Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Home sweet home

Nuuuu är mamma hemma i sin säng och guuuud vad skönt det är. Vill typ gråta av lycka, haha. Har varit i farten hela dagen och är helt slut så ska somna direkt jag har bloggat.

När jag kom hem så tänkte jag först bara lägga mig i soffan. Körde bil i sju timmar och hade inte sovit superbra i Uppsala heller då vi var vakna så sent. Iallafall så fick jag något ryck (så typiskt mig) och tog tag i ALLT istället vilket känns superskönt såhär i efterhand. Det jag har gjort är: 

– Betalat alla räkningar

– Packat upp och tvättat allt + vikt in i skåp och lådor

– Hämtat ut alla paket

– Åkt förbi hos min bror, spanat in hans nya lägenhet och hämtat ännu mer paket som han hade hämtat ut åt mig

– Skrivit ut och skickat alla papper gällande bokföring till min redovisningskonsult

– Plockat ur diskmaskinen (startade den precis när jag åkte hemifrån)

– Bytt sängkläder

– Dammsugit nedervåningen

– Tagit in alla vinterleksaker till förrådet och tagit ut alla cyklar och annat mer ”vårigt” för utelek.

– Planerat veckans mat och storhandlat

Sedan mötte jag upp Tove vid 21 och vi drog till MAX, åt mat och bara babblade. Vi hade så mycket att säga att vi bara pratade i munnen på varandra, haha. Är helt hes för att jag har skrattat och pratat så mycket. När jag kom hem igen så gjorde jag min hudvårdsrutin och nu sitter jag här i min säng. Ska ansöka till försäkringskassan nu då jag bestämt mig att trots allt ha vissa helt lediga dagar med Jolie. Så under 6-8 veckor (som hon är hemma) så kommer uppdateringen att vara noll och ingenting vissa dagar då jag ska njuta av henne och av att vara ledig med just henne. Jag har ju vab-dagar att ta ut och det är ju bara dumt att inte utnyttja det. Vill få så mycket tid som möjligt att lägga på henne nu efter operationen.

Imorgon ska jag upp tidigt som tusan, träna, duscha (iiih vad jag längtar efter att få duscha hemma), lämna in bilen på tvätt vid 08 och sedan ska jag köpa grejer för att kunna skura rent altanen och få den fräsch och fin. Veckan blir annars lugn med mycket fokus på träning (saknat mitt gym så mycket) och Jolie och annars så ska vi på hjärtkontroll här i Umeå på fredag.

Jolie får förresten medicin tre gånger om dagen och det är en kamp att få i henne den. Vi ger den i en liten spruta i munnen och hon VÄGRAR. Man får muta, tjafsa, leka och göra aaaallt för att få i henne den. Tog typ en timme för F och en sjuksköterska igår att få i henne den. Har ni tips på hur man får i sina barn medicin i munnen? Den är flytande. Hon kommer att få den ett tag efter operationen men sedan blir hon helt fri från mediciner. Jag hade inte kunnat önska mig en bättre utgång på detta. Sedan vet jag att hon kommer att behöva opereras igen (förmodligen inom 5-10 år lät det på läkarna) men det tar vi längre fram. Nu ska vi njuta och jag är så otroligt lättad och glad över hur bra allt har gått.

Alltså jag älskar mitt hus sååå mycket. Friheten i att ha 1100 kvm tomt och en så stor gräsmatta åt barnen. Tänk vilken fin sommar vi kommer att få. Nu ska jag bara städa upp lite utvändigt och när all snö har smält bort ska jag plantera gräs på framsidan.

När jag kom hem så gick jag bara runt i huset en stund och ba ”woooow vad fint det är”. Är så jäkla hemmablind men nu fick jag verkligen den där wowkänslan av mitt egna hem. Det var ett fint ögonblick. Har haft så fina vänner här som hämtat post och vattnat mina växter + underbara grannar som gått ut med soptunnan osv. Så tacksam.

Haha, hade fått hem en bok som jag hade citerats i ;p Ändå lite kul. Det var ett citat från en artikel som jag var med i för längesedan. Någon intervju som Expressen gjorde med mig. Nu är man kändis på riktigt då (skojar såklart).

Puss och kram på er och sov gott/G

Kommentarer

 1. CB

  Blanda med något i en liten medicinkopp från apoteket. Vi testade att ge godis efteråt, hjälpte inte. Saft hjälpte inte heller. Men när vi gav medicinen tillsammans med ca fem ml tjock köpevaniljsås, så drunknade smaken.

 2. Matilda

  På tal om boken och citatet. Vet inte varför detta fastnat hos mig, men glömmer aldrig när du fick sura kommentarer för att du åt sushi när du var gravid, dom tyckte att det var fel pga. Kvicksilver i fisken. Du fick förklara att det bara var grönsaker i din sushi och inte fisk. Bra exempel på att folk gör bäst i att sköta sitt och inte lägga sig i sånt dom inte har nån aning om 🙂

 3. Susanne

  När jag gett medicin som inte är så god till barn så brukar jag tycka det går lättare efter några gånger. På nåt sätt brukar barnen förstå att den är bra för dem, att de blir friskare precis som om de känner av effekten och då brukar de bara svälja ner till slut. Men i början brukar vi ha nåt de gillar stående bredvid som de direkt kan svälja ner med eller hur man säger så smaken av medicinen försvinner lite. Men som sagt efter några dagar brukar det gå bra utan det. Skönt att allt gått så bra <3

 4. Lisa

  Härligt för er att vara hemma igen ❤️

  Har en fråga som inte har något med inlägget att göra, hehe.
  Vilken av era soffor tycker du är skönast? Har tittat på både Valen från sweef och Söderhamn från Ikea eftersom jag är ute efter en djup soffa, men vet inte riktigt vilka skillnaderna är! Fått för mig att Söderhamn är lite krånglig med att lägga rätt kuddarna hela tiden?

  Kram på er!

 5. Linn

  Hej!
  Vi ger flytande medicin dagligen till vår dotter. Att vi skulle få i henne den var allt annat än en självklarhet då hon är omöjlig med sånt som jag med henens kropp att göra. Sökte därför massor med tips innan och det som funkat för oss är att ge medicinen på sked/i spruta i munnen och snabbt in med en stor sked glass. I början med chokladsås, just choklad är ju ganska skarp smak på så smaken av medicinen dämpas. I början höll hon även för näsan när skeden med medicin skulle sväljas. Tror att det främst är belöningen med något gott dagligen som gjort att det funkar 😉
  Stort lycka till!

 6. Julia

  Om det är den äckliga medicinen min son fick efter sin ross operation så var det en kamp här också. Vi gjorde så att han fick dricka sin favoritsaft efter varje spruta. Sen fick han lägga ett klistermärke för varje spruta på ett papper. Då han hade 10 klistermärken så fick han en leksak eller pengar. Fungerade bra så för oss ☺️

 7. Tess

  Tips med medicin är att blanda ut den med något. Vi blandar t ex flytande alvedon med äppelmos, eller brustabletter med saft. Man ska väl vara noga bara att de får i sig varenda droppe av det blandade så de får i sig rätt dos. Kanske bra också att kolla att det är en medicin som får blandas med mat.
  När vi var tvungna att ge vår då 8 veckor bebis antibiotika i spruta fick vi tips att verkligen sikta munstycket in mot kinden så skulle det bli lättare att svälja istället för att spotta ut. Men spontant så tror jag att en treåing inte skulle uppskatta det lika lätt, de har ju lite mer egen vilja och är det en medicin man behöver ge en längre tid så vill man kanske hitta en mer hållbart så det inte väcker obehag. Ni hittar säkert något som funkar för er, Jolie kanske har en egen idé.

 8. Lisa

  Min lilla bebis får medicin flera gånger om dagen, men han är ju så liten att han inte har mycket till val 🙈 Kan tänka mig pärsen med en treåring 🙈😅😅 Dock har jag märkt att det är svårare att spotta ut samt mindre äckligt om man försöker få in sprutan mot kinden, typ bakom kindtänderna där nere! Tror absolut att enda sättet med en treåring är som ni gör, lirka och muta som man måste göra med typ allt man ska göra i den åldern? 😁 Samt kanske förbereda en stund innan, typ ”snart är det dags för medicin, sen ska vi. . . ” . Avundas er inte och hoppas att min bebis slipper fler mediciner sen eller blir van vid dom 🙈

 9. Sanna

  Vet nu exakt hur många dagar hon kommer måsta ta medicinen? Isf brukar vi göra att vi gör en liten finare krysskalender som barnet får vara med och göra och varje dag kryssar man i rutan som medicinen tagits. brukar göra om det är morgon och kväll som medicinen tas två rutor i samma ruta. Sen i slutet sista rutan där är en bamsebelöning som barnet själv fått välja 😊 haha sonen fick sig ett akvarium på detta sätt medans dottorn fick en stor godispåse. Huvudsaken är att man får önska sig i princip vad man vill (ok inom hyfsat rimliga gränser som ekonomin tillåter) men det gör ju att barnet känner sig mer delaktig och får.välja belöning helt själv 😊. Sen brukar vi göra så att efter varje medicinintag får man ta en godis ur godispåsen dom fått plocka ihop själv.

 10. Julia

  Om ni vet hur många gånger hon behöver ta medicinen innan hon blir färdig med den så kan man rita upp tillfällena som rutor och ha framme lika många fina klistermärken. Hon får ett klistermärke varje gång hon tar medicinen och när alla rutorna har klistermärken så hittar ni på något roligt, eller en present som hon längtat efter!😃

 11. Becca

  Det går inte att blanda medicinen i typ smoothie eller nån dricka hon tycker om? Alla kan dricka samma sak samtidigt så blir det inte så tydligt att det är medicindags utan blir mer som mellanmålsdags 🙂 Hoppas ni får ordning på det <3

 12. Sabina

  Kolla med sjuksköterska/läkare om medicinen får blandas med något. Tex med kräm, yoghurt eller dryck. Lycka till!

 13. Lina

  Tips på att få i medicinen är att köpa ett ark med stjärnklistermärken. En stjärna för varje dos, när hon samlat ett visst antal stjärnor väntar en belöning. Kan ju tex vara att åka på en rolig utflykt, äta på Max eller välja något på leksaksaffären.

 14. T

  Tipsar om att blanda ut medicinen i typ yoghurt eller liknande. Det brukar vara lättare att ge utblandat på sked än med spruta. Av någon anledning kamouflerar jordgubbsyoghurt mycket äcklig smak 🙂 Hälsar sjuksköterskan och småbarnsmamman ❤️

 15. Diana

  Hej,
  Tips på att ge medicin: blanda ut den med en dryck hon gillar (om man får). Vi köper Oatlys oboy (mindre socker än vanlig oboy) och blandar med Alvedon (i vätske format) när barnen är sjuka. Funkar alldeles utmärkt!

  Och wow vilken kvinna du är. Kommer hem och grejar och fixar direkt. Inspo deluxe! 🙂

  PS. Det här med plugg, barn & företag – shit vad svårt det är att få till det. Du gör helt rätt att pausa o ta det i din takt! Man stressar k
  Ju konstant. Går upp tidigt (kl. 03/04) för att få till pluggtimmar.
  Men sen när du pluggar igen, i ditt tempo, kommer du fixa det med bravur. Vi hejar på dig!
  Kram

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajpossler