Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Tisdag

Hej fina ni!

Hoppas att allt är bra med er. Försöker att kika in här direkt mitt mående tillåter. Har fortfarande sjukskrivning och funderar lite på hur jag ska göra med den nu efter augustis slut. Mår ju inte direkt bättre och ringde till MVC senast imorse för att få en extra koll. Känns som att man inte borde kunna må såhär fysiskt dåligt av att ”bara” vara gravid men jag gör verkligen det. Extremt illamående, yrsel, magkatarr, halsbränna, huvudvärk.. Och så blir jag helt sänkt psykiskt med av att må så dåligt i kroppen. Spenderar 80% av min vakna tid i sängen och därav är det också rätt svårt att skapa content till er. För jag gör inte så mycket tråkigt nog. Och så har det ju varit mina tidigare graviditeter med men vill ändå minnas att jag hade lite mer energi då.. Men jag kanske inbillar mig – det var ju så längesedan =) Det jag saknar mest är min träning! Fyyyy vad jag längtar efter att få komma igång på gymmet igen efter att vår lilla bebis har kommit till världen. Mår så illa nu och kräks i munnen direkt jag böjer mig framåt typ så känns inte ens värt att försöka åka dit.

Har börjat tillsätta pumpakärnor i vår frukostgröt och det är så gott. Var faktiskt mannens förslag! Ska blanda hampa, chia, linfrön och pumpakärnor i en burk (det är dessa fröer vi brukar ha i gröten) så att det blir ännu enklare att göra frulle på morgonen. Och jag har sådana cravings på rågkusar nu på slutet. Godaste brödet jag vet just nu och hjälper mot både illamående och halsbränna.

Idag hade jag ett besök hos specialistmödravården. Vi kollade återigen på min livmodertapp som har krympt till cirka 4,5 cm på bara några få veckor. Allt såg fint ut med cerklaget! Passade också på att fråga vad som händer om jag exempelvis får värkar i vecka 34 och fick som lugnande svar att man då faktiskt kan klippa cerklaget och låta processen dra igång. Att det är lite individuellt med hur man faktiskt gör med cerklaget när det är dags för det att plockas bort. Jag har ju cerklage av en mer ovanlig anledning och i förebyggande syfte så vi får se när det är dags att klippa det för min del. Med Jolie i magen började jag ha värkar varje kväll och öppnade mig typ fem cm under sex veckors tid. Detta drog igång i cirka vecka 34-35 och jag trodde att jag skulle föda barn varje, varje kväll. Hon stannade dock i magen fram tills vecka 40 och när det väl var dags så hade jag under mina kvällar med värkar redan öppnat mig ett par centimeter vilket underlättade själva förloppet i vecka 40.

Vi fick också en mer grundläggande koll på bebisens hjärta och nu är ju allt lite större där inne = mer synligt på ultraljud. Allt som går att se såg jättefint ut så förhoppningsvis är det en helt frisk liten kille som växer där inne. Sedan vet man ju aldrig då allt inte går att se på ett ultraljud men jag HOPPAS att jag inte får fler sjuka barn. Den resan har varit så tung.

Efteråt var jag så sugen på choklad så unnade mig en smoothie med äkta kakao. Så sjukt gott.

Min stora, stora kille! När barnen var hämtade så gjorde vi lite ärenden och köpte fotbollskläder till Jason.

Jolie ville bära storebrors kläder.

Jag ville att han skulle ha ett set i Adidas men han ville sååå gärna ha dessa med gröna detaljer. Så det blev såklart dessa ;p Blev billigare för min plånbok med.

Köpte också dessa två tröjor på rea! Älskar att fynda. Typ 200:- för båda.

Vi har fest här hemma på fredag då vi har en 30åring i huset och idag köpte vi hem pappersmuggar och plastglas till all dryck och alla drinkar. Har papperstallrikar och pynt färdigt med. Känns nästan som att det är dags för ett barnkalas 😉 Och förhoppningsvis så kan jag vara med en stund men kommer sedan att gå upp och lägga mig med barnen hade jag tänkt. Orkar inte stå på benen så länge. Är för övrigt så sjukt obekväm med mig själv på bild just nu så börjar alltid pilla i håret och vet inte hur jag ska stå eller se ut. Egentligen är det sjukt olämpligt att jag jobbar som influenser för jag är så extremt bildskygg. Hatar att vara med på bild och ännu mer nu som gravid när jag är så obekväm med mig själv. Men ni får en liten bild på mig ändå =)

Barnen fick glass till mellis också. Ibland får man vardagslyxa lite.

Och lilla Jolie ska äntligen få börja i dans som pågår hela vägen fram till jul. Hon fick välja ”vanlig”, blandad dans eller balett och hon valde balett. Ska beställa danskläder till henne nu i dagarna. Hon älskar ju rosa, lila och allt som glittrar och glänser + stora kjolar i tyll vilket gör att detta nog blir perfekt för henne, haha.

Nu väntar sängläge hela kvällen för detta preggo och det blir helt klart en tidig kväll som vanligt med =) Livet just nu hörni.. Men det kommer förhoppningsvis vara värt det i slutändan. Jag har så svårt att ens förstå att jag ska få ett till barn. Vågar på något vis inte tro på det! Men om allt går bra så kommer varenda stund av dåligt mående vara värd det.

Stor kram och ha en underbar kväll/G

Kommentarer

  1. Jennie

    Jag kan berätta om egen erfarenhet bara av graviditeter, men mådde exakt som du… Fick problem med hjärtat också då han låg på kroppspulsådern och tryckte, så ibland hamnade jag på 220-250 slag/minut och kunde vara så i flera timmar.. Svimmade och kräktes. Åkte ut och in på sjukhuset. Samtidigt pluggade jag (dock tacksam att jag kunde plugga ifrån sängen hehe) och kunde inte gå för att hämta dottern på förskolan. Så jag kan ändå ”förstå” hur du mår och fastän det är tråkigt att ligga till sängs och man känner sig otillräcklig så är det sådan liten tid av livet som går åt till just detta, sedan har man sina älsklingar ett helt liv! 🥰 Du gör det så bra! Heja dig! Heja er! Snart så snart är det dags! Tack för att du delar med dig av verkligheten, det behövs! ❤️

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Nej men fy fan!! Vilken kämpe du är alltså <3 beundrar dig sååå mycket <3 Tack för att du delade med dig och ja som du säger så känns det så viktigt att vara ärlig då så många går igenom jobbiga tider i graviditeten 🙂 stor kram! <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish