Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tisdag

Hej på er fina!

Hoppas att allt är bra med er. Jag mår jättebra men är sjukt trött som vanligt. Har spenderat förmiddagen till att fota och filma lite samarbeten och senare idag ska jag träna. Har tänkt ta det vääääldigt lugnt denna vecka utan barn och bara återhämta mig rejält för att orka med nästa fartfyllda period med mina små, haha. Tror inte att jag har långtidscovid men känner mig ändå inte helt återställd sedan vi hade corona. Hur har ni andra som har haft det mått? När började ni känna er helt bra?

Igår kollade jag för övrigt upp en knöl som jag har fått under hakan. Den är pytteliten men jag har ändå haft den under lång tid och kände att det var dags att få reda på vad det är eftersom den uppenbarligen inte har tänkt försvinna. Visade sig att det var en ”aterom” som är en talgkörtel som har blivit tilltäppt. Så ingen fara alls. Jag får ju alltid panik när jag hittar knölar och liknande på mig själv! Hatar att vara hypokondriker. Känns som att det kommer mer och mer med åren också – min rädsla för precis A L L T. Mest cancer! Är livrädd att få cancer eller att någon i min närhet ska få det. Och när jag väl får för mig att vara orolig så tar det över i princip hela mitt liv. Kan inte må bra alls. För mig kom hälsoångest/dödsångest och allt som har med det att göra när Jolie föddes med sitt hjärtfel. Tidigare har jag alltid tänkt att ”det kommer inte att hända mig” och nu har det istället totalvänt till ”det kommer att hända mig och oss”. Har gått i KBT-terapi för detta och fått lite verktyg för att kunna hantera det bättre men det är fortfarande inte enkelt. Kan bli så orolig att jag får tryck för bröstet och svårt att andas vissa gånger till och med. Det är sjukt hur kroppen kan bli påverkad av just oro och saker som sker i huvudet, tankar och mående.

Måste nästan tillägga att det hela blev ÄNNU värre när jag träffade min man just för att jag faktiskt är så lycklig nu och vill leva mer än allt. Älskar livet och vill bara få finnas och leva det. Helst så länge som möjligt, haha.. Så ju bättre jag mår ju mer orolig blir jag. Och hur det går ihop vet jag inte men så är det iallafall. Något som hjälper mig mycket är faktiskt att träna. Blir mycket lugnare och så otroligt mycket mindre orolig då! Så det är ett tips för er andra som har samma problem som mig. Har läst någonstans att man inte kan känna genuin lycka och tacksamhet samtidigt som man känner oro och jag tror att det stämmer ganska bra. För direkt jag börjar oroa mig så kan jag inte känna mig glad alls över något. Då blir det bara dåliga känslor i hela kroppen. Brukar oftast behöva sova, träna eller ta en lång dusch + tänka att jag inte kan påverka något och att det är bättre att bara vara glad i nuet för att kunna bryta tankebanorna som jag får i stunden.

Önskar er en fin dag. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Marie

    Förstår att det är jobbigt att vara hypokondriker men tycker ändå att det var jätte bra att du kollade upp knölen, att den var ofarlig.

    Jag fick svullna lymfkörtlar i våras, och jag som aldrig går till läkaren och går bara ifall jag är typ döende och inte varit hos läkaren på ca 6 år.
    Kände ändå när jag fick flera svullna inom loppet av några veckor – att nej detta borde jag ändå kolla upp.
    Och tur var ju det för det visade sig att det var cancer! Dessutom en ovanlig blodcancer så alltid bäst att kolla upp en gång för mycket en en gång för lite ❤️
    Det har snart gått över ett år sedan jag blev sjuk men jag är inte cancerfri och frisk ens idag. Jag hoppas jag blir men har en tuff diagnos.

    Så kolla alltid upp ❤️ Jobbigt jaaa men skönt ifall man får veta att den är ofarlig. Jag trodde ju min var det men ikke.

  2. Jos

    Tack för att du delade med dig av detta, kände igen mig en hel del. Har också en hel del fysiska symptom men inte fått hjälp från sjukvården med dem (har misstänkt endometrios, en kvinnosjukdom där det finns väldigt lite forskning och resurser 😞), så känns som min oro grundar sig mycket i det. Det är väldigt jobbigt att vara orolig över hälsan 💔 Kramar

  3. Maria

    Så skönt med knölen!!
    Jag fick idag reda på att jag har cancer och jag ska verkligen försöka tänka på att våga vara glad och sysselsätta mig med barnen och maken, det kommer göra de jobbigare stunderna lättare. Och att försöka hålla igång livet så normalt som möjligt samtidigt som man ibland får släppa ut oron.

  4. Hannah

    Känner igen mig sååå väl 😥 tampas fruktansvärt mycket med hälsoångest, just nu oroar jag mig för neurologiska sjukdomar då jag fått för mig att jag börjat prata ”otydligt” är egentligen också så lycklig med barn, ny relation o husbygge men oron över att vara sjuk i något dödligt tar över allt 😭😭😭 tack tack tack för att du skriver om detta

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Fina du!! Jag förstår dig PRECIS!! <3 ju mer man har att förlora ju värre blir det också 🙁 vet att det är SÅ många som är "drabbade" av detta så tror det är viktigt att prata mer om. Man skäms ju lite för att man är så men det är så mycket vanligare än vad man kan tro. Kram <3

  5. Ida

    Känner igen mig i hypokondrin, minsta lilla grej och jag tror det värsta. Som just nu har jag en torr fläck på kinden och tänker att det är hudcancer. Som du säger så tar det över hela livet när man hamnar i orostankarna. Bra av dig att du kollar upp det du blir orolig över.

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Possler

      Ja, det är hemskt! Det är exakt så jag funkar. Min läkare sa dock att ”man kan ju vara sjuk trots att man är hypokondriker” och det är ju också sant. Så viktigt att ändå kolla upp om det är något man oroar sig över som man inte kan släppa riktigt, kram <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish