Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer tre

Cellförändringar

Hej fina <3

Hoppas att allt är bra med er. Fick ett så fruktansvärt jobbigt samtal idag om att jag har cellförändringar. Har ju kollat upp detta förr (under mitt första cellprov) och då hade jag inga förändringar.. Så var nästan lite som att jag räknade med att inte ha det denna gång heller. Varför vet jag inte men det kändes bara som att det var heeeelt lugnt.

Jag frågade er om detta på instagram och guuuud så många svar jag fick. Efter att jag hade läst igenom svaren så blev jag så otroligt lugn. Många av er skrev: 

1. Det kan vara ”hormonellt” och försvinna/gå över helt utan att något behöver göras efter graviditetens slut. Många hade till och med haft svåra cellförändringar och HPV men blivit helt fria från detta efter att dom fött sina barn.

2. Om det nu är så att det inte går över efter förlossningen så är det oftast lugnt ändå och det krävs ett ”litet” ingrepp under lokalbedövning eller sövning. Sedan är allt (oftast) bra igen.

3. Det tar cirka sju år att utveckla cancer så om allt såg bra ut på förra cellprovet så bör det inte ha hunnit gå så långt. 

Om allt detta stämmer vilket jag tror och hoppas på då SÅ många skrivit exakt samma sak så kan jag ändå pusta ut. Jag pratade med en barnmorska idag som sa att dom ska ringa mig direkt dom får en avbokning för att kolla upp detta närmre med hjälp av mikroskop. Dom prioriterar tydligen gravida och håller lite extra koll på oss. Även barnmorskan sa att cellförändringar är sååå vanligt när man är under 28. Hon sa även att det är vanligt när man är gravid och att det i väldigt många fall går över efter graviditeten (som många av er också skrev).

Känns oavsett drygt att få ett sådant besked under en graviditet för det enda man vill är ju att ha lugn och ro. Och veta att allt är bra. För det är liksom tillräckligt mycket att bara vara gravid kan jag tycka. Med allt som ingår och allt vad det innebär. Men det ska väl gå bra detta med, förhoppningsvis.

Vill iallafall tacka alla er som tog er tiden att skriva till mig idag. Det gjorde mig så mycket lugnare. Uppskattar er så mycket och är evigt tacksam för att ni finns.  Stor kram/G

Kommentarer

  1. S

    Cellförändringar är absolut inte lika med cancer! Så länge man går på kontrollerna och gör precis som läkarna säger så kommer det gå fint. Jag hade cellförändringar (lätta) från 2018-2021. Kollades en gång per år under den tiden istället för var tredje(?) som jag tror att det är annars. Vid senaste cellprovtagningen (2021) visade det sig vara borta. Nu ska jag kollas om 1,5 år istället för att se så det inte kommer tillbaka (: jag är bara jätte glad att vi har denna screening i Sverige, och att de har koll på en. Njut av din graviditet och försök att inte oroa dig för detta💜

  2. Moggi

    Förstår inte varför detta prov alls tas på gravida om det är så vanligt med falska positiva svar hos dessa. Då ger det ju ändå inte någon användbar information.

    1. Anne

      För att om du HAR cellförändringar så är det risk att alla hormoner och nedreglerat immunförsvar i samband med graviditeten ger dom en skjuts så de växer till. Då vill man ju ha koll på dom.

  3. Sara

    Åh, hoppas verkligen det är så för din del! Elsa Billgren (bloggare) fick ju också det under graviditeten. Visade sig sen trots inga cellförändringar innan att det var livmoderhalscancer. Hon fick operera ut livmodern efter graviditeten. Du kan googla hennes blogg Elsa Billgren men förstår om du inte vill det heller. Hatar cancer!!

    1. Maria

      Instämmer med Karin, det där är inte lämpligt att skriva till nån som är orolig. Det kunde du ha hållt för dig själv.

      1. Johanna

        Håller med. Otroligt olämpligt att skapa mer oro- vad ska hon göra med den informationen? Stressa upp sig ännu mer?

  4. Johanna

    Har också haft cellförändringar som var hormonellt orsakade. De hittade inga tecken på några förändringar vid nästa undersökning, när kroppen ”stabiliserats” tillbaka till ”normalläge”. Fint att du fått så många lugnande besked ❤

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish