Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Bön och linschili

Detta är en av dom godaste rätterna jag vet och jag har gjort den år efter år. Är ju ett ordentligt storkok så blir massor med matlådor med. Lika gott till ris som med nachos som med potatis. Gott att slänga ner i en lasagne.. Alltså det är så gott till allt! Perfekt höstgryta som är väldigt billig dessutom. Jag varierar min rätt mycket med grönsakerna osv baserat på vad jag har hemma med.

Du behöver:

– 4 gula lökar

– 6 vitlöksklyftor

– 3 paprikor

– 3 morötter

– Olja att steka i

– 1 dl paprikapulver

– 2 buljongtärningar

– 1 dl japansk soja

– 3 msk spiskummin

– 1 dl tomatpuré

– 3 paket krossade tomater

– Vatten

– Två paket valfria bönor (jag hade i blandade bönor och kidneybönor denna gång)

– 5 dl gröna linser

– 1 paket fryst majs

– Salt, peppar

Gör såhär: Skala och hacka lök, vitlök, paprika och morot. Stek allt i olja tills det har fått lite yta. Tillsätt tomatpuré, spiskummin, paprikapulver och stek ihop en stund till. Skölj av linserna och tillsätt dessa ihop med krossade tomater, buljongtärningar, soja, majs, vatten, salt och peppar. Låt koka under lock och rör om då och då. Tillsätt mer vatten under tiden om det behövs och när linserna är färdigkokta så tillsätter du bönorna och smakar av med salt och peppar igen.

Jag äter helst min med nachos, pressad lime, koriander och gräddfil! Så gott!

Kommentarer

  1. Maria J🌸

    Hej! Fina Gabbi❤️🫶🏼 Varför tog du bort de flesta av videorna i avsnittet ”träning” på ditt Instagram-konto? Dina videor som visades där var så inspirerande! ladda upp igen.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish