Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Onsdag

Hej på er <3

Hoppas att allt är jättebra med er. Jag är i en dimma av trötthet, yrsel och illamående och håller på att skola in Jolie. Min kille åkte bort i måndags så har varit helt själv med barnen i tre dagar nu med. Därav min tystnad. Är inte alls sugen på att uppdatera utan vill typ bara kräkas och må illa ifred. Känns verkligen som att jag är i en egen liten bubbla och att inget annat spelar så stor roll just nu. Jag tycker alltid att början av graviditeten är värst då jag alla gånger har blivit så påverkad med hur jag mår och kroppens omställning. Tappar typ all livsglädje när jag är såhär illamående och är inte sugen på att göra något alls. Just huvudvärk, yrsel och att må illa är typ bland det värsta jag vet. Har hellre ont i magen eller vad som helst. Och denna gång har jag prickat in alla tre precis som tidigare graviditeter! Och ja, jag kommer att gnälla precis lika mycket som 2015 och 2017 när jag bakade bebis sist, så ni får vänja er 😉 Denna gång är jag också mer orolig för missfall, att något ska vara fel på bebisen i magen, att allt inte ser ut som det ska osv. Vet inte om det beror på att jag är äldre denna gång eller att det beror på att jag redan har fött ett barn med allvarligt hjärtfel och vet att man inte är odödlig längre. Men det är mycket tankar och oro just nu för min del gällande just hur bebisen mår.

Jag ska boka tid för tidigt ultraljud idag bara för att få se hur allt ser ut där inne. Och så har vi fått inskrivningstid på MVC i början av september med! Så det känns superkul. Och idag kommer äntligen min kille hem och det ska bli så himla skönt, både för att jag har längtat ihjäl mig efter honom och för att få lite avlastning, haha.

Igår beställde jag även denna olja! Tänkte smörja magen med den två gånger om dagen. Läst så mycket gott om just ”rosehip seed oil”. Har ju under mina två tidigare graviditeter klarat mig helt från bristningar men räknar nästan med att få det denna gång då jag inte är 19 och 21 längre som jag var sist, haha. Vi får väl se! Tänkte dricka mycket vatten, sköta kosten så bra jag kan och smörja ordentligt. Då har jag iallafall gjort det jag kan för att försöka komma undan. Är ju ”lag” om bristningar beror på hormoner eller bara är ärftligt + huden i sig. Jag vet inte vad jag tror men jag vet iallafall att det är bra att hålla huden så återfuktad och elastisk som möjligt när man är gravid.

Barnen ville välja kläder till sitt lilla syskon i magen så det fick dom göra. Dom är så engagerade i bebisen redan nu att jag nästan önskar att jag hade väntat lite med att berätta ifall det exempelvis skulle bli ett missfall. Å andra sidan så märker dom ju att jag kräks och mår dåligt så hade inte orkat säga att jag var sjuk heller i typ två månader, hehe.

Imorse tog vi alla tre sovmorgon. Barnen sov i min säng i natt och tog upp ALL plats så det slutade med att jag mitt i natten gick och la mig i Jasons rum för att få sova, haha. Vaknade av att dom ropade ”kom och myyys med oss mamma”.

Tipsar återigen om denna yoghurt! Mina barn älskar den och den är helt fri från tillsatt socker. Finns i flera smaker och dom äter den nog en gång om dagen till frukost eller mellis.

Måste hylla Andreas på Lindholms bil här i Umeå återigen. Jag har inget samarbete med dom utan kan visa alla mina fakturor om ni inte tror mig ;p Men jag är genuint tacksam varje gång vi ses då han alltid är så hjälpsam och bara bäst. Jag byter ju bil i september och lämnade in min nuvarande på reparation under gårdagen. Andreas hjälpte mig med ALLT och körde till och med bort min bil till verkstaden som ligger en bit bort då jag var ensam med båda barnen. Och en jättefin lånebil fick jag också nu medan jag väntar på min. Älskar Andreas och älskar BMW och tror seriöst aldrig att jag någonsin kommer att skaffa mig en bil av annat märke.

Eftersom att jag är själv med kidsen nu och halvdöd så åkte jag till Tove och hennes familj igår kväll. Fick vila hela eftermiddagen medan dom hjälpte mig med Jason och Jolie. Så tacksam för fina vänner.

Denna fina present fick vi förresten av dom i måndags!

Igår innan inskolningen så ”firade” vi att första dagen i måndags gick så bra med ett gosedjur och tre godisar. Jolie valde sina tre med omsorg, haha. Hon gick runt i en evighet och tittade bland allt lösviktsgodis för att till slut välja en napp, ett jordgubbssnöre och en godis som såg ut som en colaflaska. Hon var så glad och stolt. Och det är så kul att inskolningen går så bra. Snart börjar Jason skolan med. Helt galet!

På kvällen åt vi fruktsallad i soffan framför en film innan barnen somnade och jag städade huset.

Önskar er en fin dag. Stor kram/G

Kommentarer

  1. Jenny

    Ja jag förstår din oro. DU vet att du kan be om ett specialutraljud när du har ett barn med hjärtfel tidigare.
    Själv var jag klar med bäbbandet när min tredje kom och hon föddes med ett komplicerat hjärtfel..
    Nu menar jag inte att skrämma upp dig med ultraljudet. Jag hopaps allt går bra.

  2. Petra

    Kokosolja gumman! Har fött 3 barn på 4 år så min kropp har verkligheten blivit pressad till dens gräns.
    Dessutom har jag en son med downsyndrom och hjärtfel, astma, epilepsi osv osv.
    Rent helvete var sista graviditeten. Viiiiila!!!! Ta bad med magnesium salt! Även kallat Epsom salt eller bittersalt. Där blir du mjuk i lederna.
    Jag köpte en flowpillow (räddade mitt liv haha) en massage kudde som verkligen är bra, trådlös och garanti osv osv. Jätte fint svenskt företag.
    Juuuste, nyckel nr 1 smörj din fiffi med mandel olja, det är en så grym olja som gör en spänstig och mjuk samtidigt haha.
    En bok att rekommendera 4th trimester, alltså sååå grym bok. Hon berättar om allt vi missar. Jätte viktig bok.
    Lycka till och GRATTIS!!!!!
    Håll dig positiv ❤️❤️❤️❤️
    Vi alla finns för dig, och självklart din nya fina kille också ❤️❤️

  3. M

    Usch vad jag känner med dig och tyvärr igen mig i det du skriver. Jag har 3 barn (sista en månad gammal) och genomgick missfall mellan barn ett och två. DÅ mådde jag strålande och hade inga jobbiga graviditetssymtom. Misstänkte därför från början att det inte skulle gå vägen. De andra graviditeterna har jag haft hyperemesis och nu senaste var jag sängliggande 22 timmar om dygnet pga mitt illamående, kräkningar, yrsel, kraftlöshet och frossa mm. Provade varenda tablett och dropp men vila var det enda som ”funkade”. Fruktansvärt men jag skulle göra det igen. För att få barn är så fantastiskt. Under mina graviditeter efter missfallet blev alla symtom som en lättnad att bebis säkert mådde bra. Hoppas du mår bättre snart och tänk inte för mycket på det man inte kan kontrollera. Grattis till graviditeten!

  4. J

    Gud jag förstår dig så mycket. Är ca 2 veckor före dig i graviditeten och jag mår så himla dåligt. Vill bara vila, sova och vara ifred, men har en 1,5 åring som ska underhållas. Snart får jag ta och bli sjukskriven och mannen får vara hemma med sonen.
    Ville bara skriva att jag verkligen förstår vad du går igenom. Första tiden är vidrig 😣…

  5. Malin

    Jag fick nyligen barn som 40-åring, men fick inga bristningar. (Min syster o mamma har däremot bristningar, mamma födde som 20-åring och syrran som 30-åring) så tror det mest är individuellt.. Jag smörjde med olja när jag orkade o kom ihåg så kanske det gjorde susen..;))

  6. Ninna

    Grattis till din graviditet🙏❤️. Förstår dig helt i hur du mår nu, alla mina graviditeter har varit sådana, varav den sista var ggr 1000 värre än ngt annat. Men vissa har dt väl så, medan andra får lite ömma bröst o lite ont i magen 😄. Hoppas du mår bättre snart ❤️brukar vända i v12

  7. Helena

    Är nog individuellt med bristningar osv, och inte särskilt åldersrelaterat. Jag var runt 35 när jag fick mina två barn (2013 & 2014) och fick inga hudbristningar, däremot havandeskapsförgiftning med båda… Lycka till med allt!

  8. Stina

    Grattis till graviditeten 🥰
    Jag köpte en olja och tänkte att nu jäklar ska jag vara duktig så jag inte får bristningar, jag smörjde in magen EN gång under hela graviditeten, använde aldrig något återfuktande efter dusch heller.. jag fick inte en enda liten bristning och jag är ändå snart 30 😇
    Men det är ju som du säger så mycket det bero på, ingen vet nog exakt vad det är.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish