Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Torsdag

God morgon!

Hoppas att allt är bra med er! Jag ska snart göra mig i ordning, väcka min kille, köra barnen till skola/förskola och sedan är det dags för det andra besöket hos psykologen tillsammans. Som jag skrev tidigare så har jag mycket problem med ”ambivalent anknytning” och nu sedan vi fick verktyg att jobba med så har dom senaste veckorna varit så enkla. Jag har ju fortfarande problem med känslor och rädsla att bli lämnad men vi vet exakt hur vi ska göra nu och det har gått så bra tack vare det. Vi sa igår att vi nog inte kommer att behöva gå dit på länge efter detta men för min egna skull så ska jag fortsätta gå ensam och så får min kille hänga med om ett par månader igen.

Idag ska vi äääntligen hämta ut skivorna som vi beställde till tv-bänkarna för typ två månader sedan med. Det är alltid så lång beställningstid då dom tillverkas efter beställning. Men nu så! Ska visa er sedan hur bra det blev =) Har en bild i mitt huvud av hur det kommer att se ut och jag tror nog att det kommer att bli minst så bra som jag tänker.

Och på tal om hemmafix så beställde vi duschvägg till nedervåningens badrum igår. Det är verkligen på tiden! Har ju bott här i tre och ett halvt år nu och det är så sjukt att jag inte har tagit tag i det förrän nu. Helt ärligt så är det nog mest för att jag aldrig har duschat där nere och det har inte barnen heller. Har blivit lite som att vi har fått var sitt badrum nu istället sedan min kille flyttade in.

Lampor till kontoret är också beställda! Hur fina!? Tror att det kommer att bli hur fint som helst. Behövs nu på hösten när det är så mörkt.

Handlade hem lite nödvändigheter igår också. Ljus och sugrör till alla smoothies, haha. Dessa ljus är sjukt goda för att vara så billiga och har alltid varit mina favoriter från IKEA.

Gårdagens mami =)

När vi hade hämtat barnen så bytte vi om hemma och åkte hem till Tove och hennes familj efteråt för middag och myskväll. Barnen var så trötta allihop dock. Märks att skolan är igång för alla igen!

Och innan vi somnade så fyllde vi i alla dokument som behövdes inför vår resa som är om bara 10 dagar nu! Längtar ihjäl mig och speciellt nu när det regnar så mycket här hemma.

Annars har jag fastnat i min näspiercing igen och den är helt svullen, irriterad, blodig och det har såklart blivit en stor knöl vid den igen. Är så less på den men vill ändå inte ta ut den då jag trivs så bra i den. Har ju haft problem med den förut och den blev ju helt bra ett tag efter att jag tog om hålet och smorde med handsprit tre gånger om dagen. Men det tog ju sin lilla tid. Och nu är jag tillbaka där igen. Så tröttsamt! Har ni något bättre tips än det jag fick med handsprit av han som har piercat mig? Hört att tea tree-olja ska funka med? Kom jättegärna med råd om ni sitter på några för vill bara att den ska läka igen så fort som möjligt.

Önskar er en fin dag! Stor kram/G

Kommentarer

  1. Sara

    Köp alvedon brus, blanda med jättelite vatten så det blir en sörja. Smeta sörjan vid piercingen, du kan ha det på över natten. Skölj bort det ordentligt på morgonen 🙂 upprepa flera gånger tills det försvinner.
    /Fd piercare

  2. Celinn

    Jag blev tipsad att köra med ”Salvequick Wound Cleanser” som är koksaltlösning på sprayflaska. Jag körde också med tea tree oil när jag fick en böld vilket lugnade den men när jag märkte att svullnaden inte gick ner helt så testade jag att dra ner på antalet rengöringar per dag vilket hjälpte, det var alltså även lite irritation för att jag var där och pillade för ofta 🙂 Sen när jag hade möjligheten så bytte jag till ring för jag kände mig inte trygg med pärla då den trillade av 2 gånger på 3 månader fast jag försökte dra åt den regelbundet. Har nu haft min näspiercing över 2 år och ingen irritation sen jag bytte till ring 🙂

  3. Sofie

    Koksaltlösning brukar fungera bra. Sen tipsar jag om smycke från Blomdahl i titan. Kan vara så att du kanske inte tål smycket ifall det är exempelvis silver/kirurgiskt stål. Jag hade med problemet samt att den åkte ur. Däremot med smycket från Blomdahl så försvann de.

  4. Johanna

    Jag hade piercing i bröstvårtan 1 år – inflammation däremot i 2..

    Kontakta Eds piercing i Göteborg, han kommer kunna hjälpa dig!

  5. Lina

    Tvätta huden och piercingen med klorhexidinlösning från apoteket 2-3 ggr per dag, brukar funka bra på Klorhexidin är till för att döda bakterier på huden och har effekt i 12 h så det är mkt bättre än handsprit.

  6. Joanna

    Enligt råden när man jobbar på sjukhus och tvättar/spritar händerna hela tiden så är det tvål och vatten som torkar ut och inte spriten! Så låter som att du fått rimligt råd från honom 😊 kör på med sprit! hoppas det bättrar på sig! Lycka till! 😊

  7. Sarah PN

    Tea tree olja har jag använt till alla mina piercingar som fått bölder, funkar jättebra. Haft det både på öron, navel och näsa. Tror jag tog en droppe typ 3 ggr/dag och knölen blev mindre efter bara någon dag, och försvann helt efter ca 1v.

    Rekommenderar även att byta till annat smycke, kanske ring, så slipper du förhoppningsvis problem med att fastna. 😊 Har du en plupp med ”skruv”/krok på, eller hur ser ditt smycke ut idag?

  8. Elin

    Sprit överlag sådär torkar ut så jag skulle bara kört tvål och vatten. Koksalt kanske? Annars byt till ring. Läker bättre + svårare att fastna 😘 Kämpa! Ta inte ur den! Kram E

  9. Mica

    Handsprit är ju väldigt uttorkande, annars brukar alla piercare rekommendera saltlösning som man gör enkelt hemma själv, eller köper på apoteket. 🙂

  10. Pernilla

    Till mina piercings använder jag Barbarellas body soap (antiseptisk) varje gång jag duschar. Skummar upp det mellan händerna duttar skummet på piercingarna och snurrar runt försiktigt. Låter det sitta nån minut och sen sköljer av. Varje morgon så sprayar jag med Salvequicks sårspray. Gör jag inte detta så varar det efter några dagar. Tips tips!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish