Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Tisdag

Hej fina!

Hoppas att ni mår bra. Det gör jag! Är dock sjuuuukt känslig idag och har varit senaste dagarna. Vet inte ens varför… Kanske ska ha mens eller något? Har ju ingen aning om när den kommer igång igen efter allt som har varit. Vet bara att jag alltid veckan innan mens brukar vara så nere och ALLT i livet känns fel fast allt egentligen är bra och ”som vanligt”. Känner mig ful, har svullen mage, har nära till tårar för allt, är lättirriterad osv.. Vet att det är väldigt vanligt bland oss tjejer =) Och har exakt dessa känslor i hela kroppen just nu.

Minns att Andrea Norrman delade en sååå klockren text så var tvungen att hitta den igen!

Visst är det verkligen PRECIS såhär? Tycker det är så sjukt hur mycket hormoner kan göra med oss. Känns just nu som att minsta lilla grej som går fel bara knäcker mig helt och att livet typ är över, haha.. Hittade inte min bilnyckel idag och var först sååå sur i min ensamhet för att sedan börja gråta. En annan bil hann före mig i rondellen fast jag hade tänkt att jag skulle hinna ut först och kände att jag var sämst på att köra bil och ville gråta. Fick påminnelse om ett utvecklingssamtal som jag helt hade glömt och kände mig som sämsta mamman i världen = ville gråta igen. Sedan började jag gråta direkt jag vaknade på morgonen med för att jag kände mig fulast i världen. Och för ett tag sedan satt jag och funderade på om jorden kommer att gå under snart och ville grina för att jag tänkte på att jag kanske inte kommer att hinna träffa mina barnbarn och att mina barn kommer att få växa upp under hemska omständigheter när det kommer till naturkatastrofer och liknande. Alltså ja… Kan uppdatera er om det är mensen som är på väg men jag misstänker verkligen det. Är ju samma visa varje månad men har ju som ni vet haft lite uppehåll från den så var ett tag sedan jag hade precis dessa känslor i kroppen.

Har fått hjälp hela förmiddagen idag och nu har jag suttit med kvitton och papper. Ska snart åka och posta allt till min revisor, slänga återvinning, köpa snus, plocka upp paket, hämta barnen, träna och sedan åka hem till Jeanette och hennes små för middag. Ska bli så mys! Tycker för övrigt att det är så svårt med barnens sovtider nu.. Dom skulle nästan behöva somna strax efter 18 för att jag ska få upp dom på morgonen eller för att dom ska vakna själva. Mina barn är som mig och gillar sovmorgon, haha ;p Det går ju tyvärr inte nu när skolplikten kallar. När lägger ni andra mammor era barn som måste passa tider i skolan? Jason är verkligen jättesvår att få upp om han somnar runt 20-tiden och det känns som att barnen behöver i princip 12 timmars sömn om inte mer.

Har typ alltid min bil helt full av kartonger! Och har alltid totalt kaos i bilen med. Även om jag är väldigt städad av mig hemma i huset så är det typ raka motsatsen i just bilen av någon anledning. 

Önskar er en fin eftermiddag! Stor kram/G

Kommentarer

  1. Nicole

    Jag inser att mina barn somnar senare än andras barn 🙈 vid ca 21. Dom är 6 och 2,5 år. Lilla sover oftast på dagen. Dom vaknar av sig själva ca klockan 7.

  2. Emma

    Det var fullmåne natten till tisdag i fiskens tecken. Dess energi har varit omkring oss i några dagar och det håller i sig. Läs på om den så känner du nog igen dig. Mycket känslor som bubblar upp. Kärlek till dig!

  3. Sabina Stende

    Mina barn är på förskolan och morgonfritids strax efter 7 på morgonen, går upp vid kvart/20 över 6. De lägger sig runt halv8/8. Är 5 och 8 år gamla. Är morgonpigga dock så de vaknar mellan 6 och 7 även på helgerna.

  4. Martinique

    Har tre skolbarn 12 år, 10 och 8. Fram till 10 år har dom fått lägga sig vid kl 19. Sen efter 10 vid kl 20 och pojken på 12 år går och lägger sig 21.

  5. Amie

    Fina Gabriella! Man behöver inte må så dåligt inför mensen, det är faktiskt inte ”normalt” även om det är så himla vanligt!
    Jag påminner om dig, har barn, eget företag, hus osv. Det är ju redan en miljon saker på tallriken, och hormonell kaos är allt annat än optimalt!

    Har tre tips du kan fundera på,
    1. Visste du att kvinnor med ADHD lider mer av hormonrubbningar i samband med mens? (Jag är en, så jag vet precis hur jobbigt det är!)
    2. Jag mådde som du och sökte hjälp på vårdcentralen. Dom skrev ut medicin som jag tar enbart inför och under mens, har gjort underverk!
    3.Det finns också receptfria alternativ för att få lite kontroll på humöret och slippa må skit. Kan ju vara värt att testa om du inte vill söka hjälp. Har inga rekommendationer på det dock, men går ju att googla.

    Våga ta tag i det, jag vet hur svårt det kan vara!
    Men det är verkligen värt mödan när man slipper känna sig deprimerad i en/två veckor, jag lovar!
    Stor kram 💞

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Nej, jag vet <3 när jag sköter kosten som bäst så har jag inte alls lika mycket PMS osv 🙂 Hade det inte alls under ett par månader. Så sådant man stoppar i sig påverkar också, iallafall mig. Men det är svårt och tror att många av oss lider av just pms eller pmds. Är ju jättebra att hitta sin väg med medicin eller kost osv för att få det lite enklare. För som du säger är det så jobbigt att känna dessa känslor 1/4 av månaden. Stor kram till dig fina!! <3

  6. Camilla

    Min dotter som fyller 6 snart brukar somna mellan 20 och 20.30, då vaknar hon någongång mellan 6.45 och 7.15 (väcker henne kanske 1 av 3 mornar) Har alltid haft litet sömnbehov och sovit någon timme mindre än jämnåriga.

  7. Isabelle

    Men snälla JA! Som att läsa om sig själv. Igenkänningen är sjuk.

    Och för att svara på andra frågan! Vår sexåring som också börjat skolan brukar vi alltid försöka få i säng vid 19 på vardagar. Det brukar ta allt från 15-60 minuter för honom att somna 🙂

  8. Sofia Lönn

    Mina barn får inte somna senare än 19.30, då vaknar dom av sig själv 06.30 & har massa energi hela dagen samt är på ett bra humör. Somnar dom 20 vaknar dom 03-04 & sen är deras humör sämst, massa gnäll & bråk, skrik & negativitet + att dom somnar på dagen/eftermiddagen & är sen omöjliga att natta i tid..

  9. Pernilla

    Min dotter är 7 år och måste börja med läggningsrutinen senast kl 19, så hon somnar runt 19:30. Annars blir hon ett monster på morgonen! Måste få sina 10 timmar skönhetssömn 🙂

  10. Sara

    Min dotter började också i förskoleklass nu. Vi brukar börja med kvällsrutinerna (borsta tänderna, toabesök och byta om) vid 18:30. Därefter läser vi bok och säger godnatt. Somnar oftast strax efter 19:00 och brukar vakna av sig själv vid 6-tiden 😊

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish