Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntOkategoriserade

Måndag

Inlägget innehåller annonslänkar

Hej fina ni!

Hoppas att allt är bra med er <3

Det var tyst som tusan här hela förra veckan och det var för att jag fokuserade på att bara vara sjukskriven. Låg i sängen i princip från morgon till kväll och var helt ensam hemma. Mannen var på fiskeresa i fjällen och barnen var hos sin pappa. Passade på att vila, sova, äta och göra exakt ingenting. Min sjukskrivning underlättar faktiskt mitt liv extremt mycket just nu just för att jag faktiskt tillåter mig själv att vila och göra ingenting. Det hade liksom aldrig hänt förut.

Idag kommer barnen hem och det ska bli så mysigt! Blir ju lite mer fartfyllt denna vecka på tack vare dom. Vi har saknat dom så mycket här hemma och säger ofta till varandra att det är så tyst och konstigt när dom inte är här ;p Försöker dock att njuta när det är bara jag och min man just för att det faktiskt är sista tiden vi är just bara vi två. Tänk att vi alltid kommer att ha ett barn här i huset från och med slutet av detta år? Det är så mäktigt.

En helgig ”mysa-hemma-outfit”. Tröjan hittar ni HÄR. Älskar färgen!

Glädjen var total när han kom hem då vi hade noll kontakt under alla dagar som han var bortrest på grund av ingen täckning.

Firade med kikärtstacos och massor med mys i sängen. Jag trivs väldigt bra själv men att få hem sin älskling är ju ändå svårt att toppa.

Har rensat Jolies garderob enligt hennes egna önskemål. Hittade lite plagg som faktiskt var för små och det kändes bra att få lite ordning och översikt.

Handlat städmedel på RUSTA och fick med mig två små korgar att ha i våra sängbord i sovrummet med. Och så fyndade jag doftljus i trepack för 15:-/paketet. Sjukt värt nu när säsongen för att mysa inne med tända ljus börjar vara igång.

Nu i helgen har vi också storhandlat inför veckan. Har börjat skriva lite veckomatsedel igen och det har jag saknat. Känns som att det behövs nu när matpriserna är skyhöga och just mat i sig är en rätt tråkig utgift. Planerade fyra rätter baserat på vad vi har hemma och så blir det ju rester över från dom + att vi har lite annat i frys, kyl och skafferier med som man kan slänga ihop spontant resterande dagar. Sedan gillar jag ju att äta ute med men vi är ganska överens om att vi ska dra ner på det nu framåt.

På veckans matlista finns: 

  • Bön och linschili med nachos, gräddfil, lime och koriander
  • Pestopasta med halloumi
  • Laxpasta med broccoli
  • Kikärtsgryta med spenat, tomat och ris

Känns ändå kul att vara igång med lite planering igen. Var sååå längesedan jag orkade göra matlistor att jag knappt minns hur man gör, haha.

Något som jag äter till mellis ofta just nu! Turkisk yoghurt som jag blandar kollagen i + pumpakärnor, valnötter, chiafrön och blåbär + björnbär. Mhmm.

Ska börja använda serum till fransarna igen. Har tidigare använt xlash men ska ge detta från Lenoites en chans nu. Hört och läst så otroligt mycket gott om det så blir sjukt nyfiken. Har ni testat? Annars hittar ni serumet HÄR.

Annars hade jag en lite smått dramatisk upplevelse i helgen. Fick en större blödning och den var självförvållad (behöver nog inte skriva så mycket mer för att ni ska förstå) vilket gjorde att vi fick åka in och kika. Min läkare har sagt att jag ska kolla upp varje blödning jag får just för att jag har ett band runt livmodertappen. Jag har ju cerklaget (som bandet då heter) men har inga direkta restriktioner på hur jag ska leva och inte då jag inte har det av anledningen att jag tidigare har fött barn för tidigt. Min tapp är dessutom fortfarande sjukt lång trots konisering. Så ja.. Jag får ha sex, träna, lyfta osv. Får göra allt som vanligt. Men det ställer ju ändå till det då och då. Är faktiskt andra gången som detta händer nu men förra gången var det inte allt för illa. Som tur var så såg allt jättefint ut och blödningen avtog rätt snabbt också… Det är dock alltid läskigt att se blod när man är gravid och jag slungas tillbaka till den oroliga tiden när jag opererades, innan och efter.

Något annat vi har ätit i helgen är tortillapizza. Kan varmt tipsa om det! Så gott! Det är vanliga tortillabröd, ett lager ajvar och sedan toppar man med det man gillar + ost. Vi hade prästost, pizzakrydda, örtsalt, citronpeppar, grönkål, rödlök, små tomater och soltorkade tomater. In.i ugnen en stund och toppa med din favoritsås.

Önskar er en underbar dag och start på veckan. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Evelina

    Visst var du beräknad julafton? Och tyckte det kändes lite ”tråkigt”? 🙉
    Min dotter var beräknad 28dec -20, och jag hade sån ångest över att det var runt jul osv. Hon föddes 23/12 och när jag väl hade henne hos mig var all ångest borta. Spenderade julafton på BB utan partner pga pandemin, men kunde ändå inte vart lyckligare.

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Jag har ju ett sjukt barn sedan tidigare så helt ärligt bryr jag mig inte alls utan önskar bara att få en frisk bebis <3 men förstår dig helt, är ju lite tråkig timing men i slutändan är det oviktigt 🙂 tycker det känns rätt mysigt.Förstår dig!!! KRAM <3

  2. Camillis

    Asså snälla. Släng inte upp alla saker på bandet i affären så. Det tar bara längre tid för dig/er och vi kassörskor blir glada ifall någon faktiskt bryr sig.

  3. Mia

    En av mina närmsta vänner hade cerklage och också fick leva på som vanligt. Cerklaget gick ändå upp vid sex och bebis föddes för tidigt. I vecka 29. Bebis mår bra men de vet inte än om det blir bestående men. Så ta det försiktigt 💛

  4. Monika

    ny här, första gången på din sida.
    Håller tummarna på att du ska slippa op och bara få njuta av din graviditet med familjen. Alltid konstigt tyst när barnen inte är hemma och mysigt när dom kommer hem igen ❤

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish