Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

När man får en känsla

Jason börjar ju skolan nu i höst och det ligger i princip mitt i stan + att Jolie har fått förskoleplats i stan med från och med i höst.. Det blir närmre för hennes pappa och det känns som en mer långsiktig lösning då båda barnen ska gå på samma skola sen. Och när denna lägenhet kom upp så fick jag så mycket känsla direkt trots att det inte alls är vad jag trodde att jag sökte egentligen. Den är ju hälften så stor som mitt hus, kommer kosta mig lika mycket i månaden men ligger mitt i centrum och jag slipper allt underhåll osv som ett hus kräver. Hus kan jag ju bygga igen i framtiden när jag träffar någon.. Men nu? Är så kluven men har iallafall bestämt mig för att gå på visning. Känns som att det är lite mycket med ALLT just nu men det är lite så jag jobbar ;p Minns ni när vi flyttade från en lägenhet till en annan när jag var en vecka från att föda barn, F jobbade heltid och Jason var typ ett år? Och så skulle vi in i huset några månader efter det. Allt var sååå kaos, haha. Men det brukar oftast landa i något bra så länge man följer sitt hjärta och sin magkänsla. Nu vet jag inte vad min magkänsla säger än men jag fick en känsla och då blir jag nyfiken. Och kommer inte kunna sluta tänka på det om jag inte utforskar det vidare om man säger så. Vad tänker ni? För/nackdelar? Hur hade ni gjort? Kom gärna med kloka ord och tankar. Vet ju att fördelarna är ENORMT många då barnen har 1100 kvm  tomt, grannbarn som dom kan leka med hela sommaren (ja, vintern med men blir mer på sommaren), området är helt nytt och alla har små i samma ålder, grannarna är underbara, känslan av att kunna gå in och ut hur mycket man vill är ovärderlig, storleken, friheten och vi bor ju trots allt 10 minuter från stan med bil nu med. Hmm.. =) Jag håller er uppdaterade. Ska kolla på den iallafall! Och just det.. Ni kanske tycker att jag är konstig men tycker att barnen har lika mycket talan som mig så tar med dom på visningen. Så får vi prata om det tillsammans. Det är ju trots allt deras liv precis lika mycket som mitt.

Kommentarer

 1. Nathalie

  Hus absolut om man är två eller kan få hjälp med diverse saker men lägenhet är så bekvämt. Sen finns det som jag ser det bara fördelar med att ha nära till förskola och skola, slippa stressen med att packa in och ut ur bilen. Jag pendlade 3 månader under förra hösten med våra tre barn då stora började skolan och de små fick ny förskola och det var inte alls kul, nu har vi flyttat och det tar max 10 minuter att gå, känner mig mer fri nu med närheten till allt. Lycka till med vad du än beslutar.

 2. Sara

  Hus alla dagar i veckan, jag tycker helt ärligt det inte är så mycket jobb med att bo i hus (bor själv i hus, stor tomt och 10min till närmsta affär). Så skönt att också kunna släppa ut ungarna på gården än att vara tvungen att alltid följa med dem till en park för att de vill leka. Samt att man kan parkera bilen brevid huset och inte behöva släpa in matkassar så långt😂 Men du ska göra vad du tycker är bäst för er!

 3. Helena

  Hus för frihetskänslan! Att bara kunna öppna altandörren och gå ut, den känslan finns inte i en lägenhet utan balkong. Du har både bil och körkort så 10 minuter in till stan är ju ingenting, framförallt inte i Norrland. Landa där du är just nu. Hur det än är så kommer du nog alltid söka något annat än det du har, oavsett vad det är. Det är den känslan jag har efter att ha följt dig länge.

 4. Linnea

  Lägenhet, nu är jag runt 25 år dock. Men har bott i både hus och lägenhet när jag var liten samt nu egen lägenhet. Har aldrig känt mig så trygg som i lägenhet. Vet att jag var livrädd i huset och hade otroliga mardrömmar och vantrivdes när jag var i den åldern där man blev medveten om omvärlden. Självklart hör man grannar osv i lägenhet men dem skapar min trygghet, och bekvämligheten i att inte behöva klippa gräs,måla om fasad, klippa buskar och träd, osv osv de är lyxlyxlyx i lägenhet!!

 5. Anna

  Hej
  Jag har hela tiden haft känslan att du egentligen vill bo i en lägenhet, slippa allt underhåll och lägga din tid och energi på allt som ni tycker är viktigt i livet ❤ Absolut att det finns fördelar med hus men ni slipper säkert vara mindre mörkrädd och alla grannar finns ju kvar att hälsa på 😊 Dessutom ja visst ett hus har tomt men du är verkligen inte en människa som jag tror begränsar sig i tanken, du kan ju tänka att hela naturen är din tomt istället om du föestår vad jag menar 😇

 6. S

  Men HUR SNYGG LÄGENHET?! Hade tagit lägenhet alla dagar i veckan. Du har ju inte barnen på heltid heller, så det måste kännas tomt att sitta ensam i ett stort hus de perioderna. Träffar du en partner någon dag så kan ni ju flytta till hus. Hade lätt tagit lägenhet om jag var du! (Med vänlig hälsning, en som bor i en trea med två småbarn, och två bonusar varannan helg dessutom, haha!) Kram!

 7. Anna

  Hus, hus, HUS! Alla gånger!! 🙂 har flyttat från hus till lgh och saknar det så mycket.. även tråkiga saker som att rensa ogräs! Tycker du det är för mycket jobb med hus går det alltid att leja bort sånt som du inte hinner/orkar med ❤️

 8. cecilia

  Har bott både i lgh och hus, varit ensamstående med småbarn och sedan inte. Jag tyckte det var superjobbigt att äga ett hus själv med allt vad det innebär och gillade verkligen att bo i lgh. Dock är det sjukt jobbigt att inte kunna ”släppa ut barnen”. Med en lgh i stan måste du hela tiden följa dom till vänner, vara med ute på lekplatser o dyl. I huset kan du bara öppna dörren och barnen kan roa sig med vänner. Flyttade många ggr och först i tonåren tycker jag att det var perfekt att för barnen att bo centralt i stan. Så hade jag varit dig så hade jag inte satt mig i en lgh i stan men förstår om du vill slippa hela ansvaret för ett hus. Vänta några år är mitt råd! Sedan är jag en person som också får känslan av att göra saker och har som sagt flyttat flera ggr själv 😉 Lycka till hur du än gör!

 9. Nikki

  Jag hade lätt valt lägenhet, inte för att hus inte är underbart men för som du säger – tufft som ensam! Lägenhet kräver mindre under håll = mer tid till saker man tycker om, tid med barn och personlig utveckling istället för att typ klippa gräset 😀

 10. Lisa A

  Jag skulle alla gånger säga hus! Att slippa höra när grannarna springer ovanför eller när dom spolar i toaletten osv. 10 minuter är ganska nära när man har bil 🙂 ja det är mer jobb med hus, men också mer frihet 🙂

 11. Ida

  Jag tycker att du tänker klokt kring fördelar med lägenhet. Tror att det skulle vara värt för sig, men jag håller med övriga som säger att den är för liten. Om man inte kan sätta upp en vägg och göra ett till rum. Men en annan lägenhet kanske. Närhet till skolan är ju klar fördel när de blir större!

 12. Amanda

  Jag är uppvuxen i stort hus med 2000 kvm tomt, egen lekplats, eget sovrum med separat lekrum osv osv. Och jag kan ärligt säga att det inte gett mig någonting? Jag var ju bara ett barn och barn lägger inte värderingar i sådana saker, det är vi vuxna som ”tycker att det är så det ska vara”.
  När jag vibe lite äldre och ville träffa vänner ifrån klassen var dessutom det där med stort hus och tomt helt meningslöst för det var liksom inte där man hängde. Vi var hos den kompisen med mest chill föräldrar!
  Nu bor jag i radhus med liten trädgård och mina två barn bryr sig inte ett dugg, dom bryr sig om vad vi hittar på oavsett var vi hittar på det!
  Hade ALDRIG bosatt mig i hus pga allt underhåll. Värderar min egna tid samt tiden med mina barn mycket högre än att ha en stor tomt och stort hus bara för ”det är det men ska vilja ha”.
  Tycker för övrigt lägenheten ser helt fantastisk ut ❤️

 13. Carro

  Om du vill ha ett ärligt uttalande så säger jag lägenhet. Jag har haft den känslan sedan du blev ensamstående. Det är för mycket som ska göras med ett hus/tomt och du har inte den tiden. Det ligger ingen prestige i det, vilket jag får känslan av att du tänker. Just nu passar det inte dig där du befinner dig i livet. Du har visioner, men det blir för stora projekt att driva. Just nu står det ett vackert hus på tomten, men det som tar tid och kraft är att färdigställa en tomt. Vi är inne på åttonde året i vårt nybygge – så jag vet. Jag tror att du skulle få lite mer lugn och ro av att flytta från huset. Det kommer fler tåg och som du skriver får du kanske chansen att bygga igen när rätt tid är inne.

 14. Linda

  Förstår att det lockar att slippa allt jobb som hus medför. Vi bor i lägenhet fast utanför stan i ett lugnt område där barnen kan vara ute och leka själva och cykla hem till kompisar, vilket är ett krav för mig. När barnen är utflyttade kan jag dock tänka mig att flytta in till stan. Att spontat kunna sätta sig på en uteservering en ljummen sommarkväll! Finns vissa saker jag kan sakna med citylivet! 🌟

 15. Mikaela

  Jag hade inte köpt så liten. I så fall åtminstone så alla har ett eget sovrum. Även om du har v-rummet så är det ju så viktigt att få ha sitt eget lugna krypin. Men jag älskar att bo i hus och skulle aldrig byta det mot en lägenhet och jobbiga grannar runt omkring, haha. Men skulle jag köpa en lägenhet skulle jag köpa nåt långsiktigt där alla skulle känna att här stannar vi. Inte att det är nåt som vi bor i tills vi hittar nåt ännu bättre. Tänker att det blir jobbigt för barnen med. Du drömmer ju om en typ sekelskiftslägenhet väl? Även fast det dröjer tror jag det är värt att vänta. Tänk om du köper denna, sen kommer drömlägenheten 😊

 16. Malin thuresson

  10 min med bil är inget! Finns inget som slår friheten att barnen kan gå ut och träffa kompisar eller leka utan att man måste vara med varje steg. Det hade jag aldrig vågat i stadsmiljö. Samma boendekostnad skriver du, i bara ren hyra? Nu amorterar du ju och då blir det som ett sparande. Du är grym oavsett beslut. Jag tänker dock att spontaniteten lockar en del 🙂 tänk va härligt när du byggt carporten och gjort i ordning altanen osv. Rörig kommentar haha, men jag hade valt huset utan att ens tveka.

 17. Maria

  Det centrala läget och nyproduktion är perfekt. Dock är hus generellt mycket mer insynsskyddat än lägenheter (bra om man vill gå runt i underkläder) och just den lägenheten ovan verkar ha extremt stora fönsterpartier vilket tyvärr också kan betyda att lägenheten riskerar att bli väldigt varm/kall. I ett hus har du också möjlighet att lufta ut i alla väderstreck ifall det skulle behövas vilket tyvärr inte är möjligt i dem flesta lägenheter. En nackdel med lägenheter är också att du inte bara kan parkera direkt utanför dörren utan ofta måste släpa upp mat och annat inhandlat flera trappor om man inte har tur med hissen. I det hus du bor i nu har både dina barn ett eget rum och trots att dem kanske inte använder dessa nu blir det nog uppskattat när dem börjar skolan (läsa läxor, egna kompisar, ny trotsålder).
  Samtidigt har det centrala läget sina fördelar (som du nämner i inlägget) och det kan även vara skönt att kanske ha lite mer möjlighet att ta ett glas när man umgås med vännerna och inte behöver köra hem. Blir även fördelaktigt i framtiden att barnen har mer möjlighet att ta sig mellan ställen själv utan att behöva sällskap.
  Jag tror själv att jag hade avstått denna lägenheten om det inte är så att den känns HELT rätt under visningen. Njut av trädgården i sommar och känn efter igen i höst om det verkligen är värt det.

 18. Lotta

  Superfin lägenhet, verkligen.
  Men spontant så tycker jag du ska behålla huset. Barnen kan ha varsitt rum, en stor tomt att leka på och nära till vänner.
  Tror det är mer frihet i huset och kanske mer projekt när barnen vill träffa vänner om ni väljer lägenheten.
  Men följ ditt hjärta

 19. Julia

  Hade aldrig flyttat ifrån hus till lägenhet med barn! Att bara kunna gå ut på sommaren är ju helt oslagbart!

 20. F

  Det är verkligen en jättefin och fräsch lägenhet! Men jag tror verkligen inte ni kommer kunna bo där ur ett långsiktigt perspektiv. Lägenheten är liten, och att barnen ska dela på det där lilla rummet kommer bara fungera ett litet tag. Jason håller på att bli stor och snart kommer det vara väldigt viktigt för honom att få sitt eget rum, där han kan vara för sig själv eller ha över sina kompisar utan att lillasyster och där och stör. Dina barn verkar ju fungera väldigt bra ihop, men integritet och ensamtid kommer bli viktigare snart! Jag förstår verkligen att du är sugen på lägenhet och ett mer centralt läge, men om du håller utkik på hemnet kommer det säkert snart dyka upp något som passar er familj! ❤️

 21. Mia

  Åh gud jag skulle ALDRIG byta hus mot lägenhet frivilligt, får typ ångest av bara tanken😂
  Men du ska såklart göra det som känns rätt för dig/er👍

 22. Emma

  Bor i hus med barn och skulle aldrig kunna tänka mig att bo i lägenhet. Är så smidigt att vara ute och leka i trädgården och bara kunna gå in och ut för att hämta saker.

 23. Ella

  Bo ovanför Max, modigt hahah.
  Hade dock gärna bott där själv, bor centralt nu i annan stad och trivs men blir lite störd av nattlivet. Värt att väga in att bo granne med Rex innan du bestämmer dig. Det blir nog toppen hur du än gör!

   1. Ella

    Jag hade inte kunnat hålla mig från att gå ner och köpa mat haha 😂 men från någon som bor mitt i smeten: Nattliv hörs väldigt tydligt, både musik och fyllesång utanför snabbmatsställen haha. Det är väl det som jag tycker är lite nackdel. Älskar annars att bo i lägenhet i centrum men verkar vara ensam om det här hehe.

 24. Frida

  Jag hade bott kvar 🙂 men som du skriver. Följ DIN magkänsla. Har själv 10 min till förskolan och de är inget problem tycker jag. Bor hellre i hus med allt vad de innebär än i en lägenhet. Men de är jag det

 25. Liv

  Smidigt att bo i stan. Dom kommer få kompisar dom kan ta sig till själva och till aktiviteter själva. Kompisar kan komma efter skolan. Hade flyttat!

 26. Gabriella

  Jag kollade på lägenheten, men uppfattar det som att det inte är någon balkong/terass? Jättefin annars, men det kanske finns någon lgh i samma byggnad som har annorlunda planlösning. Har själv bott jättestort, med stora fönster etc, men just utan balkong, tyckte det var kvävande, och saknade jättemycket att ha något att gå ut på, få luft, inreda med blommor, bord, stolar etc. Annars verkar det jättemysigt och centralt, med fin utsikt.

 27. Elin

  Åh svårt! Men jag hade lätt valt huset om jag hade pengarna och körkort ❤️ Lägenhet med småbarn är tusan inte roligt… Bor själv mitt i centrum med bra balkonger men ändå. Nä hade valt hus! Lycka till och följ din magkänsla! Kram E

 28. Mia

  Men visning tycker jag du ska gå på. Här i Stockholm blir det varierat påskväder. Ibland sol ibland regn men runt 10 grader och det är ok. Passar på att önska dej en mysig påsk. Stor kram. 🐣🐇🐣

 29. -Jenny-

  Jag förstår om du vill flytta till lägenhet. Fördelarna är många som enklare underhåll, enklare med barnens pappa, enklare med skolan. Nackdelarna är trädgården och området du lämnar. Men. Barnen är relativt små – de kommer att få nya vänner! Basera inte beslutet på bara det.
  Dock – en trea?! Vill du inte ha en fyra så att ni kan ha varsitt rum?!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram! SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: gabriellajoss@hotmail.com INSTAGRAM: @gabriellajpossler