Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Torsdag

Hej fina ni och god morgon!

Hoppas att allt är bra med er! Vi mår bra här hemma.

Jag har återigen sovit som en kratta och har jätteont i ena axeln. Eller ja, har ju sovit jättebra men jag ligger dåligt vilket resulterar i smärta. Har haft problem med detta sedan jag liggammade barnen nattetid under så många år. Ligger helt stilla hela nätterna och ofta på något dåligt vis så att hela armen och skuldran smärtar i flera dagar efteråt. Var hos naprapaten för detta förra veckan men kanske får bli ett nytt besök snart igen.

Annars är jag rätt omskakad efter att ha läst om det som hände i Umeå. En mamma knivhögg sitt egna barn. Blir så otroligt jävla ledsen (eller det kanske inte ens är rätt ord?) för barnets skull och gör ont i hela hjärtat och kroppen. Vet inte ens varför jag skriver detta eller var jag vill komma men jag har tänkt på det sedan jag fick höra det över telefon igår. Tänker så på den lilla pojken och ber till högre makter att han ska få komma på fötter och få trygghet och kärlek någonstans där han blir älskad.

Nej fy.. jag förstår nu varför jag knappt läser nyheterna även fast det kanske är vettigt att göra det. Jag klarar inte av att höra sådana här saker även om det är en del av verkligheten och det som händer runt omkring oss. Jag blundar nästan hellre för mitt egna välmåendes skull då jag kan bli väldigt sänkt av vissa saker – särskilt när det är barn inblandade. Kan knappt sluta tänka på det då. Denna händelse fick jag höra över telefon av en vän som sagt.. Hur fungerar ni? Klarar ni av att läsa nyheterna utan att bli påverkade eller kan det ta över mycket för er med?

Önskar er en fin dag iallafall! Stor kram/G

Jolie har varit så glad över att komma till förskolan denna vecka. Blir så lycklig över att hon trivs! Hon är lika glad när hon ska hem sen också dock. Världens finaste lilla tjej! Blir helt känslosam ibland när jag tänker på hur mycket hon faktiskt har gått igenom under sina fyra år och hur stark och häftig hon är. Tänk att min lilla dotter är min största inspirationskälla när det kommer till styrka.

Kommentarer

  1. Emma

    Tycker det är så hemskt med alla barn som far illa, jag och min man planerar att vara familjehem så fort våra egna blir lite större. Känns så viktigt att hjälpa om man har möjlighet.

  2. Lena

    Jag ser till att min mamma håller mig uppdaterad om det allra viktigaste och mest nödvändiga.

    Jag blir så otroligt påverkad med sömnproblem, ont i magen och andra fysiska symtom, om jag tar in för mycket negativt av vad som händer i världen.

    Jag försöker hålla mig uppdaterad, men i mindre mängder.

  3. Johanna

    Minns när jag var 19 och drog utomlands. Längesedan, före WiFi var vanligt. Läste inte nyheter på hela sommaren. Min upplevelse var ”det har inte hänt något i världen” och jag mådde såå bra av det.

    Är en tänkande, kännande, orolig själ. Jätterädd för världens framtid… och ja, för VÅR framtid.

    Nu försöker jag begränsa mig till nyheter 2 gånger per dag. Det hjälper mitt mående och samtidigt vet jag vad som pågår.

    Kan vi få vakna till en trygg värld snart?

  4. Madde

    Det är väl självklart att man som vuxen läser nyheter och är orienterad om varsom händer i ens omgivning. Lika självklart att man mår dåligt av en del och oroar sig. Man är ju en tänkande och kännande människa. Det är inte farligt att oroa sig. Däremot är det farligt att befinna sig i Ukraina.Det är inte farligt att sitta i sitt trygga hem och må dåligt. Mår dåligt gör däremot den lille pojken och hans mamma. Att ta del av andras villkor och att känna empati är det viktigaste vi kan lära våra barn för att de ska bli trygga och sociala vuxna. Ett bra sätt att bekämpa rädslan är att göra positiva saker t ex att avstå från den där latten på stan eller snygga tröjan och bidra till hjälporganisationer istället, Röda Korset, Rädda Barnen, BRIS.

    1. fanny s

      Jag får ofta höra detta när jag berättar att jag inte läser nyheter. MEN jag har ett jobb där jag möter några av samhällets mest utsatta individer. Och jag har små barn. Om jag ska orka med att vara en bra mamma och orka möta all misär på jobbet så måste jag fredag min lediga tid. Jag resonerar som så – jag kan inte göra något åt allt elände som finns runtomkring mig, men jag kan faktiskt vara en bra mamma och jag kan vara en bra medmänniska som orkar lyssna på allt hemskt som människor varit utsatta för på mitt jobb. Alltså väljer jag att ha energi till det jag kan påverka. Jag orkar helt enkelt inte med mer hemskheter, då orkar jag ingenting istället. Alla viktiga nyheter får jag höra på något sätt ändå, tro mig! Men jag behöver inte grotta ner mig i allt. Däremot behöver jag grotta ner mig i journaler och livsberättelser på jobbet, och då lägger jag fokus där. Så det behöver inte alltid handla om att man sitter hemma i sin trygga vrå och blundar för allt hemskt, utan att man faktiskt behöver energin för att göra skillnad där man kan!

    2. Lina

      Jag är helt med dig Madde. Tycker många kommentarer här visar på vilket otroligt privilegierat liv många lever, mig själv inkluderat! Att som vuxen hålla sig uppdaterad om vad som händer i världen tycker jag är en skyldighet som varje människa bär, inte minst i en tid där vi lätt kan utsättas för påverkan i form av desinformation. Det är INTE samma sak som att grotta ner sig i elände. Jag är också i allra högsta grad en människa som bär känslorna utanpå och har svårt att värja mig, men att inte följa etablerade mediers nyhetsrapportering ALLS känns helt världsfrånvänt.

      1. Gabriella Joss
        Gabriella Possler

        Håller med dig om att man lever väldigt bra liv ”utan” problem <3 Men tycker också att man kan få nyhetsuppdateringar från andra håll än att aktivt sitta och läsa och utsätta sig för det om man mår dåligt av det. Kram

  5. E

    Läser absolut inte nyheter! Aldrig gjort regelbundet o speciellt inte nu..Vill hålla min egen energi så hög som det går i dessa tider…vad hjälper det världen om vi själva mår dåligt?? Ingenting! Varför är allt negativt på nyheterna ..kanske för att hålla oss rädda och få oss må dåligt. Nej det man behöver veta får man höra ändå! Har ju inte undgått mig om vad som händer i världen trots jag inte läser nyheter.

  6. Emilia

    Jag har börjat må jätte dåligt sen jag har börjat följa nyheterna efter invasionen. Jag har totalt tappat livsgnistan och har svårt att hantera att även Sverige är under hot. Livet känns liksom meningslöst nu, det känns som våran säkerhet/frihet är på lånad tid.

  7. Evelina

    Fy i hela.. alltså. gud 🙁

    Jag mår som du beskriver av att läsa hemska saker, jag tar åt mig så otroligt, alltså jag har INGET filter. Framförallt med hemskheter gällande barn. Detta gäller även i filmer osv, vi måste stänga av här hemma om en serie hela tiden blandar in barn i mordfall osv, jag mår dåligt så jag måste sova med barnen sen i flera nätter och ja, tar åt mig hårt. Bär känslorna helt utanpå min kropp haha.
    Det vi gör hemma nu vilket verkligen jag har behövt göra, oavsett hur otroligt själviskt det låter, så har vi bestämt (mannens förslag som ser hur jag mår av detta) att han följer precis allt, han har alltid gjort det ändå och är som ett uppslagsverk, och när jag behöver veta något som faktiskt är viktigt så berättar han det för mig. Han uppdaterar mig om kriget tex utan att visa bilder på barn som far illa tex, alltså det här funkar för oss och jag kan andas. Tackar högre makter för min man 🙂

  8. Johanna

    Du borde börja med mindful stretchning varje dag eller börja med yoga! Är verkligen att rekommendera! Är så gott för din stress och oro och även för din axel 😊 Stor kram

  9. Anonym

    Jag är journalist så att skriva nyheter och ha koll på nyhetsläget är mitt jobb 😅 Vilket Blir på gott och ont, det känns som att jag jobbar om jag ex kollar Nyhetsmorgon eller lyssnar på ekot/läser SvD/DN. Har inte det minsta svårt att stänga av precis allt när jag är ledig dock. Läser kanske nyheter en gång i veckan under min sommarsemester. 😄

  10. Louise

    Jag får jätteont i magen och blir påverkad av alla hemska nyheter man läser hela tiden. Om hur världen ser ut och vad som händer. Men personligen tycker jag att man bör kasta sig in i det iallafall. En jämförelse, kanske snäppet konstig men bare with me: Man är på BVC och ska vaccinera sitt barn, vilket aldrig är kul när dom såklart blir ledsna och gråter. Men då finns ju två typer av föräldrar – den som låter bvc-sköterskan hålla i barnet för att dom inte klarar av att se sitt barn så ledset – eller den som har sitt barn i knät, och självklart tycker att det är tufft men som ändå vet att det är mest synd om barnet och som behöver stöd och tröst från sin trygghet.
    Det kan säkert tolkas som hårt men det är lite samma sak med att ta in nyheter etc (tycker nämligen att det är många som skriver att dom knappt läser nyheterna nu för tiden). Ska man knappt läsa för att det blir jobbigt för en själv – eller bör man liksom ta dom hemska känslorna för att det ändå är mest synd om dom man läser om? Personligen är det självklart att hellre må dåligt själv över vad man läser än att försöka slå ifrån sig/blunda.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish