Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Torsdag

God morgon fina ni!

Hur mår ni? Jag mår jättebra och idag är min sista barnfria dag innan jag har mina små i fyra dagar. Ska ha dom en dag extra på måndag också så det ska bli supermysigt. Idag är det sol och fint väder så jag ska ladda batterierna ordentligt och vila så mycket som möjligt. Vet att jag kommer att ha full rulle här hemma hela helgen, haha.

Min kille åkte just och jag ska göra detsamma snart. Ska städa undan lite hemma, dricka sellerijuice och äta frukost, gå igenom lite jobb och sedan åka till en vän och sitta där i solen med datorn större delen av dagen.

Jag ser att många skriver till mig om breast implant illness och jag hör er. Jag har tänkt mycket på det jag med. Det är nästan det jag är räddast för. Är inte superorolig över narkosen eller operationen i sig. Inte återhämtningen heller. Utan det är just att jag ska börja må dåligt av mina implantat som jag är orolig kring. Men jag tar den risken faktiskt och tänker att jag i värsta fall får prova implantat av koksalt (vet att det är silikon runt dom men det är ändå mindre) eller ta ut dom helt. Jag har också läst om att man kan stoppa sitt egna fett i brösten men då blir det en lite mindre förstoring. Jag har dock inte så mycket fett på min kropp och orkar inte gå upp i vikt så valde den enklare utvägen med silikon för att få det resultatet jag eftersträvar.

Jag känner många som har gjort brösten som mår hur bra som helst och hur framtiden ser ut vet man ändå inte. Jag känner min kropp väldigt, väldigt bra och jag är dessutom känslig mot ”fel” kost osv då jag får problem med magen, hyn osv direkt. Så jag märker av snabbt på mig själv om det är något som inte står rätt till. Så ja, detta är något jag har tänkt mycket på just för att jag också vet hur känslig jag kan vara mot bara typ gluten. Ni som har drabbats av denna ”sjukdom”.. Vill ni berätta mer? Och ni som har gjort brösten och fortfarande mår bra.. Vill ni också berätta mer? Vill gärna höra alla sidor. Jag har dock redan bestämt mig och räknat in alla risker och det är just den risken jag tycker är läskigast. Jag vet att det inte finns vetenskapliga bevis på att man kan bli sjuk av silikonbröst men jag om någon förstår att man självklart kan bli det av att stoppa in två silikonkuddar i sin kropp. Det är ju inget annat än logiskt enligt mig. Vi får prova och se. Jag kan inte leva mitt liv efter att vara rädd för saker som jag inte vet något om ännu. Och ja, det är en risk men det är mycket i livet som är riskfyllt som man ändå väljer att göra. Och detta är ju en sak som man faktiskt kan ångra om man skulle önska.

Inatt blev jag akut sugen på MAX-mat och min kille är lika spontan som jag så vi åkte och köpte 20 minuter innan dom stängde. Sedan låg jag och babblade tills han somnade och jag vaknade lyckligast i världen som vanligt bredvid honom. Jag vet knappt hur livet var innan jag blev hans. Jag minns inte. För det är så självklart att jag ska vara med just honom. Vi bokade också vår första resa igår men den är ändå längre fram i tid så kan blogga om den senare. Men ni vet när man bara har hittat hem och hittat rätt? Och att han gör mig så trygg betyder också allt för mig då jag som ni vet saknar så mycket lugn i mig själv. Det är så fint bara.  

Hade platt hår igår =) Eller ja, inatt då.

Har ni inte ätit ”crispy no chicken” på MAX så gör det! Den är så jäkla god. Har fått typ alla i min omgivning att börja gilla den och köpa den varje gång dom är där. Ääääälskar den. Men jag äter med glutenfritt bröd, ingen lök och ingen stark sås.

Älskar sönder honom. Alltså verkligen så himla mycket. Och det kände jag redan efter typ tre veckor när han höll om mig i sängen. Minns att jag fick bita mig i kinden för att inte bara säga det och framstå som en psykopat men jag hade verkligen känslan i hela min kropp. Jag bara älskade varenda millimeter på honom och exakt hela honom precis som han är. Och det skrämde mig så mycket också att känna så starkt så snabbt. Kunde i slutändan inte vara tyst ändå för jag är ju en sådan som säger precis allt jag känner, haha. Tur det gick bra iallafall för han hade lika gärna kunnat bli livrädd för mig 😉

Vi hörs sen! Stor kram på er och ha en underbar dag/G

Kommentarer

  1. Emmelie

    Min kompis har haft det. Hon var extremt sjuk i sex månader innan implantaten togs ut. En del av silikonet blev kvar och båda brösten är totalt vanskapta idag. Hon är 39 år, hade brösten i 14 år och ångrar sig bittert.

  2. Besviken på mänskligheten

    Åh, alltså tycker det är så sorgligt att folk opererar sig och gör så att alla vi naturliga blir ”fulare” i jämförelse. Det är så hemskt. Då ska din dotter också fixa läppar och bröst för att duga sen när hon är vuxen? För då ska hon jämföra sig med dig eller andra opererade förebilder eller vänner? Hur ska naturliga människor med naturliga imperfektioner kunna mäta sig med korrigerade konstgjorda utseenden? Alltså blir så besviken på mänskligheten, vi är på jorden en gång och inte tusan är det för att spruta eller operera in främmande giftiga objekt i våra kroppar. Det är hemskt att det blir normaliserat för ALLAS del. Vill gråta. Det påverkar inte bara individen utan alla runtikring. Och personer med sämre ekonomi, ska de inte kunna mäta sig med rika människor – så fattiga blir fulare och välbärgade personer blir opererade och fixade? Hur kan man sövas, lägga sig under kniven och utsätta sig för en sjuk hälsorisk och därmed också påverka samhället så att det ökar risken att fler tar samma beslut för att också kunna känna sig fina? Det finns folk som dör i såna här operationer, så fruktansvärt ovärdigt, onödigt och tragiskt. Om du opererar dig kommer du helt naturligt, vare sig du vill eller inte, vare sig du berättar om operationen eller inte, bidra till att andra också gör det, tänk om någon av dessa lider komplikationer under eller efter operationen? Är det värt det.. Man tappar ju hoppet om mänskligheten. Och ja jag blir arg. Som kvinna – samhället säger redan åt mig att jag måste se ut på ett visst sätt, och nu ska man dessutom riskera livet för det, jag blir så arg. Och mina framtida döttrar ska behöva leva med sånt här runt omkring sig.

    1. M

      Jag håller verkligen med dig! Men jag är också av åsikten att alla gör vad de vill med sina kroppar.
      Jag ska dela med mig av min syn på saken. Ibland har jag också känt tanken ”gud vad jag hade velat göra om mina bröst” efter tre barn med amning så är dem inte lika pigga längre om man säger så. Nu har jag dock landat i att jag dels inte vill ta alla risker med narkos, breastimplant illness och att inte upptäcka ev. bröstcancer i tid, men framförallt landat i att jag inte vill föra över känslan av att inte duga som man är till mina döttrar. Där anser jag att jag har ett stort ansvar som mamma att visa att man är bra precis som man är, oavsett hur man ser ut. Då hade det blivit otroligt motsägelsefullt om jag gjorde den där operationen.

  3. J

    Jag gjorde mina bröst för ca 8 år sedan. De första åren mådde jag hur bra som helst, men nu de senaste åren har jag börjat känna av vissa symtom som är typiska för BII – dock ganska milda symtom. Tror det är mer regel än undantag att man drabbas av detta förr eller senare, då man faktiskt opererar in främmande föremål i kroppen. Det är klart den reagerar… Men tror vissa reagerar mer än andra.

    Något annat som kan vara bra att veta är att man oftast förlorar känsel i brösten efter op. Ibland är det bestående och ibland kommer den tillbaka. Jag har fortfarande nedsatt känsel på ena bröstet/bröstvårtan trots så många år.. Men med facit i hand så hade jag inte gjort något annorlunda 😀 Gör det som känns rätt för DIG! I värsta värsta fall är det ju bara att ta ut implantaten igen <3

  4. B

    Läs innehållsförteckningen, det ena är som sagt värre än det andra… majoriteten som gjort ångrar operationen

    1. Anna

      Nej majoriteten ångrar inte. Gud de flesta av mina vänner har gjort och ingen ångrar sig och alla mår bra. Sluta skrämselpropagandan.

  5. Jessica

    Jobbar med hjärtundersökningar och värt att veta är att speciellt ultraljud på hjärtat blir väldigt svårt på de som har opererat brösten! Många tänker inte på att det kan komma att påverka sådant i framtiden. Tänkte bara nämna det!

  6. A

    Att gå runt och må dåligt över sin kropp är en sjukdom i sig som kan leda till depression och andra negativa tankar/sjukdomar, så tog själv den risken och är supernöjd idag !

  7. Linnea

    Precis så kände jag jag med min man också 😍 efter det gick allt rätt snabbt för oss och jag är lika kär fortfarande 🙈

  8. Dani

    Jag har gjort bröstförstoring 3 gånger, tredje gången är den sista gången och de höll i sig. Övriga var de kapsel tyvärr som verkligen ville få bort implanten men sen operade dom in nät och kapseln försvann.. Nämn nätet för kirugen, så slipper du ev komplikationer 🙂 (OCH JA, de sätter in nätet vid önskan)

  9. J

    En viktig sak att känna till när man väljer att sätta in inplantat är att det försvårar diagnostiken ifall man skulle bli hjärtsjuk och behöver genomgå ultraljud på hjärta. Ibland är det omhöljt att få bilder på hjärtat på tjejer med inplantat. Tycker att det är viktigt för allas kännedom.

  10. E

    Alltså åh jag tycker det är en sån svår fråga det här.. jag kan också falla för frestelsen att förändra mitt utseende osv till det som är snyggt enligt normen..men samtidigt skriker något inom mig neejjjj stopp! Vill jag bidra till det här? Att min dotter ska växa upp till att man måste manipulera sitt utseende för att duga? Kvinnor som redan tjänar mindre oftast ska lägga pengar på skönhetsingrepp som sen går till mannens fickor som antagligen äger de stora företagen inom skönhetsindustrin..det är så skevt! Blir förbannad på själva strukturen, inte på den enskilda individen! Jag faller som sagt för det också ibland och har lagt mkt pengar på skönhet (inga ingrepp dock)

  11. Emelie

    Jag drabbades av breast implant illness. Satt in implantat 2015. Och har efter det börjar gått upp i vikt och hamnade på +30kg. Fick problem med ibs, hyn, ljuskänslig, deprimerad och otroligt hjärntrött, ont i alla lederna, kom knappt ur sängen på mornarna för det värkte så i lederna. Sen hittade jag BII och bestämde mig att testa ta ut implantaten. Och när jag vaknade från narkosen hade jag inge ont i lederna längre och har inte haft sedan dess (2020). Svullnaden i kroppen försvann direkt. Var otroligt vätskefylld innan explant. Hela kroppen har stabiliserats och hjärntröttheten försvann direkt efter explant. Jag var så hjärntrött att läkaren trodde jag var utbränd. Orkade inte vara mamma längre. Eller sambo.

    Håller tummarna för dig! <3

  12. Kundevaritdu

    Hej!

    Jag gick från att vara en fullt frisk person till att bli sjuk direkt efter min bröstförstoring på NK förra året. Efter 8 månaders lidande gav jag upp och tog ut dem och nu har jag 10 cm långa ärr under vardera bröst, som dessutom är plattare och knöligare än innan. Jag har dock en helt ny syn på livet och värdet av en frisk kropp. För mig blev bröstförstoringen en resa till helvete och jag kom tillbaka först när implantaten var ute igen. Jag kommer dock alltid få leva med att 8 månader med min man och våra små barn gick förlorade.

    Mitt hår började rasade samma dag som jag vaknade upp från narkosen vid bröstförstoringen. Jag hoppades att det bara var tillfälligt håret slutade aldrig falla. Tillslut var jag helt kal fläckvis. Värken i kroppen kom efter ett par veckor. Hela kroppen värkte. Benen värkte, det blixtrade i armarna, nacken låste sig. Jag fick feber av minsta ansträngning och om jag försökte träna så blev jag sedan sängliggandes i ett par dygn som om jag fått influensan. Mitt ena ögonlock började rycka och det höll i sig konstant under dessa åtta månader. Jag som aldrig haft svamp förut fick svamp i hårbotten och underlivet som återkom konstant trots behandling. Mina ögon blev torra och rödsprängda och helt plötsligt hade jag acne som en tonåring.

    Alla dessa symtom kom inom en månad från insättningen av implantaten och samtliga höll i sig konstant tills implantaten lämnade min kropp igen. Det dröjde ca 2 veckor efter uttaget innan jag var helt symtomfri. Dock har jag fortfarande förstörda bröstmuskler och nerver i armarna som spökar pga att kirurgen skurit i dem.

    Plastikkirurgibranschen är VIDRIG och de tjänar extrema pengar på att operera in implantat i kvinnors kroppar. Du kommer få skriva på papper om att du är medveten om att du riskerar att få diverse olika biverkningar men att dessa är ”yttest sällsynta”. Detta är BULLSHIT. Det är såååå mycket vanligare än vad kirurgerna uppger, men det mörkas och tystas ner eftersom det inte gynnar deras plånböcker.

    Du verkar, liksom jag, ha jättevackra naturliga bröst. Dessa kommer aldrig bli sig lika igen om du måste ta ut implantaten för att du blir en av oss vars immunförsvar går bananas av dem. Jag tänkte precis som du innan jag satte in mina: att jag chansar. ”Det värsta som kan hända är att jag får ta ut dem igen”. Jag hade ingen aning om hur mycket lidande och elände de faktiskt skulle ge mig. Nu vill jag dessutom aldrig visa mig naken, något jag inte hade problem med innan. Min kropp är förstörd för alltid.

  13. Lena

    Monika Björn har skrivit mycket om breast implant illness på sin insta monikabjorn. Otroligt kunnig och bygger sina inlägg på fakta och inte på skrönor. Sedan tänker jag att det finns risker med allt, så man får välja vilka man tar.

  14. Martina

    Stort lycka till gällande operationen:) Du efterfrågade både bu och bä gällande förstoring. Hade gjort mina oxh fick veta att de inte ska kunna gå sönder, mentor, sen en dag svullnade ena bröstet. Gick till doktorn och blev skickad till cört stora lasarett där de tömde mig på ca 600 ml vätska, prover Skickades iväg för att utesluta cancer av kapseln, värsta jag varit med om, lovade mig själv där och då att var det ingen fara skulle skiten ut. Inget fel hittades, ingen ruptur, åkte till han som gjort min op och även han hittade ingen ruptur. Men bestämde mig direkt att ta ut implantaten, och mycket väl hade ena spruckit. I samma veva ville min kompis ta ut, visade sig att båda hennes var spruckna utan att hon märkt det, även hon fick göra biopsi då de läckt (skulle inte kunna läcka med mentor enligt kirurg). Nu har jag fyllt på 2 gånger med eget fett och är uppe i den kupan jag hade innan barn och så tacksam att inte ha kvar inplantaten i min kropp:) Vill bara dela med mig av min historia, vill du veta mer maila gärna:) Även om kirurgerna säger att detta är ovanligt litar jag tyvärr inte på det, vad är oddsen att båda våras inplantat var spruckna:/

  15. Emelie

    Hej Gabriella!
    Jag har haft bröstimplantat (2 operationer) sedan jag var 18 år och är idag 33, har aldrig blivit sjuk men andra gången jag gjorde om dom efter att ha haft dom första i 13 år så va det lite för sent. När doktorn opererade om och satte in nya hade ena spruckit och det hade bildats två förändringar runt. De skickade han in på analys men var ingen fara. Men håll koll på formen och byt ut dom i tid Max 8-10 år säger dom. För det hade jag ingen aning om. Kände att de skivade sista åren och att ena flyttat sig, men visste inte att det kunde bli så.
    Annars har jag aldrig ångrat mig och jag skulle inte vilja leva utan så kör på!
    Tack för en bra blogg💕

  16. Denise

    Hej igen,
    Du är så klok och beskriver dina tankar så bra, respekterar verkligen ditt beslut till 100.

    Ang breast implant illness.
    Opererade ut mina implantat efter 6 år. Jag hade symptom som konstant illamående, fick dålig hy, tappade hår, dålig sårläkning. Svårt att beskriva men min kropp kändes inflammerad. Gjorde alla utredningar på vitaminer och blodprover, men allt såg perfekt ut.

    Men, man kunde se att mina levervärden var skyhöga. Levern jobbade dygnet runt på att försöka forsla bort gifter från min kropp, som troligtvis kom från implanten. Levern är ett livsnödvändigt organ som rensar bort toxiner. När levern har fullt upp med denna process från implantaten, lägger sig andra funktioner i kroppen på paus. Kroppen (levern) hinner då kanske inte att bearbeta andra gifter då den redan är i full gång att få bort toxiner från implantaten, och detta gör att kroppen sakta men säkert kan bli sjuk, då lever inte hinner med att bearbeta allt.

    Sen tror jag att vissa kroppar kan bearbeta detta mer än andra, så det är verkligen med lite ”tur” så kanske man aldrig utvecklar några symptom från implantaten.

    Men man ska vara medveten, och det är så många människor med implantat som mår dåligt och inte vet varför, därför är det viktigt att lyfta riskerna, precis som du gör.

    Du är grym, fortsätt med det du gör!
    Kram!

  17. Hemligt

    Oerhört dumt att stoppa in främmande föremål i kroppen.. varför ska du göra det? Du verkar ju ha hur fina bröst som helst? Om du skulle bli sjuk av implantaten så är det inte bara ta ut dom. Skiten cirkulerar runt i kroppen och kan finnas kvar för evigt.. jag skulle rekommendera dig att gå med i en grupp på fb om just denna sjukdom innan du väljer att sätta in det! Jag tog ut mina för något år sen och ångrar mig något enormt att jag utsatte min kropp för alla dessa kemikalier som finns i implantaten.

    Säger det verkligen med ALL välmening, läs på ORDENTLIGT av folk som drabbats. Inte vad läkare säger, dom livnär sig på skiten och vill såklart inte gå ut med riskerna. Snälla 🥺❤️

  18. Mia

    Jag har inte opererat brösten. Men det går säkert bra för dej. Passar på att önska en mysig midsommar. Ta hand om dej och må bra. Kramis. 😊😇🍒

  19. Sara

    Kommer att ta ut mina implantat efter bara 3 år i kroppen, inte pga BII utan för att jag inte klarar av känslan av att ha implantaten i min kropp, det känns liksom som om de sitter utanför min kropp och ja det är bara jätteobehagligt! Det var något jag inte alls var beredd på och jag är sjukt besviken på att jag inte fick mina efterlängtade bröst 😩 hoppas du blir nöjd och får må bra med dina nya bröst ❤️

  20. Louise

    Så fint att läsa om er kärlek.
    Om du vill, kan du inte skriva mer om när ni träffades? Vet att det var via Insta men tänker första dejten, första kyssen (blir pirrigt själv nu haha), första gången ni träffade varandras vänner och sådär.

  21. Veronika Gehse Grøndahl

    Så fin du var med rett/platt hår 😍 Og så koselig å lese om kjærligheten. Jeg opererte brystene mine for 8 år siden, ikke hatt noe problem med de og ikke angret et sekund. Veldig vondt første 2-3 dagene, men det var det verdt 😊

  22. Emilia

    Älskar att du är så ärlig med oss, som en riktig storasyster. Har ingen ”connection” med andra influencers, men med dig känns det som man är dig nära <3

  23. Ella

    Blir så nyfiken, så det var efter tre veckor ni sa att ni älskade varandra och blev tillsammans? Får känslan av att ni båda över i destruktiva relationer innan och nu hittat hem? Så glad för er skull!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish