Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Helgen

Hej fina ni och hoppas att allt är bra med er!

Jag mår jättebra och har haft en fin helg. Idag kommer barnen hem för sportlov och vi ska ha en så mysig vecka. Kommer att vara full rulle men det känns bara kul. Har saknat som så mycket.

Jag har tänkt så mycket på kriget och oroat mig sjukt mycket i helgen. Vaknar med en klump i magen varje morgon och jag har så otroligt svårt att bara tänka eller trycka bort det. Såg en video på en mamma i Ukraina som hade sina barn sovandes i badkaret och som bara bad att det hela skulle få ett slut. Det gör så ont att se för mig som faktiskt själv har två barn.Jag tänker också på vilken otrolig belastning detta har på jordklotet, klimatet, miljön.. Har så mycket tankar i huvudet som bara snurrar och mina tankar är nästan konstant hos dom drabbade familjerna. Hur mår ni kring det hela idag? Såg att många av er delade era tankar i inlägget som jag skrev innan helgen och jag ska ta mig tiden att svara er alla personligen med. Ska försöka att inte skriva så mycket om detta i veckan heller då jag verkligen inte vill skrämma någon eller stressa någon. Känns bara skönt att få ut allt som finns i huvudet och ännu skönare att veta att jag inte är ensam om alla känslor och tankar. Och samtidigt så måste ju livet rulla på som vanligt med här hemma. Nej, det är svårt att ta in att det faktiskt är krig i Europa år 2022. Iallafall för mig.

Till något helt annat. I helgen så har vi förberett massor med ”smoothie-paket” eftersom att vi dricker en eller två varje dag. Blir enklare att bara slänga ner en sådan här påse ihop med kvarg, juice och en bit färsk ingefära eller gurkmeja än att öppna tio förpackningar varje gång. Tycker dessutom att bananen alltid blir godare när den är fryst. Mer krämig och god! Tips, tips.

Har äntligen fått upp dom sista julstjärnorna på vinden, haha. Det var på tiden.

Har tränat lite tillsammans =) Mannen ba ”ska jag hoppa upp på vikterna på golvet”, haha. Fick till en liten bild tillsammans iallafall. Får ofta frågor om hur långa vi är och jag är 169 och han är 186 =)

Målat in lampans sladd i väggen har vi också gjort.

Ätit tacos och kollat på vår nya spanska serie! Vi har verkligen fastnat för spanska serier och nu ser vi den som ni ser på skärmen. Sjukt spännande! Och kul att höra något annat språk än engelska hela tiden.

Handlat ännu mer. Känns som att vi småhandlar typ varje dag. Måste börja planera lite bättre nu när maten är så sjukt dyr i butikerna med. Märker ni av höjningen på mat, bensin och el mycket? Hur påverkas ni av det?

Har organiserat växterna i badrummet lite bättre i form av att murgrönan fick klättra längs duschväggen. Blev sjukt fint.

Mannen fixade god frulle medan jag fixade mig i ordning för dagen.

Och så har vi ätit indiskt ute till middag. Detta är ett favvoställe och maten är fantastisk!

Önskar er en fin dag. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Johanna

    Smart med smoothiepaket! Tips att köpa ziplock-påsar så kan ni använda fler gånger, bättre för miljön 😄
    Låter som en mysig helg 🥰

  2. Rebecka

    Jag förstår precis din känsla och känner precis lika dant som dig! Drömmer mardrömmar om krig på nätterna, beror också på att min kille jobbar inom försvaret och är orolig att det ska hända honom något ❤

  3. Sandra

    Känner du samma för krig i andra länder eller är det ”bara” för de nu i Europa? Blir du inte berörd av mammorna i mellanöstern, afghanistan, afrika? Har aldrig sett dig yttra dig om de krigen. Kan du, som en influenser, besvara varför inga rader har tillägnats de krigen i dina flöden?

    1. Linn

      HAHA Fast hon behöver inte besvara det till dig 🙂 Ska man tillägna allt utan att utesluta något hela tiden så blir det väldigt svårt. Varför inte uppskatta att hon lyfter det som händer just nu, det gör inget annat i världen mindre hemskt!

    2. Susanne

      Tycker precis som Sandra! Helt plötsligt är alla förvånade över krig år 2022, men detta har pågått i andra kontinenter i år och mammor och barn är mer drabbade till och med men får inte 1% av hjälpen som Ukraina fått hittills. Krig är tragiskt oavsett vart det befinner sig i världen. 😢

    3. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Tänker att dom andra krigen har pågått så länge och så tycker jag att det blir mer påtagligt och läskigt när det faktiskt startar ett nytt krig i Europa år 2022 <3 allt är såklart lika hemskt men valde att uppmärksamma detta då det är nytt och som sagt rätt nära oss, kram

  4. S

    Jag har faktiskt inte påverkats allt av kriget, har så svårt att ta in att det ens händer – alltså på den nivån att jag trodde det var ett skämt när mannen berättade. Tror lite att det kan va en försvarsmekanism också, födde mitt tredje barn i slutet av januari & jag är en väldigt känslig & orolig person i vanliga fall, så på alla hormoner just nu hade jag väl knappt kommit upp ur sängen… så är faktiskt extremt självisk just nu, vilket är hemskt i en sån här situation jag vet. Mannnen håller sig uppdaterad, vi har allt som behövs för att klara oss en vecka i krissituation & vi donerar pengar..

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish