Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Hemma med min lilla tjej

Fram tills fredag morgon har jag barnen så jag tar ut VAB. Därför kommer jag inte att uppdatera mer idag eller imorgon. Fredag, lördag och söndag är jag barnfri så jag kikar in då istället. Som jag skrev igår så kommer det att bli så ett tag framöver då jag verkligen vill ta vara på tiden med Jolie nu när jag kan och får.

När jag lämnade Jason på förskolan imorse så skrek både han och alla vänner av lycka. Blev så glad av att se det!

 

Det första vi gjorde idag var att köpa ny klänning och nya brallor + solglasögon. Hon är så värd det! Vill bara skämma bort henne med både kärlek och grejer just nu. Ni som har hjärtopererade barn vet vilken resa dom har fått gå igenom och det är så mycket mer än vad ett barn någonsin ska behöva. Hon drömmer mycket mardrömmar om det på nätterna (sjuksköterskorna sa att det är helt normalt en period efter hjärtoperation) och jag vill bara att hon ska känna sig extra sedd, trygg, älskad och bortskämd just nu.

Min dotter är en superhjälte! Det är ett som är säkert. Några av er har frågat om såret och det ser ut såhär just nu. När tejpbitarna har fallit av så kommer vi att sätta en tunn tejp istället. Ni andra som har hjärtebarn – vilken har ni använt? Är en hel djungel av olika tejpar (eller heter det ens så!?) och jag vet inte alls vilken som är bäst. Ska googla lite senare med men tänkte om ni har tips. Vi fick inte tips om någon specifik av dom som jobbade på Barnhjärtcentrum.

Måste ju visa er vad jag har köpt och fått hem. Är man gammal om man gläds ihjäl sig över en stekpanna och ett gäng knivar? Haha.. Och glasen är jag kär i! Som ni ser är dom ju lite ojämna (alltså alla är olika) och jag älskar det.

Dricker fortfarande sellerijuice varje morgon + försöker göra en juice till. Idag blev det rödbeta, äpple, morot, ingefära och gurkmeja. La även i en tesked havtorn. Sedan dricker jag citronvatten med.

Vi har också hunnit köpa tvätt till altanen. Får se om jag gör det idag eller om vi ordnar det imorgon istället.

Gjorde laxpasta till lunch! Så gott och enkelt. Hade små tomater + spenat och havregrädde i + pressad citron, örtsalt och citronpeppar. Tar typ fem minuter och är så gott. Denna glutenfria pasta från Barilla äter båda barnen med för den smakar precis som vanlig pasta. Tips!

Nu ska jag försöka få i Jolie medicinen och sedan ska vi klä på oss och gå ut och leka innan vi åker till gymmet en sväng. Har bokat tid hos frisören + behandlingar (ska göra laser på kroppen + ansiktsbehandling) på måndag då jag fortfarande känner mig så himla sliten efter vår vecka på sjukhuset och vill ta hand om mig själv lite extra. Så efter helgen på måndag är det dags för mamman att få en liten glow up, haha. Stor kram/G

Kommentarer

 1. Emelie

  Har inte gjort någon hjärtoperation, men däremot två kejsarsnitt och då rekommenderade dom att tejpa i 6 månader för ett så fint ärr som möjligt och inget direkt solljus på ärret. Jag tejpade med vanlig vit kirurgtejp och tyckte den satt bra och höll ganska länge trots dusch varje dag och gjorde inte speciellt ont att dra bort heller. All lycka att allt går bra med Jolie och många kramar till hela familjen som är så stark!

  Och förresten, vart är Jolies solglasögon ifrån? Min dotter hade ett par med hjärtan förra sommaren som råkade gå sönder och hon pratar fortfarande om dom och vill ha ett par nya med just hjärtan 😜

 2. Evelina

  Hej!
  Nu har jag inget barn som gjort operation; men när jag fick min dotter för 4månader sen blev det akut kejsarsnitt. Blev tipsad om att använda Micropore Silicontejp efter tejpstripsen lossnat. Mycket behaglig tejp! Testade även att fortsätta med sån brun tejp men den sätter sig ganska rejält och kan göra ont/vara obehagligt att ta bort när man ska byta.

 3. Sofia

  Hej! Skulle du snälla kunna länka till stekpannan du köpt? Har letat som en galning efter just en sån🙏🏼🤩

 4. Malin

  Siltape är världens bästa! Silikon är det i den. Fastnar inte på huden, kan tas av innan dusch och sen kan samma användas igen 🙂

 5. Lina Johansson

  En helt annan sak, upplever du att ditt kök är FÖR vitt? Med både vita skåp och vit bänkskiva + kakel?
  Ska byta kök och är sugen på nåt liknande men rädd att det Blir för mycket vitt. Supertacksam för svar. Kram!

 6. Åsa

  Kolla med t ex plastik-kirurger. Jag vet att vid t ex bröst-op rekommenderas en viss silikon(?)tejp för att ärren ska läka fint. Det kanske inte rekommenderas för barn, men kolla upp i alla fall.

 7. Åsa

  Sök efter tejpfrågan i hjärtebarnsgruppen på Facebook – vet att frågan varit uppe där många gånger. Det verkar som om de hjärtebarn som opereras i Göteborg får tips att tejpa, medan de som opereras i Lund inte får något sådant tips. Vår kille opererades i Lund, så vi tejpade inte. Skyddade bara väldigt noga mot solen första året, så har inget eget tejptips att komma med.

 8. Ulrika

  När vår son gjorde en mkt stor ryggoperation valde vi att fortsätta med ”sårstripes” som Jolie nu har, en längre tid efteråt, ca 1.5 månad efter rekommendationer från Sahlgrenska. Sedan var det färdigläkt men vi använde ändå kompresser med genomskinlig plast runt ca 3 månader till. Finns jättebra på apoteket som är vattentäta, fråga om hjälp.
  Önskar er allt gott ihop med en fin vår!
  Kram!

 9. Jessica

  Hej Gabriella. Det finns på apoteket en tejp som skyddar op såret som heter kirurgisk tejp micropore den är brun och är bra för den är allergi vänlig. Vilken resa ni gjort vad duktig Jolie är en riktig fighter var rädda om er och ta tillvara på tiden. Gabriella var rädd om dig det finns bara en som du och om du inte orkar vem ska då orka ta hand om allt. Kram Jessica

 10. Kristin

  Starka lilla tjej!❤️ Jag vill tipsa om att tejpa ärret länge! Även om det inte behövs så hjälper det ärret att bli mindre. Nya huden blir tunn och stretchas lättare ut och ärret blir då bredare. Bara några veckor extra med tejp gör stor skillnad🌸

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish