Gabriella Joss Gabriella Joss
Mat

Nyttiga brownies

Oj vad många som ville ha detta recept i min insta dm! Tänker att jag kan slänga upp det redan nu istället för att ni ska behöva vänta tills i veckan. Det var otroligt gott och enkelt. Verkligen ett supertips om man vill undvika socker, gluten och/eller mejeri, vill ge något gott till dom mindre barnen som inte äter socker ännu eller bara vill prova något nytt.

Du behöver: 

2 mogna bananer

1 tsk bakpulver

3 dl mandelsmör

1 dl agavesirap/flytande honung/liknande

1 dl kakao

1 ägg

Mörk choklad att toppa med. Välj sockerfritt alternativ om du vill men jag valde en med låg sockerhalt och hög %.

Gör såhär: Jag förberedde först en ugnsform med bakplåtspapper. Mosade sedan bananerna ordentligt, tillsatte mandelsmöret och rörde om. Hade i agavesirap och ägget och vispade ihop igen. Tillsatte slutligen kakao och bakpulver och blandade ihop till en smet.  Hällde över smeten i formen och hackade över den mörka chokladen. Hade kakan i ugnen på 160 grader i cirka 30 minuter. Man kan ha den längre om man vill ha den mindre kladdig och kortare om man vill ha den mer kladdig.

Serverade den med hallon och grädde. Mhmm! Tips, tips! Och man kan säkert byta ut mandelsmöret mot annat nötsmör om man vill =)

Kommentarer

  1. S

    Kan inte du berätta snart vad som hände på din 26-årsdag när du fick åka till akuten? Eller är du inte redo än? Haha! <3

  2. Anonym

    En väldigt off topic fråga nu men… läste dina kommentarer. Har du haft problem med svamp? Och isåfall hur har du fått bukt med det? Såå svårt att bli av med. Speciellt nu när jag är gravid och inte får ta receptbelagd tablett.

    1. Carro

      Svarar här pga relaterar! Jag har varit gravid tre gånger. Första gången = ingen svamp. Två senaste = ständiga svampinfektioner! Det var jättejobbigt men en tröst kan vara att det släppte för mig efter att barnen fötts. Tror inte det finns någon vetenskaplig koppling för detta men mitt första var flicka och de två andra pojkar.

    2. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Jag har haft det då och då genom livet!! När jag har varit gravid har jag bara fått härda ut det och annars har jag tagit den där tabletten dom få gångerna det varit illa. Annars brukar det hjälpa för mig att sluta äta raffinerat socker och dricka mycket vatten + smörja med multigyn (den blå förpackningen – inte den mot svamp), kram <3

    3. Moggi

      Gammalt välbeprövat knep är yoghurt på binda. Om det är där du har svamp.😉 Laktobacillerna konkurrerar ut svampen.

  3. Amanda

    Ska testa detta men kommer ta lite mer banan och skippa ägg eftersom vi äter vegetariskt och det är ägg i

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      På grund av magen! Får problem med uppblåst mage vad jag än äter men med mindre mejeri och inget gluten och socker så brukar den må hur bra som helst 🙂 men ja det är absolut bra mot svamp med! Både socker och gluten triggar ju igång svamp.

      1. Linnea

        Nej gluten triggat inte igång svamp (kanske för dig det vet jag ju inget om) men inte generellt. Sprids så mycket felaktiga saker om kost så det är onödigt och spä på det när man inte är kunnig inom det området ❤️

  4. Åsa

    Säkert korkad fråga, men var köper du mandelsmör?
    En till önskan/ytlig fråga är länk på snygga, vita sneakers.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish