraljud tror jag inte man behöver oroa sig allt för mkt för de väger ju nyttan mot riskerna.

  6. Emmy

    Hej!!! Älskar din blogg, och plussade imorse men har inte ens sagt något till killen än haha. Men när jag tittar på ditt vardagsrum så tänker jag att soffan är väldigt stor. Mattan kan börja precis där soffan börjar (så ha den inte riktigt så stor) och köpt en fluffig matta, och det behövs antingen två runda bord eller ett mer rektangulärt. En sak är att när man har en så stor soffa så är det bra om alla kan nå det som finns på bordet därav att ditt bord känns lite litet. Gardinerna kanske du kan byta ut till sammet som soffan? Vet inte om det hjälpte men! Ha en fin dag du är bäst

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish