Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntGravid med bebis nummer tre

Hur jag fick veta att jag var gravid

Har fått så mycket frågor om jag inte kan berätta mer om hur jag fick reda på att jag var gravid. Och ja, det kan jag såklart göra! =)

Jag kände av min PMS precis som vanligt men jag var inte lika sur och tjurig utan mest bara jääääättekänslig. Kände mig gråtfärdig hela tiden utan anledning + att jag saknade barnen JÄTTEmycket. Klart att jag brukar sakna mina barn men inte så att det blir ohanterbart. Brukar faktiskt njuta rätt mycket av att vara barnfri när jag väl är det – men nu gjorde jag inte det alls. Kollade på bilder på ungarna och grät, haha.

Började få ömma bröst typ fem dagar innan beräknad mens men tänkte att det säkert bara hör till alla symptom som man kan få innan mens. Brukar ju få det vanligtvis med! Så reflekterade inte ens över att det skulle vara något. Och jag tänkte faktiskt också hela tiden att jag nog inte är gravid denna månad då vi ”missade” ägglossning med någon dag. Vet ju att spermier kan överleva där inne länge men jag var ändå övertygad om att fallet inte var så just denna månad. Kunde dock inte låta bli att göra graviditetstest ändå och fick negativa svar både dagen innan mens och dagen som mensen var beräknad.

Dagarna gick och min vanliga ”mensmage” dök aldrig upp. Jag brukar blir extremt svullen innan mensens ankomst men nu hade jag typ helt platt magen. När mensen var två dagar sen så var jag nästan säker på att jag var gravid just för att min mage inte alls kändes som den brukar göra annars den tiden på månaden + att jag var så känslig för exakt allt.

Två dagar efter beräknad mens så skulle jag ta med barnen och åka till gymmet! Var redan påklädd och allt men behövde verkligen kissa innan vi drog så tänkte att jag ska passa på att göra ett test. Tänkte också att det säkert kommer att vara negativt och att jag bara har sen mens (vilket jag aldrig brukar ha). Jag gör testet och ganska snabbt kommer ”gravid” upp. Blir helt chockad och fattar ingenting men springer upp för trappen till barnen och mannen direkt och säger att jag faktiskt är gravid, haha. Alla blev jätteglada!

Nu håller vi tummarna att bebisen vill stanna i magen och om den gör det så får vi en ny familjemedlem innan detta år är slut. <3

Kommentarer

 1. Josefine

  Åh vad roligt! Så himla lustigt jag har alltid fått plus på stickan beräknad mens dag och till och med någon dag innan. Är också gravid nu men fick inte gravid innan mens och på bim, men fick gravid +3. Alltså en vecka efter dig bara. Känns roligt att någon man följer också är i samma tid, blir roligt att följa dig även denna graviditet (hängt med sen Jason) och hoppas du inte kräks lika mycket som de andra två. Stort grattis igen!

 2. Livia

  Åh va kul! Hittade till ditt konto när du var gravid med Jason och bodde i Göteborg. Även om vi är lika gamla kändes det då som att barn för mig var väldigt långt borta. Nu är jag också gravid men med första barnet, vecka 8+5, precis gjort tidigt ultraljud och fått se lilla hjärtat ❤️ Beräknas i början av december, ska bli kul att följa din resa när vi är relativt nära i tiden. Kram!

 3. Z

  Grattis fina du! Plussade själv nyligen med första barnet. Vilka appar använder du och när har du BF enligt dem? Jag har BF 1 januari enligt mina appar!

 4. mimmi

  Hade verkligen sett fram emot att följa dig då jag själv var gravid, några veckor senare än dig men nu verkar det som att jag fått ännu ett MA. Är så ledsen. Andra i år, avstannat i samma vecka. Får det bekräftat imorn. Trodde verkligen inte att det skulle hända igen så jag har tom berättat för vissa. Allt känns så ledsamt och mörkt, vill inget mer än att få barn men vet inte hur jag ska orka.

 5. Mia

  Åh, sent decemberbarn alltså? Trodde det var januaribarn 🙂 Skrev lite längre ner, du vill inte berätta vilken vecka du är i? Gud så skönt att må så bra som du verkar göra. Jag är i vecka 11 nu och mått så dåligt sen vecka 7. Började må bättre i efter vecka 12 förra gången så håller ut och tänker det snart vänder 🙂 kram till dig, du är så fin!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajpossler