Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntHjärtebarn

Imorgon

Nu sover hon för natten, min lilla tjej. Imorgon klockan 07:15 ska vi vara på sjukhuset. Hela jag gör ont. Idag började jag förstå. Fick ont i magen, kunde knappt äta, blev så orolig, stressig osv. Nu är det liksom dags. Dagen som jag har gruvat mig inför i över tre år är här.

Vi har haft samtal med narkosläkare idag. Vi har fått sitta med en sjuksköterska och gått igenom alla sladdar och slangar som hon kommer att ha på sin kropp efteråt.  Googla ”barn hjärtoperation” så ser ni ungefär hur det kommer att se ut. Vi gick igenom alla mediciner, komplikationer, eventuell vätska runt hjärtat efter operationen, själva såret osv osv osv. När vi hade det samtalet så tappade jag typ all luft. Kände att tårarna kom och fick känslan av att jag skulle svimma. Sa till och med att ”nu svimmar jag tror jag” och mådde så himla illa. Så tacksam för F och för att han gång på gång på gång på gång är min klippa trots att vi är separerade och trots att vi inte har haft det bäst mellan oss alltid under dessa snart två år. Men när jag behöver stöd som mest så håller han alltid min rygg och det mina vänner är så himla fint. Hade inte klarat denna resa utan honom för fem öre.

Idag har Jolie fått lavemang, dubbelduschat två gånger (sista duschen blir imorgon på morgonen) och fått en infart i armen. Allt har gått bra men hon har varit ledsen med. Allt gör så ont i hela mig. Dessa heldagar med olika jobbiga moment som hon har haft ska inget barn behöva gå igenom. Och att se det från sidan som förälder är verkligen så fruktansvärt. Även om man vet att det är för en bra saks skull. Man vill bara ta upp sitt barn och gå därifrån. Men det funkar ju inte riktigt så. Det var så fruktansvärt jobbigt att natta ikväll. Vi läste boken om fjärilen som har opererat hjärtat och jag bet mig i kinden för att inte gråta. Frågade Jolie hur det känns att operera hjärtat imorgon och hon svarar glatt ”det känns bra”. Frågade om det inte känns lite läskigt och hon sa ”jo, lite och det kommer göra lite ont med”. Sen skrattade hon och bad mig kittla henne. Hon slapp borsta tänderna ikväll och fick äta godis fram tills att hon somnade i princip.

Återigen TACK för all kärlek. Har fått så mycket meddelanden på instagram att inkorgen blivit överfull och meddelanden som bara är någon timme gamla har försvunnit, har fått sms från gamla vänner som jag inte har pratat med på flera år och har fått så mycket omtanke från alla håll och kanter. Till och med från marknadsansvariga och säljare på företag som jag har arbetat ihop med för längesedan. Det är helt sjukt. Men det är så fint med. Så fint att jag blir tårögd. När man är i en sådan här situation så betyder det så otroligt, otroligt mycket med ett ”det kommer gå bra” eller ”lycka till”. Det betyder så mycket att få höra den där erfarenheten från en annan mamma som gjort samma resa. Så det ni skriver gör skillnad för mig. Och det vill jag tacka för. Jag vet också vilka människor jag ALDRIG kommer att ge min uppmärksamhet, vilka jag aldrig kommer att finnas för igen, vilka sms jag inte någonsin kommer att svara på och vilka som sjönk från typ 100 till 0 för mig på bara denna vecka. Det är faktiskt i sådana här situationer man märker vilka som är på riktigt och inte. Och bara det för mig har varit jobbigt dessa dagar. Men jag är evigt tacksam iallafall för all omtanke vi har fått. Ni anar inte hur mycket den faktiskt betyder. Det är nog svårt att förstå när man inte har varit i samma sits själv.

Skulle kunna skriva en hel bok om bubblan vi befinner oss i just nu. Sköterskan nämnde denna ”bubbla” som typ alla familjer går in i när dom kommer hit när vi var där tidigare idag och jag relaterar så himla mycket. Jag vet knappt vilken dag eller månad det är. Har vi varit här i en månad eller i tre dagar? Det är så svårt att ha någon form av perspektiv på något över huvud taget och man är så inne i det som är precis här och nu. Det är på något sätt läskigt men samtidigt fint då precis allt fokus hamnar på barnen.

Jag vet inte när vi hörs igen. Har ingen aning om hur jag kommer att må imorgon, vad som kommer att hända eller hur allt kommer att bli. Jag vet bara att jag får leva timme för timme och försöka lägga fokus på Jason och att sysselsätta mig. Hade en tanke på att trycka i mig lugnande och sova hela dagen men jag ska låta bli det.

Jolie ville ha pizza till middag så självklart fick det bli så. Med ananas och oliver =)

Idag har vi inte haft några lagar eller regler alls nästan. Har hon bett om godis har hon fått det mellan varje moment på sjukhuset. Och hemma fick hon en helt egen guldpeng med som hon blev SÅ glad över. Hon har verkligen hanterat dessa dagar som en boss och precis som min pappa sa om mig säger jag om min egna dotter – ”hon kommer att gå långt”. Jolie är och kommer verkligen bli en riktig powerbrud och jag är så jäääääkla stolt över att jag får vara hennes mamma. Ska bygga henne starkare än starkast och göra allt i min makt för att hon ska få behålla sig själv, sin personlighet och sin tro och styrka på och i sig själv genom hela livet. Köpte en borste med enhörningar igår, klämmor och tofsar med enhörningar på till håret och en så fin bok med klistermärken (också i form av enhörningar, haha) åt henne igår kväll. Återigen så är F en klippa och såg på mig igår att jag bara mådde skit. Och han vet att jag mår som bäst i bilen när jag är ledsen. ”Åk och ha lite egentid” och den spenderades på ett tomt Ica Maxi fram tills 23.00. Som jag tog en lååång tur med bilen till. Behövde bara andas, lyssna på musik och gå bland alla hyllor.

F tog dom sista momenten på sjukhuset själv idag med Jolie och jag och Jason tog det bara lugnt ett tag. Såhär kommer dagarna se ut nu framöver då jag blir själv med honom medan pappan hänger på intensiven med vår lilla tjej.

Nu checkar jag ut och åker till gymmet. Behöver andas och få ut allt det jobbiga ur kroppen och det vet jag att jag gör som bäst när jag får lyfta tungt och ha hög musik i öronen. All kärlek och stor kram – och återigen TACK. <3/G

Kommentarer

 1. Ida

  Jag hade svårt att sova inatt för att jag följt er intensivt de senaste dagarna och kände ångest inför vad ni går igenom idag <3 den där känslan när kroppen är tung som betong och man kan knappt gå och andas av rädsla, ångest och oro för att man inte vet vad som kommer hända . Känslan när varenda sekund är ett lidande och man tänker att "det kommer bli bra och sen en dag kommer vi göra det här och det här och vara lyckliga " men samtidigt dras man ner av ångesten kring om man ens törs tänka så. Och att ljuset är långt långt bort I en lång läskig tunnel. När man blir tillfälligt lugnad av sin omgivning och att man kanske tänker på annat och så kommer man tillbaka till verkligheten. Men man får aldrig sluta hoppas och tänka positivt, allt kommer bli bra <3

 2. Emma

  Tänker så på er allihop, främst så klart på lilla Jolie. Det sägs att man inte ”får” mer än man klarar av och tänker att det i den här fruktansvärda prövning är sådan tur att Jolie är en sådan viljestark liten tjej med en sådan stark, inspirerande, power-kvinna till mamma <3

 3. Stina

  Jag tänkte faktiskt på er det första jag gjorde när jag vaknade, även om jag inte känner dig så känns du som en nära vän eftersom jag är en trogen bloggföljare.
  Hoppas allting gått bra idag, och fortsätter att gå bra. Ni verkar vara världens bästa team alla fyra, det är så beundransvärt ❤️ Känn ingen press med bloggen, jobbet eller någonting kom tillbaka när du är redo vi alla som följer dig här förstår och finns kvar!

 4. Becca

  Det är så fint att läsa om din och Fs relation under hela de här resan. Hur ni kan vara tillsammans och vara ett team även om ni inte är tillsammans, det är så fint att se. Ta hand om er hela familjen och hejja Jolie, du kommer fixa det här. <3

 5. Sandra

  Vilka flashbacks jag får. Där var vi 2018 när vår dotter opererade sitt hjärta och i december 2020 opererade vår son sitt hjärta. Fantastiskt personal på både Ronald och 323an 🙏

 6. Ebba

  Har aldrig kommenterat här tidigare. Men måste bara berätta att jag tänker på er så himla mycket idag! Största kramarna till dig, Jolie och hela familjen ❤️❤️❤️❤️

 7. Carolina

  Stort lycka till. Jag hoppas allt kommer gå så bra det bara kan och att ni snart får komma hem igen. Sänder er massa styrka ❤

 8. Ida

  Åh gud jag får så ont i magen av att läsa om hur ni har det, samtidigt som det är så så så fint att få läsa. Ni är så starka tillsammans och det här kommer att gå BRA ❤️ Jag kan inte ens sätta in mig i situationen för er som föräldrar just nu, jag kan bara tänka mig och bara det ger mig magont. Skickar all min kraft till Jolie idag ❤️

  Och en sak till, har full förståelse för din besvikelse för en del som du skriver som du aldrig mer kommer att höra av dig till. Tyvärr är det ju så, människors sanna sidor kommer fram i jobbiga tider som dessa. Man får se det som en positiv lärdom i slutändan.. För många andra fina sidor hos människor man kanske inte tänkt på tidigare visar sig istället. Kram på er, lycka till idag ❤️

 9. Janina

  Sänder all kärlek & styrka inför morgondagen!!! 💖💖 Jag ber för henne, och för er som familj! ❤️ Ni kommer att vara i mina tankar <3 Kramar från Finland!

 10. Sara

  Våra hjärtisar är så starka, det kommer bli bra. Imorgon kommer att vara en fruktansvärd dag i väntan på att få det där samtalet att allt har gått bra. Gör bara precis det ni känner för och orkar, vi försökte hålla oss sysselsatta hela tiden för att få tiden att gå ❤ Stort lycka till imorgon, hoppas att hon återhämtar sig snabbt. Tänker på er! Kram

 11. S

  Hej Gabriella,
  Från ett mamma hjärta till ett annat, en stor kram och all positiv energi som jag bara kan skicka. Vi är födda på samma dag jag och du (25/5) och jag har själv varit med om många trauman och mycket ont. Men jag vet att våra tvillingsjälar är bland dom starkaste som finns. Du kommer att kämpa imorgon det vet jag men din flicka kommer klara detta och du oxå❤️ Vi är en hel armé som tänker på er imorgon, glöm inte att vi är här med dig
  Kram

 12. Jenny

  Förstår så väl det du skriver om att man förstår vilka som verkligen finns där när man går igenom svåra stunder. Min sambo och jag gick igenom nåt väldigt jobbigt under en lång tid och en stor del av sorgen var faktiskt att vissa personer bara försvann 😔 Med det sagt vill jag bara önska er lycka till ❤️ Jag hoppas och tror att det ska gå bra.

 13. Kirsten

  Hej Gabriella. Jag har nog kommenterat i ett gammal inlägg om din dotters op. Det kommer gå bra och kan förstå hur du mår. Det är en stor op som hon skall genom gå. Sänder all styrka och kärlek från Skåne.

 14. Sandra

  Håller tummarna för er och vackra krigarprinsessan Jolie i morgon 🦄❤! Ni verkar vara en fantastisk familj och team 👊!
  Kramar 💖

 15. Anna

  Det kommer gå bra! Tänker på er och håller tummarna för er starka tjej under morgondagen ❤️ Kram från en annan mamma som bara kan föreställa mig hur jobbigt det ni nu går igenom är ❤️

 16. Sofie

  Vill bara skriva och önska er all lycka till under morgondagen! ❤️ Jag vill bara trösta dig med att säga att ni kan inte vara i bättre händer än där ni är just nu! Min lillasyster har gjort flera operationer på samma ställe som Jolie ska göra sin, då hon med föddes med ett allvarligt hjärtfel. Dom är helt fantastiska 🙏🏼 Massa kramar till er, känner er oro här hemma och alla tankar går till just er imorgon ❤️
  Ni har en super stark dotter!! 😘

 17. Julia

  Min son hade mycket vätska runt hjärtat efter ross operationen. Ett halvår sen operationen nu å vi var i fredags på ultraljud och vätska är fortfarande kvar. Men mycket mindre än dagarna efter operationen. Vet känslan ni har nu 😔 Styrkekramar ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajpossler