Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Onsdag

Hej på er fina! Hoppas att allt är jättebra med er. Jag mår helt okej men är fortfarande halvt deppig i perioder vilket kanske är fullt förståeligt. Går så himla upp och ner. Ena sekunden mår jag jättebra och livet fungerar precis som alltid men när jag ska jobba, skriva eller dela med mig så går det typ bara inte. Då känns inget som förut. Känns som att jag bara vill vara för mig själv i en egen bubbla nu och för all framtid. Samma sak i min relation till min kille. Går runt och är orolig över att vi ska göra slut hela tiden för att det har varit en tuff period nu under ett tag även om han gör klart för mig varje dag att vi inte kommer det. Jag har ju mycket abandonment issues som sitter så djupt i mig från min uppväxt och allt jag har varit med om i yngre dagar. Och direkt jag älskar någon på riktigt och har släppt in någon på djupet så är jag livrädd att den personen ska överge mig. Har väl egentligen varit det sedan start i vårt förhållande men det har blivit värre nu på slutet just eftersom att det har varit tufft för båda att gå igenom det vi har gått igenom.

Jag har så mycket problem med att må dåligt. Jag hatar det. Vill bara fly ur min egna kropp och typ spola fram tiden. Trycka på en knapp så att allt känns bra och som vanligt igen. Jag vet att vissa saker måste ta tid men mitt tålamod gör att jag bara blir stressad över att det gör det. Vill ha en quick fix på allt som är minsta jobbigt men det går ju inte alltid. Jag har alltid varit en person (som ni vet) men extremt mycket energi, mycket positivitet, livsglädje överallt.. Brukar vara så otroligt taggad och peppad, skriva listor på allt som ska göras dagen efter, prova nya recept, njuta av varje sekund och se fram emot precis allt som ligger framför. Men nu är det bara som bortblåst och jag känner typ bara en tomhetskänsla. Och då blir jag stressad över att hitta den där glada känslan igen för att jag vill att det ska vara som vanligt nu nu nu. Det är därför jag typ knappt skriver något här heller. Vill vara helt privat och skriva ut allt men vet samtidigt att det finns många som inte vill mig väl och därför går inte det heller. Vet att jag har ett så stort tjejgäng här inne med tiotusentals av er som peppar, lyfter, delar erfarenheter och tankar – och för er vill jag bara skriva ut precis allt, allt, allt jag har på hjärtat. Oavsett så blir det just nu som att jag knappt vet vad jag ska skriva. Sätter mig vid datorn men huvudet är bara tomt. Ni vet den där känslan som jag har beskrivit några gånger tidigare. Att jag sätter mig ner och vill skriva men allt står bara stilla. Det brukar dock gå över rätt snabbt men det känns som att det har varit så för mig under en rätt lång period nu. I dom flesta fallen brukar  jag bara sätta mig ner och mina fingrar börjar knappa per automatik på tangenterna. Behöver knappt tänka och allt i mitt lilla huvud kommer bara ut direkt på dataskärmen. Nu är det så annorlunda. Ja, jag vet inte.. Och jag vet inte ens var jag vill komma med detta inlägg men jag ska hålla igång bloggisen så gott det går ändå. Jag saknar det här och jag älskar ju det här. Det är ju på något vis större delen av mitt liv och har varit i sex år.

Försöker fylla mitt liv med saker som gör mig glad just nu och försöker bara återgå till mina normala rutiner sakta men säkert. Är rätt svårt när ingenting alls känns speciellt roligt förutom kortare stunder när jag inte tänker eller oroar mig så mycket. Brukar ju ha ett huvud som ständigt går på högvarv med en miljard tankar och idéer men just nu saknas dom. Ska sätta mig och kika på lite inspirationsbilder och starta igång lite projekt för min egna skull så att jag har något att göra och dela med mig av under tiden som jag går igenom det jag gör i mig själv. Ringde min psykolog nyss också och bokade in en tid imorgon. Var ju ett par månader sedan jag var där nu men det är väl på tiden igen. Det var faktiskt min kille som pushade mig till att göra det då mitt mående går ut rätt mycket över vår relation som det ser ut just nu för att jag oroar mig så mycket. Och det är väl inte jättekonstigt. Men samtidigt så känner jag också att vi bara kommer att bli starkare tillsammans efter allt detta och jag har nog aldrig träffat en person i mitt liv som jag har släppt in så snabbt till att lära känna mig till 110%. Och jag trodde inte heller att jag skulle hitta en person som jag kunde bli så overkligt kär i, få samma sak tillbaka och som dessutom älskar och accepterar mig och alla mina sidor precis som jag är. När saker känns för bra för att vara sanna så är jag expert på att stöta bort dom för att jag inte vill bli sårad eller få ont. Och det är väl bland annat detta som jag måste lyfta med min psykolog + allt som har hänt nu på slutet som nog har tagit hårdare på mig än vad jag tänkt från början. Har mest bara tryckt bort alla jobbiga känslor istället för att faktiskt känna in dom och acceptera dom.

Lasrade bort hår i måndags och ska komma igång med dom behandlingarna igen! Gör ju så ont men är ju väldigt värt det med. 

Nu börjar ju ”tända ljus”perioden igen och detta fyndade jag på H&M! Det är så stort och fint och doftar sååå gott. Tips, tips!

Köpt nya underkläder med, haha. Finns ju ingen shoppning i världen som gör mig gladare än denna. 

Imorse piercade jag naveln igen och det blev så himla bra! Visar er imorgon. Har ju haft det sedan jag var 15 år så kändes väldigt tomt att vara utan under dessa månader efter operationen. Hela magen får ett helt annat utseende med piercingen tycker jag. Älskar det!

Gårdagens kvällsfika med min kille =) Vi ser fortfarande Prison Break men nu har vi snart sett klart den sista säsongen på viaplay och måste hitta något annat att se på. Har ni tips? Jag är typ taggad på att se om The Walking Dead. Har så svårt att hänga med i serier om det inte händer saker precis hela tiden och i den så gör det ju verkligen det.  

Tove var här igår och hjälpte mig med aaaaall tvätt, städning osv + massor med samarbeten som jag verkligen totalt har struntat i under denna period. Har verkligen slängt in handduken på alla fronter i mitt liv känns det som ;p Men det är ju dags att börja komma igång med allt igen också som sagt. Nu är huset rent och jag måååååste tipsa er om denna på bilden ovanför! Luktar så gott! Vet ju att väldigt många av er är lika städgalna som mig och det är alltid kul att prova nya produkter. Tror jag köpte den på RUSTA.

Vi dricker smoothie typ två gånger om dagen! Ska handla till en grön smoothie idag tänkte jag. Återkommer med recept imorgon om den blir bra! Börjar tröttna på samma, gamla vanliga även om den är sjukt god. Gör alltid med bär/frukt + banan + mandelmjölk och apelsinjuice.

Nu ska jag ta tag i mailen, träna och sedan hämta barnen på förskolan, laga middag med dom och bara göra en lugn kväll. Önskar er en fin eftermiddag. Stor kram!/G

Kommentarer

  1. Mikaela

    Rekommenderar er att kolla på Clickbait på Netflix! Sitter på helspänn hela tiden & man tror att man vet mer än vad man egentligen gör, man vet egentligen ingenting 🙂

  2. Malin

    Fina du! Jag förstår att det är jobbigt nu ❤ försök att tillåta dig att bara känna som du gör just nu. Skaka inte bort det utan bara acceptera det så kommer det att lätta sen. Man måste gå igenom alla faser och låta det ta sin tid. Skönt att du har professionell hjälp!
    Stor kram ❤

  3. Lena

    Oj vad jag kan relatera till det här med abandonment issues. Det sitter så djupt rotat i mig att jag helt enkelt fått acceptera att det är en delad mig. Känslorna blir också extra starka när något i mitt liv rubbas från det vanliga eller vid traumatiska händelser.

    Jag är expert på att provocera fram situationer så att jag tillslut står ensam kvar, för jag kan så inte förstå hur jag kan vara en älskvärd och omtyckt person, även om jag förstår genom rationellt tänkande. Det är lättare att lämna än att bli lämnad och provocera fram det, för att få uppleva den där självuppfyllande profetian.

    Jag har precis som du träffat världens finaste kille som gör mig lugn, trygg med mera och även om det är väldens mest fantastiska känsla, så är den ovan och svår att relatera till, mitt mörker sitter så mer djupt rotat än mitt ljus. Men jag jobbar dagligen på att våga känna, våga tro och våga känna att jag faktiskt förtjänar det!

    Och det som hjälper mig är att verkligen omge mig av personer som ger mig energi, som finns där i alla väder och som inte bara säger det i ord utan visar i handling. Det hjälper så enormt mycket!

  4. Sara

    Hej Gabriella,

    Vill bara påminna dig om någonting du själv skrev förut, och det är att du alltid har varit ärlig mot dig själv och mot alla andra oavsett hur svårt det än har varit ibland men det har alltid lett till någonting bättre i slutändan.

    Du klarar av allt och du behöver inte dina läsare eller någon annan som uttrycker det till dig. Dom bekräftar bara det du redan vet även om och det kan vara skönt att höra det från andra ibland. Men du har det redan inom dig, det har vi alla i grunden. Vi vet redan om hur bra egentligen vi är och att vi alla förtjänar att må bra och vara sprudlande glad.

    Men du är faktiskt en av dom få i världen som ser lycka och livet som en självklarhet och vågar leva så fullt ut som du gör och har gjort. Det är därför du antagligen inspirerar så många att våga lyssna på ens eget hjärta och att förstå att man är den enda som kan veta vad dom är bäst för en själv även om andra menar en väl.

    Medan dom flesta kanske klagar eller låter rädslan ta över så gör du tvärtom. Ingen sorg, förflutet är för stort för att övervinna den mest naturliga känslan i världen – livsglädjen.

    Oftast när man känner sig lite ur balans kanske det kan bero på att man hamnat på ”fel livsspår” för att man kanske gjorde något som egentligen går emot ens egna värderingar eller kärnönskningar för att man lyssnade för mycket på alla andra och omgivningen osv. Men från det spåret får man mer klarhet av vad man egentligen vill ha så det finns inget som är fel eller rätt det är bara vi människor som gillar att fördela saker i kategorier. Även detta är ingens fel, det är bara människans beteendemönster och så kallad inflytande.

    Du har alltid gått din egen väg oavsett vad alla andra säger eller inte säger, gör eller inte gör och om du fortsätter att lyssna inåt så kommer du att snabbt hitta tillbaks till din livsväg som tillbringar glädje och välmående. Jag skriver detta för att jag vet att många bryr sig om dig och ser dig som en inspiration, och det är på något sätt välbehövligt att faktiskt se ett positivt exempel på någon som vill saker i livet och att det går i uppfyllelse. Oavsett vad det än är. Det ger alla andra hopp och det betyder så mycket att få se någon lycklig, för då vet man att lycka fortfarande finns här i världen för oss alla när vi än vill.

    Ha det bäst!

  5. Liv

    Acceptans är nog något du behöver jobba med. Du har all rätt att må dåligt och du behöver tillåta dig att må dåligt. Du har varit med om något traumatiskt. Ingen person som vill dig väl förväntar sig att du ska vara ditt vanliga glada jag. Så bra av dig att boka psykolog tid! Man behöver inte ta sig genom saker själv, det är modigt att ta hjälp! Angående din oro för din relation så hoppas jag att du kan få landa tryggt snart så du använder din energi som nu går åt till oro till att investera glada känslor i din relation ❤️ Allt blir bra!

  6. Josefine- patt-morsan

    Men du, älskade internet-vän. Du är ju en person som är helt fantastisk insida och utsida, helt genomsnäll och så otroligt vacker på insidan.
    Det ni förlorade är såklart så jobbigt och kommer alltid vara en del av er. Jobbiga tankar blir ännu värre när man mår dåligt och är ledsen och man får svårt att förstå att ex din kille inte kommer lämna. Men rädslan för övergivenhet strular med förnuftet.

    Oj luddigt det blev. Det jag ville komma fram till var att du är genomfin.

    Skickar en mycket varm och gosig kram som säger mer än 1000 ord

  7. Viky

    Så glad att du tog kontakt med psykologen. Se till att sätta upp tydliga mål så att du träffar psykologen minst 5ggr innan du ”ger upp”. Sen skulle jag rekommendera ta kontakt med psykoterapeut för de PRATAR med en medan psykologen LYSSNAR och ställer frågor. Ta hand om dig!!!

  8. Mia

    Du får ge dej själv tid. Och acceptera om det är tufft nu. Själv vill jag åka utomlands och bada. Och se ny miljö. Det är toppen för själen. Kram och allt kommer ordna sig. 😇😊

  9. Mia

    Missfall betyder det var ett sjukt barn, tänk så! Tänker på dig och hoppas det vänder till lycka snart igen med en ny graviditet och friskt barn osv. Stor kram!

  10. Frida

    Fina du! Jag tänker att det har varit jättemycket känslomässigt starka händelser för dig det sista. Mens hjärtoperationen, ny kärlek, graviditet och förlusten av den graviditeten. Och innan allt det både plugg och jobb och separation o ensam med hus o barn. Vad du har kämpat. Inte konstigt att du tar slut känslomässigt och blir både utmattad och nedstämd. Kanske allt kommit ikapp dig. Du är så stark men också bara en människa. Önskar dig så allt gott, vila och ny energi och ett läkt hjärta från allt som varit. Bra att du ska träffa psykolog. Du är så viktig och förtjänar att få må bra. Vi är många som hejar på dig. Var rädd om dig, du kommer må bra igen. Kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish