Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Just nu:

– Min värmefilt är bland det bästa som hänt mig i materiell väg denna vinter. ÄLSKAR den! Använder den varje dag. Perfekt vid mensvärk och liknande med istället för värmekudde. Fördelen med denna är ju att den går på el och att man inte behöver köra den i mikron för att få den varm.

– Denna donna har ett sådant temperament så jag tror att jag blir tokig snart. Hon kan gå från noll till hundra på bara några sekunder. Puuuh! Aldrig haft sådana här problem med Jason och han har alltid varit väldigt ”snäll”. Klart att han med kan få utbrott men om han får det en gång så hinner Jolie få det 20 gånger, haha. Någon annan som har en fyraåring med otroligt stark vilja där hemma?

– Är så sugen på denna puff från RUSTA! Hur fin!? Och galet bra pris med. Ska nog åka och inhandla den till nedervåningens vardagsrum lite senare idag. Hade ju en liknande tidigare om ni minns den!? Tröttnade dock efter ett år men gillar denna då den är så fin i färgen och dessutom i teddymaterial. 

– Nu börjar jag känna av PMS igen. Det är sjukt att min PMS i princip aaaalltid kommer prick en vecka innan jag ska ha mens. Har ju börjat med Natural Cycles nu och försöker komma ihåg att ta tempen varje morgon. Har även beställt en bluetooth-termometer så ser fram emot att få hem den och prova den med. Har varit dålig på att komma ihåg att ta ägglossningstester men gjorde ett denna månad som visade att jag hade det och var fertil. Så det är kul att se att det fungerar. Sedan kan jag ju vara ärlig och skriva att jag alltid märker att jag har ägglossning på mina flytningar =) Så det är rätt enkelt för mig att se när jag är fertil och inte. Min temperatur gick dock inte upp när jag hade ägglossning som det står att den ska göra när man har det. Ni andra som använder Natural Cycles – har det hjälpt er att förstå er kropp bättre? Har ni planerat graviditet eller tvärtom med appen?

Har använt ”no filter filter” på instagram på denna bild om ni undrar. 

Kommentarer

  1. Jenny

    Om du inte har förhöjd temp efter ägglossning så har du inte haft ägglossning. Finns flera orsaker till det. Har själv haft samma problem men löst det med ändrad kost och minska stress. Skulle rekommendera att kolla upp emanera, Maria sären eller Jenny koos på Instagram 🥰 kram

  2. Maria

    Hade nc när jag blev gravid med min son men nu kör jag bara clearblue ägglossningsindikator med hög/maximal fertilitet. Nc funkade inte allt sen sonen kom. Sover inte exakt samma varje natt och när jag vaknar av att han bråkar springer jag dit och tänker inte på att ta tempen innan pulsen är uppe i 1000 😂 jag skulle aldrig aldrig använda det som preventivmedel om jag inte kände att en graviditet var ok.

  3. Petra

    Min dotter va också temperamentsfull vid 4. Nu är hon 6 och det är fasen ingen skillnad 😂 tonåren blir säkert bra tänker jag 😂😅
    Kanske inte alls du ville höra just nu men!

  4. Anna

    Jag har använt NC i 8 år. Planerat 2 graviditeter. Funkat toppen för oss. I början bäst då man var duktig att mäta temperaturen och lärde sig exakt hur kroppen fungerade. Sedan blev det lite sämre när första barnet föddes då man sov dåliga nätter och hade oregelbunden sömn. Sedan blev barnet större och man fick mer regelbunden sömn och kunde mäta igen. Dock förändrades ägglossning efter graviditet, hamnade inte på samma intervaller som tidigare innan barn. Även efter barn nr två förändrades antal dagar mellan allting. Så har fått ”börja” om att lära mig om kroppen igen när och hur allt sker. Men emellanåt när man hade som bäst koll behövde jag inte mäta temp ens för att jag hade stenkoll på allt. Så är man vara duktig och mäter sin temp så funkar NC klockrent. Men man måste va konsekvent och verkligen göra det och ha hyfsad sömnrytm för att det ska funka. Men för att planera bebis så är det guld värt!

  5. Emma

    Svarar här på tidigare inlägg om sluta snusa. Kan varmt rekommendera nikotinplåster kombinerat med löpning. Använde mig av det för sex år sedan när jag slutade. Inte en prilla sen dess. Lycka till om du försöker!

  6. Karolina

    Jag har använt NC i snart 3 år för att undvika graviditet, och jag är jättenöjd. Har lärt mig mycket om min kropp, det viktigaste som jag har lärt mig är att bara för att man får positiv test på ägglossningstestet och att man har ägglossningssekret så innebär det inte per automatik att ägglossningen kommer att ske. Det är ett tecken på att kroppen förbereder sig till ägglossning men det är först när din kroppstemperatur har stigit i 3 dagar efter ägglossning som man vet att ägglossning har skett. Jag blev oplanerat gravid (slutade i missfall i vecka 7) och då hade jag alla symptom på ägglossning, ont i äggstockarna, äggvittesekret i flera dagar samt starkt positivt på LH test, och vi skyddade oss men 6 dagar efter trodde jag att det va grönt ( även om NC varnade med att jag var fertil) jag hade ej positivt på LH stickan eller fertila sekret men jag blev gravid. För NC bekräftade ägglossning genom att min temp var väldigt låg och sen steg den gradvis i 3 dagar. Så ett tips 🙂 för jag vet att ni gärna vill ha barn. stor kram 🙂

  7. Johanna

    Använde NC närmare ett år som preventivmedel. Var för sjutton hälften röda dagar jämt 😂. När vi ville skaffa bebis missade den ägglossningen för att min mens var knäpp den månaden.. jag var så ledsen.. men vi skulle försöka första gången månaden därpå; men vi hade turen att jag råkade bli gravid samtidigt som vi pratade om det. Hon fyller 6 i år.

    Inte vågat köra NC sen – ett tredje barn vore inte så välkommet just nu och därför kör vi något säkrare.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish