Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

God morgon på er!

Jag hade en hemsk dag igår med ångest och svårt att andas. Kändes som att någon satt på min bröstkorg hela dagen typ. Får såhär då och då när mensen börjar närma sig och det är alltid lika jobbigt. Mår så dåligt men kan inte svara på varför och det är så frustrerande! Därav den dåliga uppdateringen. Mannen fick ta barnen hela kvällen och jag låg bara i sängen och andades typ. Blev lite bättre efter en stund och då åkte jag och tränade.

Vill förresten slå ett slag för denna bok återigen! Den stämmer så otroligt bra med mitt egna mående och jag har verkligen fått bekräftat att vitt socker, gluten osv kan påverka ens menscykel, PMS och allt runt omkring mer än vad man kan tro. Har ju börjat göra alla förändringar redan för en vecka sedan för att återgå till mitt socker/glutenfria liv men denna fick mig ännu mer peppad när jag läste ur den igår. Tycker att alla kvinnor ska ha ett eget exemplar där hemma. Jag köpte min på Lagerhaus.

Små livsstilsförändringar som jag gör nu och som jag har gjort många gånger tidigare – som har resulterat i att jag mår mycket bättre på ALLA vis: 

– Dricka mer vatten. Går runt med en flaska hela tiden.

– Inget raffinerat socker

– Inget gluten (här är vi alla olika känsliga men jag är jättekänslig som jag har skrivit flera gånger förr. Får alltid problem med magen, huden och tungan av det)

– Dra ner på mejeriprodukter och äta ännu mer växtbaserat.

– Inget koffein. Dricker redan extremt lite och när jag väl dricker så är det lite energidryck. Men ska sluta helt med det nu igen.

– Dra ner på snuset och förhoppningsvis sluta helt snart. Ska köra tre snus om dagen nu framöver som jag har gjort i perioder förut. Har som mest snusat en dosa om dagen och får ofta hjärtklappning och yrsel då – precis som jag får av för mycket koffein.

– Ska även börja med mina juicer igen direkt min slowjuicer kommer! Har ju varit utan i typ två månader nu.

Detta är ju ingen lära och jag är inte utbildad eller expert. Har bara egna erfarenheter av mitt egna mående då jag har levt efter dessa punkter tidigare och varit på topp både i kropp och i huvudet. Mycket av det som står i boken bekräftar också att det faktiskt kan hjälpa en mycket med måendet vid exempelvis PMS genom att testa göra lite små förändringar.

Skriver för övrigt inte detta för att ge någon ångest och tankar om att ni äter/gör fel utan vill bara upplysa. Blev själv jätteglad när min frisör tipsade om denna bok och mycket av det jag läser har jag redan haft rätt bra koll på innan med. Den handlar kort och gott om vår menscykel och hur vi kan ta hand om oss själva på bästa vis med mat, träning osv. Alla är ju olika känsliga och jag råkar TYVÄRR vara väldigt känslig mot allt som jag tycker är gott (mjöl, socker, koffein, nikotin) och för att må som bäst så behöver jag ta bort det. Mår man bra med allt det så kan man ju köra vidare men läs boken ändå!! Intressant hur hela vårt mående, vårt humör, vår energi hänger ihop med menscykeln. Verkligen jättetips!

Tycker att tjejerna som skrivit denna är så grymma som lagt ner den tiden och energin.

Mannen läser den faktiskt också nu och märks att han tycker att det är intressant och att sjukt mycket stämmer in på mig, haha.

Kvällsfika efter sent pass på gymmet blev chokladkakan, smoothie med jordgubbar, kiwi och ingefära och cashewnötter.

Vi har hittat ett ställe här i Umeå som säljer SÅ bra ingefära så vi köper alltid där.

Blev en middag på stan igår efter barnens förskola/skola. Har typ blivit en mysig ”tradition” att besöka denna restaurang en gång i veckan när vi har barnen. Jag äter alltid glutenfri laxpasta.

Min lille kille! Han kom in flera gånger när jag låg i sängen och frågade om jag var sjuk. ”I så fall måste du vila och sova mycket mamma”. Vi kramades och pussades lite med. Älskar honom så mycket – han är så klok och stor <3

Önskar er en fin dag. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Kristine

    Hej Gabriella! Kom ihåg att ofrivillig barnlöshet beror i 30 % av fallen på männen (30 % på kvinnan och 30 % vet man inte). Tänkte eftersom du ju blivit gravid förut och fött två barn. Så kan vara bra att göra spermaprov t ex.

  2. Amanda

    Fina du!! Du som är så sjukt duktig på tips & trix.
    Kan du inte lägga upp lite fina kläder? Älskar din stil tycker den är liksom
    avslappnad men ändå snygg. Tipsa gärna om ett fint ”lounge set” du brukar ju ha så fina
    såna typ när du är hemma. Sen dina favorit tränings tights, och typ någon festligare outfit.

    MVH mamma som inte har några fina kläder längre men som gärna. vill spicea upp mig själv lite igen. LOVE YOU !!!

  3. L

    Många gör faktiskt fel med ägglossningstestet för det kan visa ägglossning men inte lossna förrän flera dagar senare, typ 7-10 dagar innan mensen ska komma så är den riktiga ägglossningen. Man kan aldrig någonsin lita fullt och blint på tester av alla de slag. Jag själv har testat det och det visat ägglossning men gjort mig gravid när jag hade 7 dagar kvar till mens och mensen var som en klocka. Prova ha sex 10 dagar innan mens. Du kommer inte bli besviken om jag känner mig rätt.

    Sen är det mest hittepå att man ska äta och dricka detta och detta. Gå tillbaka 200 år så fick man mellan 6-13 barn och tro mig, maten var inte bra på den tiden. Ni överanalyserar och tänker för mycket.

    1. Sara

      Den var nog inte bra men samtidigt inte lika näringsfattig som mycket vi äter idag. Färdigmat,halvfabrikat osv. Folk åt nog mindre, men det de åt var nog mer näringsrikt än det många äter idag. Så det är väl bra med hälsotips ändå:)

      1. L

        Oj, jo, dom åt samma mat hela tiden. Det dom fick tag i. Potatis och salt fisk (sill), lite bröd. Nån gång om dom lyckades med fläsk eller kött, fattigmanssoppa, välling. Det vara inte tal om frukt och grönsaker. Förr fick dom ju skörbjugg pga dålig kost.

        Dom som åt bättre var välbeståndet och dom fick mindre barn.

    2. Ellen

      Fast nja. Alltså om man bara har 7 dagar emellan ägglossning och mens så har man en kort lutealfas och då är det svårt att bli gravid.
      Du blev gravid men fick mens som en klocka? Fick du missfall då eller?
      Lutealfasen varierar för alla men i regel så får man ägglossning 14 dagar innan mens. Om man har en normal cykel. Men som sagt kan variera. Men 7 dagar innan då blir det svårt att bli gravid å man behöver få hjälp på traven då

  4. E

    Mitt tips är att inte äta eller dricka Ingefära alls om du vill bli gravid.
    Inte heller om precis blivit gravid! Finns en hel del studier på engelska i ämnet.

  5. Hanna

    Hej Gabriella!

    Tack för en fin och informativ blogg. Kan du berätta om vilka kosttillskott du äter dagligen och varför du äter just dem?

  6. Nina

    Har med haft riktigt jobbig ångest, den är så svår att skaka bort. Så mycket som kväver en inombords, har ju ägglossning så vid varje ägglossning eller mens känner jag av det mer eller mindre. Fruktansvärt verkligen för det är som att någon kväver en, och inte låter en andas. Det är häftigt att vara människa och kunna känna lycka, glädje och en normalitet men den här ångesten aså..😅 Måste ju finnas något mot det, cannabisolja..vad som helst. Någon som testat? För mig hjälper inte att enbart äta bra och dricka bra

  7. Sara

    Jag har tänkt på en sak. Du verkar så genuint lycklig när du har barnen, men också när du inte har dem. Tror du det har att göra med vem man har barn med? Att har man barn med en bra så är man trygg med att barnen har det bra där pch då mår man ändå rätt bra eller ännu mer fast de är borta 1 vecka a jag vet inte. Tankar från mig bara❤

    1. Elin

      Det där har jag också tänkt mycket på då jag har vänner som har varannan vecka och mår väldigt bra i det medans jag är utan barnet knappt varannan helg och mår piss 😅 Pappan till mitt barn är sämst.. Så beror säkert på det 🤭❤️

  8. Ulrika

    Är inte ute med en pekpinne men för mkt vatten är inte hälsosamt. Ca 1.5 liter, ej mer om du inte är elitidrottare. Finns risk för vattenförgiftning annars.
    Allt gott till dig och din fina familj : )

      1. Lollo

        Man ska dricka 30 ml per kg kroppsvikt, lite mer vid feber och träning typ. Så beror på vad man väger & gör 🙂

        1. Sara

          Ja men precis. Viktiga var ju bara att påpeka att man får inte vattenförgiftning om man dricker mer än 1.5 l per dag. Utan det krävs mycket mycket mer än så. Sen är det ohälsosamt på andra sätt och man blir ju himla kissnödig. Men förgiftning, ja då krävs det mer.

          1. Lollo

            Ja förstod det på dig, mitt svar var kanske mer riktat mot Ulrika som skrev att det ska ligga på 1,5 L. Menade bara på att det är så individuellt 🙂

          2. Sara

            Haha, ja jag förstår:) som sagt mycket individuellt. Aktivitet, kroppsstorlek osv. Allt spelar ju in helt klart:)

  9. Sara

    Kunde inte låta bli och skratta åt din mans kommentarer om första bok på 30 år. Han är väl 28? Han måste ju läst böcker i skolan 😂

      1. Gabriella Joss
        Gabriella Possler

        Skrev för snabbt. Har testat att äta ”rent” och inget hel eller halvfabrikat utan bara typ linser, bönor, grönsaker, fisk och det gör stor skillnad! Men är för lat ibland bara 🙂

  10. Sara

    Jag vet hur mycket pms påverkar. Brukar dock må ännu sämre mycket runt. Jag tänker på att du berättade att det är illa igen med Jolies hjärta. Det är ju en jättestressfaktor. Och sen att ni försöker göra barn och det itne blir, jättestress. Ta hand om dig 🌸

    1. Nina

      Också en tanke som slog mig faktiskt. Bara att skaffa barn, uppfostra barn, hela den biten kan vara riktigt jobbig om man redan är ganska känslig ,hormonell mm. Iaf har dt varit så för mig. Vet många som inte är som mig, ich skaffar många fler barn. Jag känner att jag är nöjd med 2, men skulle jag skilja mig och träffa någon ny skulle jag såklart med vilja ha fler barn. Men det skulle absolut påverka mig psykiskt.. Livet i allmänt är en enda röra känslomässigt, människan vill ständigt placera alla känslor i fack. Men vid hormonell obalans är det så svårt . Två dagar med tryck över bröstet och det enda som hjälpt är 1 cigg om dagen 😅 . Skäms ,då jag aldrig rökt men ibland aså..

      1. Gabriella Joss
        Gabriella Possler

        Ja, det har du helt rätt i. Jag har nog också rätt mycket obalans i mina hormoner då jag slarvar med mat, sömn och bara njuter av livet. Vet hur mycket bättre jag mår när jag äter på ett visst vis, tränar mycket, sover regelbundet 🙂 det känns som att det för vissa (typ mig) krävs väldigt lite för att hormonerna ska rubbas. Kram <3 och skäms inte! Du är en människa, inte bara en mamma <3 ta hand om DIG som du vill och gör det som du behöver.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish