Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer tre

Vecka 25

Inlägget innehåller annonslänk

I lördags så gick vi in i vecka 25 och lilla magen börjar bli rätt så stor. Syns tydligt var jag har sytt ihop mina magmuskler då magen går lite inåt precis där stygnen slutar som ni ser. Ska bli spännande att se om stygnen håller hela graviditeten eller om det brister upp i ett bråck igen. Håller tummarna för att jag klarar mig från det då det var en rätt tuff operation att göra av anledningen att jag knappt kunde använda magens muskler på flera veckor efteråt.

– Bebisen är nu lika stor som en kålrot, en präriehund och en grytvante! Känns så sjukt att det ligger en minimänniska i min kropp och har kommit över flera videos på sociala medier på prematurfödda barn i samma vecka som jag är i nu.. Kan knappt ta in att en sådan liten minibebis lever i min mage!? Och då har jag ändå två barn sedan tidigare, haha. Men det är så overkligt varje gång.

– Har fått bukt på mina kära hemorrojder med bra mat! Har försökt äta så ”rent” som möjligt nu. Hatar att säga att man äter rent för ingen mat är ju smutsig ;p Men ni förstår nog vad jag menar. Har låtit bli socker, gluten och allt sådant som gör att min mage är i obalans. Jag är rätt känslig och vet precis vad jag kan äta och inte. Gjorde iallafall en undersökning förra veckan där en läkare kikade och alla dessa jobbigheter där bak är borta för stunden, haha. Gud vad jag inte tycker att detta är kul att skriva om men jag vet att det är så många gravida som följer mig och det känns fint att få vara ärlig och dela med sig av hur det faktiskt är för just mig. Jag tycker själv att det är skönt att se och läsa om andra i samma sits nu som har graviditetskrämpor av alla dess slag. Man känner sig mycket mindre ensam då.

– På tal om läkarbesök massor med prover förra veckan då jag har haft mycket problem med migrän och mitt mående över huvud taget. Inväntar svar på dessa nu.

– Hej hej foglossning! Nu har foglossningen dragit igång ordentligt och det är ofta jag knappt kan stödja på mitt högra ben om jag har suttit eller legat ner lite för länge. Tycker att det är skitläskigt och slungas tillbaka till min första graviditet där jag dom sista veckorna inte kunde gå alls. Har mycket smärtor i höft, bäcken och lår och det ilar och strålar.. Huva. 

– Mår fortfarande sjukt illa men är så van nu! Orkar inte ens klaga. Kvällarna är värst men mår ofta dåligt dagtid också. Finns inte så mycket att göra mer än att bara bita ihop. Livskvaliteten blir ju oerhört sänkt av det iallafall. Har skrivit detta förr men det tåls att nämnas igen att det är SJUKT hur man anpassar sig och accepterar ett mående. Förut grät jag varje dag över illamående och kräkningar och nu är jag bara fine med det.

– Mina bröst är heeeeelt enorma. Vet inte hur detta ska sluta då jag vet att dom blir ännu större när mjölken väl rinner till, haha. Längtar inte ;p

– Vi har ett inbokat tillväxtultraljud denna onsdag! Ska bli superkul att få se lilla bebben igen och dessutom förhoppningsvis i 3D.

– Jag känner fosterrörelser hela tiden nu. Tycker att det är mysigt men också rätt jobbigt. Kan vakna av att jag får sparkar i urinblåsan eller revbenen.. Har verkligen glömt hur det känns att vara gravid i senare veckor men blir påmind om alla blandade känslor nu. Älskar känslan av att ha en liten minikompis med mig hela tiden som sprattlar och sparkar men avskyr känslan att känna att jag knappt kan sitta eller ligga hopkurad för att det finns någon annan i mig som vill ta plats och sträcka ut sig.

– Enligt alla gravidappar så är bebisen nu cirka 33 cm och väger 700 gram vid veckans slut. Händer mycket med bebisens storlek nu för varje vecka vilket är så kul!

– Jag drömmer otroliga mardrömmar! Mardrömmar om att min man är otrogen, att mina barn försvinner i ett stort hus och att jag måste leta dom samtidigt som det blir översvämning osv osv osv. Är helt trött när jag vaknar ibland.

Annars rullar graviditeten på och december känns just nu otroligt långt bort. Men jag är tacksam över all vila och sömn jag kan unna mig. Det får mig att må så otroligt mycket bättre. Ska låna eller köpa ”föda utan rädsla” denna vecka, vi har en profylaxkurs inbokad framåt och fick nyligen brev om inbjudan till föräldragrupp med. Spännande!

Min fina stickade tröja finner ni HÄR

Kommentarer

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish