Gabriella Joss Gabriella Joss
Okategoriserade

Friyay

Testade halvt positivt på ett graviditetstest idag men efter att ha googlat lite så såg jag att det mest troligt är fel på testet då och att det nog är negativt när man testar så. Ska ha mens på måndag och hade ägglossning någon gång mellan 2a-5e denna månad.. sist jag var gravid blev jag gravid i början av juli, testade negativt hos vårdcentralen den 23e juli (var där för att få hjälp mot uvi egentligen men dom gjorde även ett test då) för att sedan testa positivt den 26e juli hemma. Hade ju varit kul att vara gravid men tror faktiskt inte att jag är det denna månad. Har lite känsla av att jag kan vara det men är ju samma symptom som vid PMS typ. Vi får väl se =)

Kommentarer

 1. Mia

  Grattis Gabriella! Helt klart positivt. Du kan inte få streck alls om du inte är gravid. Gör ett nytt test om två dagar så kommer strecket bli synligare. Det höjs mer varannan dag fick jag lära mig i min graviditet.

 2. Ratatatata

  Jag har själv flera barn men aldrig hållit på att testa mig innan mens. Jag har alltid väntat minst 3-4 veckor efter mens. Vad är anledningen med att vara så otroligt snabb med att testa. Vad ska man göra med ett test så tidigt? Gravid eller inte, det märker man. Vore kul att få trevliga svar till varför man gör så tidiga tester och inte påhopp.

  1. Anna

   Det är nog väldigt mänskligt att känna både nyfikenhet och otålighet vad gäller en massa olika saker i livet. Så det enkla svaret till varför många väljer att ta tidiga tester är att dom antagligen är väldigt väldigt nyfikna och finns svaret tillgängligt genom ett gravtest för en hundring så är det inte svårare än så.

  2. Anne

   Jag köpte testa tidigt-stickor. För att jag helt enkelt tycker det är kul att se hcg-stegringen med några dagars mellanrum.

   Svaret alltså: det är kul att veta

 3. Tove

  Är i princip omöjligt få ett streck utan hcg i urinen.. så skulle nog våga mig på säga att det är positivt.. mitt var likadant och jag var gravid… däremot kan det vara negativt men man är gravid ändå, pga loft hcg.. 😇😅 men time will tell, önskar er lycka till 🥰✊🏻❣️

 4. Emelie

  Jag skulle göra ett nytt test. Jag gjorde ett test där kontroll rutans sträck kom fram tydligt och sedan hade fick jag ett lodrätt streck. Fick ett nytt på apoteket eftersom det var fel på det. Så nog kan det vara fel på testen. Jag har också en annan gång fått som du Gabriella och gjorde ett nytt några dagar senare och då var det negativt och sen kom mensen.

 5. Louise

  Sådär just var det när jag plussade med mitt tredje barn, på kvällen några dagar före bm. Min man trodde på spökstreck (haha) men jag visste direkt. Självklart blir det ljust väldigt tidigt. Sen testade jag morgonen efter med både sånt + digitalt och ja, gravid! Sen vart strecket bara starkare och starkare när jag testade några dagar senare. Så testa imorgon bitti igen, helst med digitalt test 🙂 lättare så. Men trots absolut att grattis! är på rätt plats 🙂 kram

 6. Jessica

  Verkligen älskar älskar hur du är så öppen mot oss, så kul. Vi är alla som kompisar typ, så ovanligt bland influencers och du sticker VERKLIGEN ut med det ❤️ Och håller tummarna att du faktiskt är gravid!

 7. Mandy

  Hej Gabriella ❤️ En positiv linje även ett väldigt svagt streck på graviditetstest innebär att resultatet visar att du är gravid. … Du kan undvika att få svaga linjer genom att använda ett digitalt test, testa med morgonens första urin om du testar tidigt, samt genom att inte dricka för mycket vätska innan du gör ett graviditetstest 🌺 kram

 8. Emma

  Det är absolut positivt ett svagt streck eller ett halvt plus spelar ingen roll 🥰 det är för att det är tidigt! Jobbar inom sjukvården och har sett många test 🙂

 9. Carro

  I den lilla rutan är ju ett streck, ett så kallat kontrollstreck som visar på att testet fungerat 🤷🏼‍♀️ Så nog är det positivt❣️

  1. M

   Jo jag har fått plus på en sticka utan att vara gravid. Barnmorskan sa att det är oerhört liten chans, men visst händer det!

 10. Emma

  Fattar inte varför många har så svårt att läsa gravtest. Det högra fältet ser du om testet funkar eller inte och om det är ett halvt eller helt plus spelar ingen roll. Det positivt test är positivt. Sen kan det ju hända att man får ett tidigt mf som gör att det kan bete sig som en mens bara. En anledning varför många inte vet om dem haft mf eller inte.

 11. Sofia

  Jag tycker att Clearblues graviditetstest med text är lättare att tolka, då står det liksom gravid eller inte gravid. Inte så mkt att fundera på. 😉 Finns dessutom med veckoindikator så vet man hur länge man varit gravid. Tips, tips! Trevlig helg!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajoss