Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

God kväll på er!

Och hoppas att allt är bra med er <3

Jag ber om ursäkt för en uppdatering som är sämre än sämst men jag är så.jäkla.gravid. Vet att jag är tidigt i graviditeten och vet att jag inte är tung eller stor än, haha. Men jag måste få klaga ändå. För jag mår verkligen jättedåligt. Och det är inte bara på morgonen utan utspritt över hela dagen. Får ryck av välmående ibland och kan känna mig pigg i någon timme men 85% av tiden känner jag mig typ sjuk och febrig i hela kroppen. Är dessutom brutalt illamående, har en halsbränna som heter duga, är yr hela tiden och nära på att svimma ibland och dessutom så har jag någon form av magkatarr som jag gissar hör till illamåendet. Bränner och svider i övre delen av magen och känns liksom ”oroligt” där i samma veva som jag mår som mest illa. Vill helst bara sova precis hela tiden. Så ja, hörni. Graviditeten gör sig verkligen påmind varje dag och jag vill minnas att det var precis likadant när jag var gravid förra året om inte ännu värre. Minns när jag skolade in Jolie under sensommaren och låg på förskolans soffa samtidigt som jag höll på att kräkas och världen omkring mig snurrade. Tänk vad mycket man gör för sina barn!? Och för att faktiskt få barn? Det är häftigt ändå. Och väldigt fint.

Är iallafall väldigt jobbigt att må såhär och jag längtar tills dessa illamående/sjuk-veckor är över. Vågar nästan säga sjukveckor för känner mig verkligen sjuk. Tappar livsglädjen och lusten till allt av att må såhär och är bara sänkt och rätt deppig. Vet ju att det går över men det ÄR jobbigt. Speciellt när man inte vet hur länge det ska pågå.

Äter mycket mat här! Föråt oss på grekisk sallad, potatis och tzatziki efter någon dag så nu letar vi andra matställen varje dag, haha ;p

Så fint här överallt. Älskar olivträd och ska plantera stora, fina sådana i krukor på altanen i sommar.

Något annat jag har ska plantera är mynta! Är så gott och så fint att ha i drinkar, på efterrätter osv.

Fick cravings på smörpopcorn och hittade denna enorma hink på butiken här bredvid, hehe.

Är verkligen fint precis överallt här! Och livsfarligt att köra i alla höga berg. Står små gravstenar vid precis alla vägar också som påminner om hur farliga vägarna är och hur skört livet kan vara.

Första dagen här ville vi stanna och fota precis aaaaallt vi såg!

Köpte wok idag då vi som sagt tröttnat på allt det grekiska, haha. Vi har ju en vecka till framför oss i Grekland från nästa vecka med. Helt ärligt skulle jag helst bara vara hemma i sängen nu men jag hade ju ingen aning om att jag skulle vara gravid när resorna bokades. Fy vad gnällig jag låter men ni som har varit i min sits med att må så dåligt i graviditeter, ni vet och förstår.

Har spenderat mycket tid såhär med när vi inte har jobbat. Tog faktiskt med allt jobb hit och tanken var att få byta miljö lite vilket jag kan ångra bittert idag som sagt, haha. Men men, det är bara att bita ihop. Ska ringa om medicin mot illamående imorgon så kanske jag kan få hämta ut det när jag landar i Sverige.

Gatorna och husen är också så otroligt fina här. Jag har verkligen fallit för Kreta. Älskar precis allt!

Älskar också alla krukor som står överallt med olika växter, små träd och blommor.

Magisk utsikt precis överallt med. Detta var utsikten från en bensinmack.

Har fotat hur mycket som helst överallt så kommer mängder med bilder! Men börjar såhär iallafall.

Ville mest bara kika in och berätta att jag lever. Och önska er en fin kväll såklart! Stor kram/G

Kommentarer

 1. M

  Usch jag lider så med dig! Det är fruktansvärt att må så dåligt. Imponerad av att du orkar resa. Det hade jag inte pallat. Det finns ju många tabletter man kan prova. Något funkar för de flesta. Lergigan comp verkar funka för många. Till viss del iaf. Sen finns även primperan. Ihop med lergigan comp kan den funka bra då compen hjälper mot tröttheten som primperanen ger. Senare under graviditeten finns även ondansetron som är vad jag hört sista hoppet. Jag testade även att få dropp några gånger i veckan för att se om spycirkeln kunde brytas men icke. Tyvärr är vi några där inget hjälper och man får spy till bebis tittar ut. Jag håller tummarna för att du snart ska få må bättre 💕

 2. Livia

  Åh det är exakt samma här, nyligen gått in i vecka 10 och håller verkligen med om känslan att känna sig sjuk. Tröttheten och illamåendet får en att känna som att man har influensan.

 3. Lovisa

  Hej! Så härligt ni kvar det!
  En helt annan fråga. Jag ska åka på semester från Finland till Umeå! Det blir jag 25år och sonen på snart 6år. Vilka utflykter ska vi göra? Finns det något bra museum? Fint ställe utomhus att bara gå en fin promenad? Lekpark? Ett fint matställe som ändå är barnvänligt.. osv… min som har adhd och har mycket energi! Så vill vara mest ute och gå promenad och hitta på saker som intresserar barn.
  Tips? 🥰

 4. Sanne

  Se till att få Ondasteron/Zofran utskrivet! Mer effektivt än alla receptfria åksjuketabletter och funkar verkligen mot illamåendet. Haft det utskrivet under båda mina graviditeter för att överhuvudtaget fungera då jag är illamående från dag 1 tills bebis anländer. Visst, det är en stark medicin, men man får väga fördelarna mot nackdelarna. Tror dock dom brukar vänta till vecka 12 eller så med att skriva ut. Omeprazol också såklart, men det kanske du redan äter? Jag fick också sådana svimningsattacker och hade lågt blodtryck. Tror det berodde på att jag åt dåligt. Kolla upp ditt järnvärde, man kan få järninfusioner och depåer, om det börjar sjunka alltför mycket. Finns grupper med andra som har kraftigt graviditetsillamående på FB där man kan få stöttning och tips. Bara några tips, från en som haft två jobbiga graviditeter.

  1. M

   Ondansetron får man som sagt inte utskrivet de första 3 månaderna pga att det kan ge missbildningar. Jag fick också det utskrivet (när man provat allt annat) men här hjälpte det tyvärr inte ett dyft. Tänk så olika det kan vara 🤔. Har 3 graviditeter med hyperemesis i bagaget 🤢. Tyvärr känns det också som att det blir värre för varje gång 😪. Varje gång undrar man varför man utsätter sig för det men ändå sen när man har sin bebis blir allt så självklart. Vad gör man inte för sina barn 🥰

   1. Helena

    Jo man kan visst får det utskrivet före vecka 12, ❤️ jag fick ondansetron i vecka 10, vissa får till och med det utskrivet tidigare, då handlar det oftast om extremt illamående som hg. Hade också Hg andra graviditeten, värsta jag upplevt, kräktes 10 gånger varje dag. Kände mig döende. Medicinen hjälpte inte så mycket mot illamåendet, dock..men kräktes mindre. men nu tredje graviditeten hjälpte medicinen verkligen!

 5. Klara

  Hur varmt är det där nu? går det att ligga ute och sola hela dagarna? funderar på att boka en sista minuten😆

 6. La

  Mådde precis som dig gällande illamående. Blev så mycket bättre med omeprazol. Åt 2 kapslar i ett par veckor för att sedan äta 1 resten av graviditeten i samråd med min bm. Hoppas du hittar något som hjälper dig ❣️

 7. Anna

  Köp postafen! Hade inte överlevt utan dom. Life hack: ta dom på kvällen precis innan du somnar så får du den där extrema tröttheten under natten. Sen sitter effekten i sig på morgonen så du får i dig mat osv och förhoppningsvis då slipper det extrema illamåendet för man får i sig mat + vätska

 8. Anne

  Förstår precis!
  I vecka 22 nu, tycker fram till vecka 14 var värre än nu. Man har molvärk hela tiden, trött som fan, ingen lust eller ork, seg ända in i själen.

  Håll ut, unna dig allt du kan käka även om det bara är smörpopcorn!

 9. h.li

  Förstår dig! Angående halsbränna, testa omeprazol som du tar direkt på morgonen. Jag mådde också illa hela dagarna men värst på kvällen (är i v. 19 nu och mår bättre sen någon vecka) och för mig fungerade inte lergigan så jag fick primperan utskrivet. Till natten kör jag postafen (receptfritt). Det är verkligen eländigt i första trimetern! Lycka till med graviditeten 🙂

 10. Tessie - blivande fyrabarnsmamma ♡

  Åh jag förstår dig verkligen. Mådde helt sjukt illa de första veckorna i min nuvarande graviditet. Det och tröttheten var helt otrolig, som att det var mitt i natten – hela tiden. Men illamåendet försvann sen, hoppas det ger med sig för dig snart också ♡

 11. Mia

  Jag förstår dig till 100%, skulle absolut inte vela vara utomlands det veckorna. Vill inte skrämma dig men hcg stiger ju hela tiden så blir ju bara värre också fram tills typ vecka 10. Viss illamåendemedicin funkar inte, lergigan gjorde mig mer illamående. Finns starkare men de kan ge biverkningar till barnet så skulle aldrig ta det. Nej, fy, känner med dig. Skulle nog avboka den med barnen om jag varit du. Bara ett behöva flyga och allt 🤢🤢 Skönt att du verkar ha aptit iaf. Jag tyckte all mat varit äcklig typ de veckorna. Kram!!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajpossler