Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Mer bilder från Finland

Bodde ju på två olika ställen och båda var lika fina. Var så lugnt och tyst och härligt. Det enda dåliga jag har att skriva är att det var riktigt dålig mat exakt överallt. Vi provade flera olika ställen och det var skitdyrt och jätteäckligt. Så tråkigt! Men annars var det otroligt mysiga dagar på precis alla vis och båda boendena får högsta betyg av mig. Blev mycket lugn och ro och bara mys + tid för oss två tillsammans. Och så jobbade vi massor också. Var en väldigt fridfull miljö att vara kreativ i.

Här åt vi pizza på det stället som skulle vara det allra bästa och det var så äckligt! Och kostade över 400:-! Helt orimligt ;p Det första vi gjorde när vi kom hem var att storhandla och laga god mat. Slår mig ofta när jag har varit i andra länder hur otroligt bortskämda vi är här i Sverige med GOD mat. Även våra ”sunkiga” ställen är ju oftast rätt bra ändå. Vad har ni för upplevelse? Har ni varit någonstans där maten verkligen är WOW-god utomlands? Nu när jag tänker efter en extra gång så kan jag inte minnas ett enda land eller ställe som har bättre mat än här hemma.

Kommentarer

  1. Jessica

    Vad tråkigt att ni har fått dålig mat här i Finland. Är själv härifrån, kan nog skilja sig mycket i vilka städer man är i. De finlandsvenska städerna är maten mera lik den svenska maten. Ifall ni besöker Finland flera gånger rekommenderar jag att åka färjan över till Vasa (eller köra runt via haparanda). Kör sedan mot Jakobstad-Karleby-Kalajoki. Kalajoki är så vackert på sommaren, rekommenderar ett besök dit. Kram! 😊

  2. Jasmin

    Haha fast en sunkig pizza kanske inte riktigt representerar maten i Finland… 🙂 Jag tyckte maten var väldigt lik svensk när jag var där, men då bodde vi iofs med en väns släktingar så var inte ute så mycket och åt.
    Det konstigaste fenomenet jag upplevt är att pizza i Italien inte alls är lika god som de flesta svenska pizzor. Ofta lite smaklös och tråkig topping där? Blev förvånad och då testade jag ändå 4 olika ställen i Italien haha.

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Får åka till något annat ställe i Finland och prova 😀 vi åt ju på flera ställen och alla var typ likadana men vi var i en mindre stad så kan ju bero på det ;p Haha ja, har hört samma från flera vänner! Kram <3

  3. Karin

    Synd att ni inte gillade maten. När jag och sambon var i södra Polen för många år sedan var maten oväntat god där tyckte vi, och billig dessutom 🙂.

  4. Isabelle

    Önskeinlägg: Så rengör man bäst ugnen! Invändigt i ugnen tycker jag går bra, brukar spraya med Mr Muscle och sen låta verka över natten. Går smidigt att få bort allt smuts enkelt med en Scrub Daddy och vanlig Wettex sedan på morgonen/förmiddagen efter. Men ugnsglaset! Jag blir toookig! Hur gör du? 😀 Kram och hälsning från en annan som älskar att städa!

    1. Elin

      Jag kör svinto. Låter galet men det blir inte repigt. Kanske smart att testa på en mindre fläck först 😬. Men tar gärna emot mindre ”galna” tips också 🙊

    2. Malin

      Bikarbonat! Blanda bikarbonat med vatten till en ”kräm”. Smeta ut det på ugnsluckan och låt verka några timmar. Skrapa/torka bort. Är det något kvar kan man ta med med svinto😊

  5. Sara

    Vill också lägga till att USA är så bra just för att de olikt många andra lyckas efterlikna den mesta maten i världen, och har SÅ mycket olika mat i hög kvalite just därför. Men originalländer är ändå oftast bäst men då är det ju endast ett land med den maten liksom!

  6. Heidi

    Vad trist att höra att du inte gillade maten i Finland. Är själv från Finland och har bott i Sverige i några år och håller inte alls med dig. Tycker maten är rätt så lika i Sverige och Finland 😅 Det beror ju förstås på var ni åt också och alla vegetariska alternativ är ju inte goda.

  7. Amanda

    Thaimaten i Thailand går inte att jämföra med thaimaten i Sverige 😄 samma med pizza och pastan i Italien, bästa jag ätit. Eller paella i Spanien, grytorna i Sydafrika.. Men smaken är väl som baken… 🙂

  8. Sara

    Va? Nu blev jag jätteförvånad. Alltså en av de största anledningarna till att man reser är ju för maten!! Kan nämna hur många länder som helst som har tusen gånger bättre mat. Jag slås ofta av hur tråkig maten i Sverige är när man kommer hem. Alltså att jämföra tex pizzor i Italien till svenska pizzor, man vill inte äta pizza i Sverige efter. Typ all mat i Grekland är helt fantastisk, fetaosten, dör för den! Sydafrika typ precis allt är helt magiskt att äta där. Alls färska frukter och grönsaker som du äter så fort du bara åker till södra Europa, allt är så trist i Sverige i jämförelse. Asien, maten där som indien, Thailand, Japan, Vietnam går inte att jämföra! Allt i Sverige är liksom okej men inte i närheten med originalländer! USA, dör för maten där! Osv osv. Jag tror att du har en negativ upplevelse för att du främst är på charters, tycker maten där är så tråkig! Och ja, ibland på just turistfällor har jag också blivit grymt besviken i olika länder (vilket verkar vara fallet i Finland för Finland har jättegod mat med). Ett ställe som gjorde mig besviken var Paris dock. Men resten av Frankrike underbart!

    Något som Sverige slår det flesta länder med är godis och choklad! Förutom Finland som har lika bra godis! Dags att vidga dina matvyer 🌸

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Har ju inte varit på dom ställena så kan bara prata utifrån dom länderna jag har varit i!! Har hört från många håll av vänner att Finland har dålig mat redan innan vi åkte dit tråkigt nog. Och pratade med en vän igår om detta som varit i Italien och var så besviken på deras pasta och pizza då hon förväntade sig att det skulle vara något helt utöver det vanligt. Så verkar vara lite olika ;p Men är ödmjuk och hoppas att min syn på det kan förändras framöver :D<3 kram kram

        1. E

          Nja. Varit I italien flera gånger och bott där något år. Varit på fina ställen och billigare. Maten är inte så speciell som människor påstår.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish