Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntMat

Hur jag orkar äta nyttigt

Får ofta frågan hur jag orkar äta nyttigt och det enkla svaret är att jag ser till att inte ha något onyttigt hemma + att jag gör sjukt mycket mat på en gång. Gör typ en laxsida i veckan i ugnen bara och sedan äter jag den varje dag till exempelvis lunch. Och gör något annat till middag. Sjukt tråkigt många gånger men mår ju väldigt bra av ”ren” mat. Har nu även tagit bort mejeriprodukter sedan ett tag tillbaka med då jag mår bättre utan det också. Har dragit mig lite från det då jag älskar kvarg och annat men det gör så gott för mig att låta bli det. Och då undrar ni säkert om det är svårt att hitta saker att äta då jag inte äter kött, inte äter mjölk, inte äter gluten och inte äter socker men det är det faktiskt inte. Men jag har rätt mycket koll på vad som går att äta och inte då jag har varit i den här grejen typ tusen gånger förr och plockat bort vissa grejer osv. Har till och med varit vegan under en period när vi bodde i Göteborg, haha. Det ni =) Sedan läser jag sjukt mycket böcker om näring och kost, läkande kost osv då det verkligen intresserar mig så mycket. Måste dock också skriva att jag inte jättestrikt heller och det är inte hela världen om jag råkar äta något med mjölk eller gluten någon gång. Blir jag sugen på något så äter jag det oavsett vad det innehåller. Just nu är jag dock inne i en period där jag inte har särskilt mycket sötsug alls och då blir allt plötsligt lättare. Är svårare när jag vill äta choklad varje dag någon vecka för då gör jag faktiskt det. Ett av mina livsmotton är ju ”ät och var glad” och jag minns att jag hade det skrivet på min Facebook 2010 till och med, haha.. Älskar mat och älskar choklad, allt som har legat i frityrfett osv. Men jag vet också vilken mat jag mår bra av och inte. Älskar att känna mig klar i huvudet och att aldrig ha uppblåst mage. Det är så värdefullt för att jag ska trivas i min vardag och i min egna kropp. Och med rätt mat så kommer jag dit jag vill med min hälsa. Ska äta såhär ett tag framöver nu och lagom till min födelsedag ska jag börja ha lite mer fritt med maten på helgerna. Och detta handlar verkligen inte om att jag vill gå ner i vikt (är ju tvärtom och vill ständigt öka i både muskler och fett) eller liknande utan det handlar enbart om att jag mår väldigt, väldigt bra och ser stor skillnad på mitt mående inifrån och ut baserat på vad jag stoppar i mig och inte.

Köpte denna frömix i Göteborg och den är så jäkla god! Hittade på Ica Maxi i Högsbo. Har den typ på allt och den är ju perfekt i sallader och sådär.

Kommentarer

  1. Sara

    Lite sen att kommentera det här inlägget kanske, men men. Blev bara så glad av det här inlägget! Det här är verkligen hur man inspirerar till sunda vanor på ett hållbart sätt! Att göra val som man mår bra av i vardagen, men ändå inte vara totalt restriktiv utan kunna tumma på reglerna om man känner att man vill det och blir sugen på annat. Precis så det ska vara tycker jag 🙂

  2. Elsa

    Minns tiden ni (du och F) hade eran Youtubekanal och sa att ni åt stora stora delar veganskt. Var typ via era vego storhandlingar jag hittade hit. Minns att ni handlade typ hälften på frukt/grönt-avdelningen, haha <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish