Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer treOkategoriserade

Hej bloggen!

Och hej fina ni!

Gud, det var en evighet sedan vi hördes här inne nu. Jag har verkligen noll sug att skriva när jag mår dåligt. Vill bara vila och vara ifred. Mina dagar ser ut såhär:

06:00/07:00: Jag vaknar och mår sjukt illa fram tills att jag äter något.

07:00-13:00: Jag mår helt okej!

13-framåt: Mår så galet illa, har svårt att få i mig mat, känner mig åksjuk, magsjuk och har magkatarr i ett + vill bara sova..

Men är tacksam för dom få timmarna jag får varje dag där jag mår okej. Hellre det än inga bra timmar alls!

Något annat som har hänt sedan sist vi pratades vid här (eller ja, sedan sist jag skrev, haha) är att jag har sjukskrivit mig. Så det är nog det som peppar mig till att orka det jag orkar nu tror jag. Kommer att lägga kanske två timmar på arbetsrelaterade saker varje dag och ska verkligen se till att göra det också. Sedan ska jag bara sova, vila och tillåta mig själv att må som jag mår utan att stressa. Med Jason i magen var jag sjukskriven en stor del av graviditeten och med Jolie så pushade jag mig själv till att orka fast jag inte alls gjorde det egentligen. Var konstant stressad, ledsen och mådde dåligt. Och det var ju allra värst dom veckorna som jag faktiskt mådde skit.

Jag lovade mig själv redan innan jag blev gravid att jag denna gång kommer att sänka kraven. Att jag inte kommer att göra något som får mig att må dåligt eller något som jag inte orkar. Att jag ska sätta mitt mående främst och inte stressa eller göra något onödigt i onödan. Och mår man dåligt så är typ allt onödigt.. =) Och det har jag faktiskt stått fast vid än så länge. Är stolt över hur mycket jag har lyssnat in min kropp och mitt mående. Det är nog faktiskt första gången i mitt liv som jag är en sådan här bra ”vän” till mig själv, unnar mig vila och tar hand om mig.

Så ja hörni.. Just nu lever jag i ett mer ostädat hem, ett berg av ren tvätt som väntar på att vikas och massor med andra måsten som hade behövt bli gjorda nu och helst igår. Men jag struntar verkligen fullkomligt i det. Mannen gör ju det han kan och behöver men det märks ju att halva arbetskraften i hemmet ligger på hyllan för stunden =)

Hur mår NI? Är det bra med er? Har det hänt något särskilt i ert liv sedan sist? Är ni peppade på sommar? Har ni semester eller står jobb/plugg på schemat? Dela mer än gärna mer er i kommentarsfältet.

Idag medan orken fanns en stund så rensade vi upp på altanen lite. Ska plantera i alla krukor nu i veckorna. Ska även beställa hem nytt utebord bland annat. Och så ska vi plantera ett nytt träd, en ny buske och göra lite annat smått. Går allt som det ska så kommer vi att få plattor och asfalt på framsidan med. Förresten! Ni som är husägare och har gräsmatta – kan inte ni tipsa om hur man livar upp den lite? Vår är så ”död” och tråkig. Är det att gödsla som gäller? Eller vattna? Eller så lite nya frön? Hur har ni gjort?

Jag har börjat äta järntabletter! Fick så mycket tips från er om dessa så valde att köpa dom då jag alltid blir illamående och förstoppad av järntillskott.

Från vårt senaste ultraljud. Jag fick feeling och ville se bebisen igen så vi bokade ett till lite spontant. Bebisen hade blivit så ”stor” och såg nu verkligen ut som en riktig bebis vilket gav mig lite kraft och ork till att faktiskt orka. Ibland är det svårt att komma ihåg att måendet som jag har just nu beror på att jag faktiskt skapar ett liv. Tror att det kommer att bli enklare att förstå framöver när den lille kan göra sig påmind genom rörelser där inne.

Barnen har varit här och vi har haft en så mysig vecka tillsammans. Vabbade dock Jolie från måndag-fredag förra veckan då hon hade långvarig feber som kom och gick under två veckors tid. Blev så orolig.. Har varit riktigt tufft och vi har åkt in och ut på BVC, akuten och primärvårdsjouren. Nu mår hon äntligen bra!

Lilla sjukisen och bonuspappan.

Och en bild från sist när jag tog tag i tvätten som var förra veckan, haha. Nu är högen dubbelt så stor typ! Tänkte försöka ta tag i den under helgen innan kidsen kommer tillbaka.

Imorgon tänkte jag skriva en ny gravidupdate och komma igång igen med att uppdatera över huvud taget. Har saknat att hänga här inne men när jag mår dåligt så orkar jag verkligen ingenting och det känns ÄNNU jobbigare att dela med sig av sitt liv inför tusentals personer. Vill bara vara för mig själv och inte ge folk något nytt att skvallra om. Låt mig och mina hormoner vara liksom. Ja, ni som förstår – ni förstår. Ska iallafall försöka hitta en lämplig gräns mellan personlig och privat och köra på med bloggen lite smått varje dag. Hoppas att ni är lika peppade som mig!

Och hoppas att ni alla mår bra och har haft en fin dag och kväll. Vi hörs mer imorgon! Stor kram(G

Kommentarer

  1. Linda

    Hej! Arbetar som trädgårdsarkitekt och mitt råd är följande för en grön fin gräsmatta utan ogräs:

    Gödsla med NPK gödsel (rekommenderar Yara Mila 21-4-7 som finns på granngården) var 4:e vecka HELA sommaren!!! Finns även höstgödsel som har mindre kvävehalt (N) som du kan använda på hösten så din matta klarar vintern bättre.

    Vattna!!! Gärna var 3:e dag om det inte regnar.

    Kasta ut gräsfrön i gräsmattan var 5:e vecka så tar gräset överhand och dödar ogräset.

    Ska man vara riktigt duktigt och få en väldigt fin matta så ska du ha på dressjord (inte vanlig planteringsjord utan dressjord, dressjord hjälper gräsrötterna att etablera sig bättre och har en sandbas i grunden som gräsfrön gillar)

    PS! När du kastar ut gödsel (ser ut som små små vita plastkulor) är det viktigt att du inte ”tappar” en hög med flera kulor på samma ställe. Det kommer istället göra att det blir en brun fläck. OCH!!! Viktigast! Du ska gödsla typ dagen innan det väntas regn! Väldigt viktigt! Eller alternativt att du kör med vattenspridare på så kulorna smälter ner. Gärna inom 1 Max 2 dagar.

    Överkurs!
    Ferrogent👌🏼 Ett flytande medel som blandas i 10-liters vattenkanna och hälls på mattan. Detta ska göras när det väntas sol i 2-3dagar så det inte regnar bort. Detta ger en djup och mörkgrön färg till mattan.

    Lycka till👋🏼

  2. Mikaela

    Har hänt både roliga o tråkiga saker, dom tråkiga är att vi har fått veta att våran 8 månaders dotter har ett medfött hjärtfel som måste opereras i sommar. O dom roliga är att vi får hem en valp om några veckor ❤️

  3. Jos

    Vill bara peppa dig att det är så bra jobbat att lyckas sätta dig själv och din hälsa främst. Så viktigt och verkligen en vinst. Jag försöker göra detsamma och det är svårt, men känns nödvändigt för att kunna må bra i livet. Kramar från mig!

  4. M

    Vad bra att du har sjukskrivit dig och försöker lyssna på din kropp. Jag har varit sjukskriven alla mina graviditeter från vecka 3-födsel. Men trots allt så är det ju värt det när man får sin bebis 💕. Min man hade jättesvårt att ta in att det skulle komma en bebis för han längtade bara så till att jag skulle bli frisk igen 😂.
    Nu har jag precis börjat jobba igen efter tredje barnet och om bara en vecka blir det semester 🙌. Det ska bli så mysigt att umgås hela familjen.

  5. Diana

    Åh va kul att du gör en graviduppdatering! Jag har följt din blogg sen flera år och är också gravid nu (i vecka 15) så det blir extra roligt. Kram

  6. Maria

    Åh vad jag saknat dig! Vi sår gräs, gödslar och vattnar regelbundet från april cirka. Gräsmattor kräver lång och regelbunden tillsyn. Det nu kan göra såhär sent in i säsongen är vattna regelbundet och så lite gräsfrön. Gödsel nu tror jag blir för torrt. Längtar till semester här men vi har två bröllop mitt i semestern som sabbar lite då vi måste avbryta och lämna bort sonen på 1 år i en vecka till farmor.

    1. Maria

      En annan grej är att gödsla gör man oftast tidigt i säsongen för man inte är ute lika mycket som nu. Är inte så trevligt lukt att leka på gräsmattan i, i typ 2-4 veckor när det luktar

  7. Amanda

    Angående gräset, i april la vi ut dressjord och gräsfrön på de platser på gräsmattan som behövde lite extra kärlek, sen när gräset börjat växa där sö gödslade vi hela gräsmattan, alltså inte vara där vi lagt dressjord, vattnade varje dag och nu är det en helt annan gräsmatta. Tror vi kommer gödsla en gång till i sommar. Till hösten kommer vi fylla med på gräsfrön igen och gödsel så det sen får ligga och gotta sig till våren 💚

  8. Lotta

    Welcome back!! Så kul!! Och grattis till graviditeten <3 Min lilla trea föddes för fem veckor sedan & det är så fantastiskt att ha en liten hemma nu igen (mina stora är 7 & 4 år). Och bara tanken av att jag nu är trebarnsmamma ger mig lyckorus. Känns fortfarande overkligt! Livets gåva! Kram

  9. Lina

    Jag är också gravid med nummer 3 (vecka 9) och kan känna igen mig i en del av det du skriver 😅 Jag har typ haft noll livslust dom senaste två veckorna, orkeslös, men energilös, illamående och trött. Hemmet har sett ut som skit, leksaker överallt, äckliga toaletter, klibbiga golv, tvätt och disk..🙈 Och låg efter 1 vecka med mina studier (studerar komvux på distans). Men igår äntligen samlade jag kraft och tog tag i huset och studierna och har lämnat in två försenade prov och storstädat huset. Jag har aldrig mått såhär dåligt under en graviditet 😂

  10. Annica

    Är gravid i vecka 33 så vi längtar efter att få träffa honom i juli. I övrigt innehåller sommaren mys med maken & barnen; tvillingar på 1 år, en 11 åring, en 10 åring och en 13 åring 😍 samtidigt som jag pluggar på Stockholms universitet (distans)

  11. Elsa

    Har saknat dig här haha men bra att du tar det lungt ändå❤ Jag har just fått sommarlov och det är så himla skönt. Mår dock som sämst sista veckorna innan sommarlovet då det ska pratas betyg och sånt, men försöker verkligen släppa det nu och bara vara ledig. Börjar ett sommarjobb nästa vecka, men det är ett jag ville ha så det känns väldigt bra. Kommer ju ändå kunna hitta på en del roliga saker i sommar och fint att få ett tillskott i studentkassan. Kram ❤

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish