Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Frågor och svar

I brist på annat (eller ja, jag har hur mycket bilder som helst att visa och massor att skriva men orkar bara inte få ordning i min lilla hjärna ikväll) så kör jag lite frågor och svar kvällen till ära. Frågorna är från insta story och frågestunden som jag hade igår.

Dagen har iallafall passerat så snabbt och jag har fått fint hår, fått knallrött ansikte (ansiktsbehandling) och kört laser på hela kroppen. Hon som gör laser på mig sa att jag är så pass hårfri nu att jag ska höra av mig när det börjar komma lite mer igen. Så nu kör vi inte ens besök var sjätte vecka utan nu blir det längre mellan gångerna. Har ju hållit på i ett år nu typ och ääääntligen är rakhyveln något som jag väldigt sällan behöver plocka fram. Har ju verkligen inte ”svenskt” hår varken på huvudet eller kroppen så är så himla mycket sparande av tid för mig att ha det permanent borttaget på kroppen. Jag har också åkt förbi Jasons skola, fyllt i massor med papper, löst lite andra papper som har med mitt bolag att göra, betalat räkningar, städat och anmält mig till vårt gemensamma bredband som föreningen har ordnat. Har iallafall haft en riktig lyxdag och känner mig så jäkla snygg (får man säga så om sig själv!?), fräsch och redo för vår och sommar. Har precis nattat barnen och ska städa lite snart. Försöker också övertala Tove att göra en bästistatuering och hon skrev ”JAAA!!”, haha. Så det var lätt övertalat 😉 Ska göra lite andra små (bland annat Jolies hjärtfrekvens) och har en plan på min arm nu (äntligen). Men det tar vi senare i veckan. Nu kör vi frågor!

Dricker du fortfarande sellerijuice och har du märkt någon skillnad på magen?

Ja! Alltså jag har märkt så otroligt mycket skillnad. Om jag har en snusfri dag så mår jag hur bra som helst. Direkt jag snusar eller stressar får jag dock halsbränna igen. Men från att ha mått skit varje dag av det till att ha det en gång i veckan på bara en månad är rätt bra betyg. Är så glad för att jag började och har inga planer på att sluta. Dricker sellerijuce + en juice till (typ rödbetor eller morot som grund) + massor av citronvatten varje dag. Och det gör så gott för min hälsa i allmänhet.

Vilken selleri använder du till dina juicer och hur mycket?

Ett helt paket varje morgon! Alltid ekologisk selleri.

Var är din soffa ifrån?

Den där nere är från SWEEF och den där uppe är från IKEA.

Hur mår Jolie?

Jolie mår jättebra. Hon har ont vid vissa rörelser och man måste ha lite extra koll på henne så att hon inte slår i bröstbenet. Men annars mår hon jättebra och allt har gått jättebra. Vi var ju på kontroll här i Umeå i fredags och jag tänkte berätta lite mer då + visa före/efter-bilder på hennes hjärta samt förklara lite mer för er.

Kan man förlåta otrohet enligt dig?

Det beror nog helt på situation (om det var ett ”misstag”, om man har haft en längre affär, om man har känslor inblandande osv) men jag skulle spontant säga nej. Men det är som sagt upp till var och en och från situation till situation.  

Vill du dela med dig av lite inredningstips? Du har det så himla fint hemma!

Tack så jättemycket <3 Jag tycker att man ska satsa på typ tre grundfärger (jag har beige, grå och vit) i hela huset och sedan väva in detaljer och även där välja ut några färger. Jag har valt grön och svart + naturmaterial (typ rotting) bland annat. Och så kör man en röd tråd genom hela sitt hem med dessa färger i olika nyanser och material. Blir så fint i sin enkelhet. Bra förvaring är viktigt för då kan man få bort allt ”plotter” som annars bara ligger framme och lätt tar över. Låt inredningen ta tid och växa fram. Det är typ nu (efter nästan tre år) som jag börjar känna mig hemma och mer ”färdig” i huset. Alla detaljer tar tid att få in och det kan vara allt från en tavla till en ljuslykta. Sedan tycker jag att grunden är så viktig. Fina golv och väggar kommer man långt på. Så satsa på grunden i första taget så blir resten väldigt bra oavsett.

Hur går man från ett förhållande till bara vänner? Går det?

Åh, det är nog så svårt och olika från relation till relation om det går eller inte. Har man barn så tycker jag att det är viktigt att lägga sin egna relation åt sidan och försöka vara vänner så gott det går för deras skull. Förstår såklart att man kan ha mycket känslor åt alla håll gentemot den personen som man har barn med och har separerat ifrån men man får bara försöka lägga dom på en hylla. För barnens skull. Jag hade nog själv aldrig kunnat bli vän med någon som jag har haft en relation med om jag var superkär i den personen samtidigt. Så man får nog avgöra själv utifrån sin situation om det är möjligt eller inte.

Hur kommer man vidare från hjärtesorg? Känns som att jag aldrig kommer över mitt ex.. 

Alltså jag brukar tänka att om den personen kan leva utan mig så kan jag lätt leva utan honom med. Varför skulle jag inte kunna? Har man gjort allt, varit ärlig, sagt allt man känner och vill men inte får detsamma tillbaka så finns det ju inte så mycket kvar att hämta. Då är det på något sätt lätt för mig att gå vidare till slut. Kom ihåg att ”finns det en så finns det flera”. Det är så sant även om det inte känns så just nu. Tro mig, jag vet vad du går igenom men bara på några veckor så kan du må bättre om du bara ändrar din egna inställning. Inställningen betyder ALLT! Och det är bara du som styr dina tankar. Man kan inte styra sina känslor men man det är rätt lätt att tänka att det är självklart att du inte vill vara med någon som inte vill vara med dig? För det är ju så enkelt i det stora hela. Men mina bästa tips: 

– Omge dig med vänner och familj som älskar dig och gör dig glad.

– Börja träna, ta hand om dig själv, lyssna på glad musik, positiva poddar (när jag var som mest hjärtekrossad och kände mig ensammast i världen så letade jag upp varenda poddavsnitt som handlade om just detta och lyssnade), se härliga filmer som peppar.

– Sluta älta och leva i något som inte finns. Man har oftast en illusion om hur man önskar att saker vore. Släpp den helt. Det var helt enkelt inte menat att det skulle bli så.

– Lita på livet! Lita på att livet tar dig dit du ska. Du kommer att träffa fler längs livets gång som kommer att få dig att förstå varför det inte fungerade. I slutändan kommer du att vara tacksam för det även om det inte känns så nu.

– Förlåt ditt ex. Jag tror att detta är det viktigaste. Var inte arg. Acceptera läget. Du kan vara arg ett tag men tillåt dig själv att känna det du faktiskt känner. Oftast så grundar sig (iallafall för mig) ilska i att jag egentligen är ledsen. Det är enklare för mig att bli arg. Fråga dig själv varför du är arg? Är du kanske ledsen egentligen för att det blev som det blev? Tillåt dig sjäv att vara ledsen istället. För till slut går den känslan över. Är man arg så slösar man så mycket energi i onödan på en person som inte ens förtjänar känslor från dig över huvud taget. Älta inte, förlåt och gå vidare. Önska personen allt gott inom dig för det ger ingenting att vara arg och äta. Våga släppa taget och lita på att det finns bättre där ute för dig. Jag har varit så ledsen och arg över min senaste ”kille ”men har bara släppt det nu. Det har gjort så ont men nu önskar jag bara honom det bästa och hoppas att han får det bra. I slutändan så känns det bäst för mig och jag slösar inte min energi på onödiga saker.

– Våga träffa andra! Börja inte förrän du är redo men efter ett tag så är man oftast det. När den värsta sorgen har gått över. Det finns såååå mycket killar där ute som bara väntar på en chans. En killes ”du är så krävande” är en annan killes ”är det där allt du vill ha!?”. Så nöj dig inte var inte ledsen över någon som inte är ledsen över dig. Det är klart man ska vara ledsen ett tag (det hör till) men du kommer ur det med rätt inställning. Ut och dejta!

Och återigen… Inställningen är allt mina vänner. Om jag vill så kan jag komma över någon på tre veckor och det kan DU med. Det handlar bara om att ständigt komma ihåg att du förtjänar någon som älskar dig, är säker på dig, vill ge dig lika mycket som du ger till den personen och som är redo att göra allt för dig tillbaka. Självkärlek och att komma ihåg sitt egenvärde gör att man kan vända sina tankar. Och återigen. Du kan inte styra dina känslor. Men du KAN styra dina tankar. Och rikta dom åt ett annat håll. För mig kan det räcka med att komma ihåg att jag har gjort allt i min makt. Och om det inte räckte så gjorde det helt enkelt inte det. Då kan jag gå vidare med ett lättat hjärta. 

Hur vet man att man är klar med sitt förhållande? Kan man vara 100% säker på sitt beslut?

Jag vet inte. Jag var inte det. Jag tror att det är svårt många gånger att känna sig 100% klar. Men man vet innerst inne. Våga lyssna inåt och vara ärlig mot dig själv. Lura inte dig själv att ”det kommer bli bättre” när du innerst inne vet att det aldrig kommer att bli det. Livet är för kort för att slösas bort.

Hur uppskattar man livet som singel?

Pratade med min singelkompis här om dagen (som innan sitt singelliv har haft ett långt förhållande) och hon ba ”tänk hur mycket pirriga, häftiga stunder som man får uppleva som man inte fick uppleva när man var i en lång relation!?” och det är så sant. Nu menar jag givetvis INTE att man inte kan ha sådana stunder i en lång relation. Jag har själv varit där och det är fantastiskt fint det med. Men singellivet är spännande, roligt och häftigt på ett annat sätt. Så är du singel så njuuut. Det är du värd! Njut av att träffa olika människor, uppleva olika personligheter, sexiga hångel osv osv osv. Det är verkligen en speciellt tid! Uppskatta också tiden för dig själv. Du har mer tid över till att bara ge dig själv kärlek och göra det du trivs med, slipper vardagstjafset om barnen eller disken osv. Lägg tid på dig själv, på att upptäcka dig själv och vad du vill ha och inte vill ha.

Hur går det med din tandställning? Gör den ont? Smidig? Hur länge ska du ha den?

Det går jättebra! Är inne på femte veckan nu och min tand som var utanför är typ inne i tandraden nu. Nu ska dom bara bli helt spikraka resten av veckorna men ser redan stor skillnad. Kommer få ett så sjukt fint leende, haha. Är så glad! Och när jag är klar så tänkte jag bleka tänderna ordentligt med. Längtar! Gör lite ont när man byter skena varje vecka då den drar lite extra då men det är överkomligt. Tycker att det funkar bra och speciellt om jag går och lägger mig direkt efter. Jag ska ha den i 30 veckor för att få det helt perfekt och jag tycker den är sjukt smidig. Syns inte alls att jag har den, kan ta ut den när jag ska äta eller göra annat där jag känner att den är i vägen.. Enda nackdelen var att jag läspade så sjukt mycket första veckan som jag hade den men man vänjer sig och nu pratar jag precis som vanligt, haha. Känns nästan tomt när jag tar ut den nu!

Hur ska du fira din födelsedag?

Oj.. Jag vet inte! Säkert med Tove som alltid. Vi har som tradition att gå ut och äta och dricka drinkar när någon av oss fyller år. Blir säkert klackar och någon fin klänning och så måste jag ju lägga upp en bild på instagram på mig själv där det står ”26 looks good on me” 😉 Haha, nej jag vet inte. Vi får väl se. Tänkte ju styra fest för alla mina tjejer förra året men blev inte av på grund av pandemin som vi fortfarande tyvärr befinner oss i. Så det blir nog helt klart ett lugnt firande för min del.

Hur fick du ihop ekonomin som så ung mamma och husägare? Hur kom ni ut på bostadsmarknaden från första början?

Jag har inte alltid haft bra ekonomi. Har haft sjukt mycket krediter men när jag blev gravid så bestämde jag mig för att styra upp det och börja spara. Jag började betala av allt, sparade massor och jobbade hårdare än någonsin. Jag har jobbat för varje krona jag har idag så inget har kommit gratis. Som mest minns jag att jag jobbade mellan 9-22 vissa dagar i veckan och var helt slutkörd när jag kom hem. Men jobb, jobb, jobb och sparande. Och att banken trodde på mig. Vi hade inte allt för mycket pengar när vi ville bygga hus och jag kom dit med en kalkyl och visade hur jag hade tänkt mig allt. Bankmannen var gammal och så härlig.. Han kollade bara på det jag visade upp snabbt och sa ”lägg bort det där, jag tror på er”. Och så fick vi lån direkt och dessutom helt utan tak så vi kunde bygga i princip hur vi ville. Så det handlar mycket om att vi kom till rätt person med utöver dom pengarna som vi hade sparade. Hårt arbete lönar sig och så måste man ha lite tur med.

Och hur vi kom ut på bostadsmarknaden.. Vi sparade, sparade och sparade. Så att vi hade typ 300.000:- och kunde köpa en lägenhet för typ 2 miljoner. Och det gjorde vi. Sedan sålde vi den med lite vinst, sparade mer och ja.. Det är den vägen. 

Hur mycket tjänar du i månaden? Kan du berätta vad du har tagit ut i lön som mest?

Jag har ju eget bolag så vissa månader tar jag inte ut något alls och andra tar jag ut för tre månader. Det är olika från månad till månad. Som allra mest tror jag att jag har tagit ut 250.000:- men det är i och för sig i vinst. Jag tar inte ut så mycket mer än så att jag har till alla mina fasta utgifter + lite sparande + pengar att röra mig på.

Träffar du någon?

Kommer att hålla mitt kärleksliv helt privat nu och inte nämna något alls under en tid framöver. Men kommer såklart att berätta om/när allt känns rätt och bra.

Fulaste du har haft på dig under en utekväll?

Haha, så kul fråga! Men det var en spontan utgång i Stockholm och jag hade INGET att ha på mig då planen inte alls var att gå ut. Hade träningstights och en topp som var totalt helt missmatchat och så konstigt ;p Men jag hade en sjukt rolig kväll ändå!

Dina städrutiner varje dag?

Plockar bort allt som ligger framme och lägger på plats. Ställer i ordning alla skor i hallen och hänger upp jackor osv. Dammsuger snabbt. Sprayar och torkar alla ytor i köket. Drar över toaletten och handfatet med städservetter. Klart! Sedan städar jag lite mer ordentligt då och då med.

Har du någonsin lagt upp en bild på dig själv när du gråter?

Ja, när vi var i Göteborg och opererade Jolie. Men det är enda gången tror jag. Hade gråtit typ hela dagen och var helt svullen och röd. En av dom värsta men också bästa dagarna i mitt liv. Tårar av rädsla som blev till glädjetårar när kirurgerna faktiskt räddade livet på min dotter. Minns hur jag tog telefonen av F och bara grät, grät, grät och fick fram ”tack snälla du för att du räddade livet på mitt barn”.

Var har du piercingar nu och hur många?

Har sex stycken i ena örat (varav två i brosket och en ”conch”piercing) + tre på andra sidan (varav en i tragus). Och så har jag ju näsan och naveln.

Har ofta ångest över att jag inte hittar på nog med aktiviteter med barnen, känner du också så ibland?

Ja, jag har gjort. Men vet du.. Barnen behöver bara dig! Och ibland har man inte tid för det heller för att man behöver göra andra saker. Tror det är viktigt att dom får lära sig att sysselsätta sig själva med. Och annars är typ allt ett äventyr för barnen. Involvera dom i tvätten, gå ut och gå en promenad och kolla på stenar, pinnar, kottar.. Läs en bok, pyssla? Dom behöver så lite för att vara nöjda och det är vi föräldrar som sätter så orimliga krav på oss själva.

Ett tillfälle där du har känt dig snygg? 

I somras, haha. Känner mig alltid så mycket snyggare på sommaren. Älskaaar att vara brun med solblekt hår, ha finare hy, finare glow.. Allt blir bättre på sommaren! Kommer bo i tighta klänningar och fina set i sommar. Har beställt så många fina som bara ligger och väntar i garderoben. Kommer även att bo i bikini på min altan. Ryser av längtan.

Var kommer golvet i ditt hus ifrån?

Från BOEN!

Nämn något i ditt liv som du ångrar? 

Jag ångrar faktiskt ingenting. Allt jag har gjort har format mig till den som jag är idag. Och jag väljer alltid att lita på livet.

Hur vet man när man har träffat sitt livs kärlek?

Man vet bara tror jag. Men sen tror jag att man behöver olika personer i olika epoker av sitt liv. Det är okej att växa ur varandra och ta olika vägar i livet. Jag tror att man kan hitta sitt livs kärlek flera gånger beroende på var man är i livet. Men det är mina tankar och man behöver såklart inte hålla med mig.

Kom du och F närmre varandra i Göteborg?

Frågan som alla ställer, haha. Vi har alltid stått varandra nära trots att vi har haft hemska perioder av bråk och tjafs med. Vi var ju trots allt tillsammans i tio år, var bästa vänner, gjorde allt ihop och har våra två barn. Vi älskar varandra otroligt mycket oavsett och det är nog det svaret jag kan ge. Men vi fanns där för varandra genom allt som vi behövde gå igenom.

Beskriv din framtida man enbart i personligheten? Vad är viktigt för dig?

Han får inte vara rädd för mig, haha. Jag är väldigt ”mycket” som jag har skrivit tusen gånger förr. Behöver en stark person som vågar säga vad han tycker och vågar säga emot mig också. Jag behöver någon som typ utmanar mig lite och sätter mig lite på plats istället för att hålla med mig om allt. Det ska såklart gå åt båda hållen =) Tror nog att jag behöver en äldre eller rätt mogen kille med som är okej med att jag kanske tjänar mer, att jag är väldigt fri som person, att jag gör min egna grej och går min egna väg. Attraktion är sjukt viktigt för mig i ett förhållande. Det är det som skiljer vänskap från kärleksrelation för mig. Jag vill ha det där extra pirret och den där kära grundkänslan. Och så är tillit och lojalitet sjukt viktigt för mig också.

Har du något ont att säga om dina barns pappa? Du hyllar honom så mycket!

Inte ett enda ont ord.

Varför går du så ofta på ansiktsbehandlingar? Vilka gör du?

Jag gör mest microneedling och laser i samma syfte. För att jämna ut ärr och pigmenteringar mest + få glow och känna mig fin. Mår så himla bra av det också och jag vill verkligen investera i mig själv, mitt mående och min kärlek till mig själv. Och jag har listat ut att ju mer jag unnar mig och gör för mig själv desto mer blir jag min egna vän. Jag är värd allt det bästa oavsett om det är en ansiktsbehandling, att läsa en bok eller en sovmorgon. Och det kan jag ge mig själv.

Varför är du besatt av din röv?

Haha, jag är inte besatt men jag tycker om den väldigt mycket och har jobbat hårt för den. Brukar inte ta med dryga frågor men var tvungen att göra det ikväll ;p

Nu ska jag äta kvällsfika och sova. Kram på er vänner/G

Kommentarer

 1. Josefine

  Får man fråga hur mycket du fick betala för tandställningen? Är väldigt sugen själv på att skaffa. Kram och lycka till med allt i livet ❤️

   1. Hob

    Oj, varför blev den så dyr? 😱 Jag använde mig också av en tandställning som du beskriver (inman aligner) som gjutits efter mig käke och puttade tillbaka mina utåtstående framtänder på 30 veckor men jag pröjsade 20.000 (vilket jag trodde var dyrt).
    Men lätt värt varenda krona med ett leende man är nöjd med såklart. Tänkte bara så du inte blivit lurad.

    1. Gabriella Joss
     Gabriella Joss

     Oj, det hoppas jag inte! Går till några i Danderyd som är superduktiga och har massor med kunder. Men tror invisalign är det dyraste i allmänhet av sådana tandställningar, kram

 2. Maria

  När min man och jag träffades för första gången så sa vi båda att det kändes som att komma hem. Där och då visste vi båda att det skulle vara vi❤️

 3. Sara

  Kan du inte lägga upp en bild när du visar tandställningen? Är själv sugen på att skaffa en, men skulle vilja se hur det faktiskt ser ut då jag kommer behöva ha den under minst ett år 🙈

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajpossler