Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Just nu:

– Tänker, tänker och tänker. Kan man bli utbränd av sina egna tankar eller? Tänker mycket kring operationen och annat med. Jag blir så trött på mitt egna huvud som ständigt går på högvarv. Och när jag provar meditation så blir jag bara stressad av att jag måste ligga stilla. Hur hittar ni inre ro? Vad fungerar för er? Kom gärna med tips!

– På tal om operationen så har vi fått tips om ”Dunder” så nu har Jolie fått kika runt inne på sjukhuset i Göteborg. Hon tycker att det är spännande och lite läskigt. Och jag tycker bara att det är läskigt. Även Jason har fått vara med och kolla då han såklart ska vara med dom veckorna vi är där. Imorgon ska jag låna böcker som har med operationer att göra som vi kan läsa tillsammans. Har kollat runt och hittat lite böcker som jag tror hade förklarat allt väldigt bra. Jag vill verkligen att hon ska få veta så mycket som möjligt utan att få veta ”för mycket”. Hon frågar mycket själv om sitt hjärta och är väldigt klok för att vara tre år.. Så det känns viktigt att hon får vara så involverad som möjligt i allt det här. Men det är svårt. Det är svårt att veta var gränsen går och vad man kan berätta och inte. Igår sa Jason ”ska dom såga upp Jolies mage då mamma?” och jag visste knappt vad jag skulle säga. Föräldraskapet hörni.. Man vill skydda sina barn samtidigt som man vill vara så ärlig som möjligt om saker som rör dom. Jag gör mitt bästa iallafall..

– Känns som att det finns absolut noll att blogga om såhär i coronatider. Jag är ju i princip hemma dygnet runt och träffar knappt någon förutom Tove och en annan vän ibland. Längtar så till sommaren när man kan vara ute mer och umgås med vänner! Har så många i mitt liv som jag saknar ihjäl mig efter just nu men som jag bara har kontakt med via telefon just nu typ. Så tråkigt men det är ju vad det är.

– Har hängt omkring i mitt favoritset idag hela dagen och jag blir så glad av fina träningskläder. Det är något speciellt med den känslan.

– Mina senaste sminkinköp är ett solpuder, fransar och en inliner som är lite beigeaktig. Sminkade mig alltid med jättemycket vit kajal på inre fransraden när jag var typ 15 år och blev sugen på att göra det igen då det verkligen öppnar upp ögat. Ville dock inte ha en lika ”galen” look som när jag var yngre så en beige kändes mer lämplig.

– Jolie har äntligen fått byta stol! Vet att det är tidigt men hon är så lång och stor.. Hon tycker det är superjobbigt att sitta intryckt och bakåtvänd och får knappt plats längre. Så det var dags ändå. Båda barnen har likadana stolar och det är DESSA.

– Ni som har frågat om jag har gjort mina läppar.. Ja, det har jag. Men jag har inte velat skriva ut det på bloggen då jag inte vill pusha för operationer och ingrepp. Jag tycker att det är upp till var och en att göra det dom själva vill med sin kropp och sitt utseende. Vill man operera något – gör det! Vill man göra botox eller fillers så ska man göra det.. Och vill man pierca sig, tatuera sig osv osv så ska man göra det. Men ja, jag har gjort fillers i läpparna och jag hade inte tänkt skriva ut det men har fått så mycket frågor att jag nästan känner att jag måste. Jag gjorde det första gången för nästan 1,5 år sedan så det är inget jättenytt. Annars har jag inte gjort något annat med mitt utseende. Men som sagt, jag tycker inte att någon ska springa och göra fillers bara för att jag har gjort det och det är inget jag pushar för att andra ska göra. Just därför har jag hållit tyst om det också – för jag vet att sociala medier påverkar en så mycket mer än man kanske egentligen vill. Men nu vet ni sanningen iallafall. Jag funderade på det jättelänge men till slut kände jag att jag ville prova och blev jättenöjd. Jag gör det hos Estetic här i Umeå (hos Ingela) om ni undrar och det är inget samarbete utan jag betalar varenda liten krona själv. Och på det ställer jag en följdfråga. Om jag exempelvis skulle välja att göra något liknande i framtiden – skulle ni vilja att jag skrev om det då eller är det bättre att jag inte berättar så som jag gjorde nu? Jag är gärna ärlig och transparent om allt jag gör men jag tänker mer på hur det påverkar andra och framförallt yngre tjejer. Jag tycker inte att man är en dålig förebild för att man ändrar något på sin kropp MEN man ska vara medveten om att man påverkar andra ändå. 

Kommentarer

  1. Maria

    Hej! Jag undrar var den fina mattan är köpt som man ser i bakgrunden där du tar spegelselfies? Jätteglad om du vill svara 😊

  2. Victoria

    Hej! Tycker der är så coolt och klokt av dej att bara helt lugnt i en punktlista nämna en sån sak som att du gjort läpparna! Och din följdfråga alltså, du är så klok och omtänksam! Personligen skulle jag mest gilla att du nämner det om du gör nåt, men skulle inte gilla att typ ”följa med på resan” med många inlägg inför, under och efter. Tänker att det vore triggande för en del.

  3. Caroline

    Japp, jag känner igen mig 100% kring utbrändhet av sina tankar. För mig funkar meditation men när det inte gjorde jag det så började jag med att sitta i 30 sek sen ökade jag på när jag kände att jag behövde. Kom ihåg att du inte ska förbjuda tankarna. De får finnas där, flyga förbi som små moln och när du kommer på att du är i huvudet kan du sakta komma i kontakt med fokus på din andning igen. Men det är inte så att tankarna inte får finnas.

    Sen kanske du mår bättre av att ta en promenad utan lurar eller på annat sätt chilla med hjärnan, whatever works. Skriva brukar funka för mig. Också att bestämma ”nä, nu får jag oroa mig eller tänka på detta i 15 minuter, sen gör jag något annat”, eller att sätta saker på paus, spec de saker som inte behöver lösas just nu. Då skriver jag också ner vad det är, sen skriver jag ”paus till den 21a feb” t.ex. Och det funkar verkligen, iallafall för mig. Testa och se vad som passar dig! Att byta miljö är okså en bra sak, och att se tankarna. ”Jag ser er, ni finns, tack å hej” typ.

  4. Malin

    Hej! Ville bara skriva att meditation/avslappningsövningar kan vara SÅ svårt när man har massa stress och oro i kroppen ♥️ Nåt som man dock inte ska underskatta är andningsövningar, att djupandas är otroligt lugnande för det centrala nervsystemet.

    En bra är andas in (sakta) medan du räknar till 4, håll andan i 4, andas ut på 8. Gör den gärna i ca 10 min, när du vaknar och innan läggdags t ex. Hoppas det hjälper för stunden 💚 Stor kram!

  5. Madelene R

    Vi har varit på operation 22 gånger med vår son, han började opereras när han var strax över året…Det som hjälpt honom och oss mycket är att han fått se att det finns andra barn som genomgått det han genomgått, tex operationer, läkning efter operationer osv..Då blir det enklare för honom att förstå att han inte är själv och det blir kanske lite mer verkligt för barnet… 🙂
    OCH jag kan säga att man vänjer sej ALDRIG….aldrig med att lämna sitt barn på operation….Så stor kram till er alla!

  6. Rebecca

    Jag tycker det är okej att du skriver om diverse skönhetsingrepp så länge du inte gör samarbete eller erbjuder rabattkod. Visst blir det ju per automatik att någon kommer göra det ingreppet du gjort för de ser upp till dig, men det lär nog inte alls bli lika många som om du också skulle ge folk rabatt. Tänker att det är en skillnad där. 🙂

  7. Tvåbarnsmamman

    Har nästan gissat att något hänt med dina läppar då dom sett större ut. Du är verkligen väldigt vacker hela du men tycker nästan det var finare med dina naturliga läppar. Det spelar såklart ingen roll vad jag tycker och du bestämmer själv över din kropp! Personligen tycker jag att just läppar är finast naturliga för tycker det är extremt svårt att få till 100% naturligt. Ville med detta bara skriva att du är extremt vacker även utan fillers! Skrev du inte tidigare ett inlägg där du var emot skönhetsingrepp? Har du ändrat dig gällande frågan? Jag tycker var och en har rätt att göra vad dom vill med sin kropp samtidigt som jag tycker det är synd om normen mer och mer blir en kropp som är opererad/ fixad. Om det går åt hållet att det är onormalt att inte vara fixad och att det anses fult och fel att vara naturlig för att skönhetsingrepp blir mer och mer normaliserat. Önskar att mina barn ska växa upp och känna att dom duger som dom är utan ingrepp. Väldigt svår fråga det där! Själv skulle jag ha råd att boka in plastik imorgon om jag så ville och mycket på min kropp är operfekt. Till exempel brösten är stora men hängiga, klart opererade ser mycket fastare och finare ut det förstår jag också.Är dock alldeles för feg för att genomföra ett sådant ingrepp..så mina operfekta hängbröst får hänga med ett tag till 😊tycker däremot att det är intressant med nya behandlingar som innebär att man inte lägger sig under kniven eller sprutar in något. Till exempel laser fotona som du gjorde det skulle vara intressant att läsa om. Vill bara skriva sist att jag absolut inte menar något illa med mitt inlägg, har följt din blogg i flera år och gillar den skarpt!

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Hej fina <3 tack för dina tankar! Ja, lite kanske. Tycker att det är upp till var och en och jag har full förståelse om man ex. vill fixa sina bröst efter en graviditet och amning för att få trivas bättre i sig själv. Det är svårt det där. Är dock emot all form av marknadsföring på sociala medier av ingrepp. Ser att många åker utomlands och gör ex. rumpan och gör reklam för detta och det tycker jag är SÅ himla fel.. Det är både och. Och jag håller med dig. Det är klart man vill att barnen ska älska sig själva som dom är. Tycker att det är fint att du bestämmer dig för att älska dig själv som du är. Försöker jag med göra. Men ja, frågan är svår såklart för i en perfekt värld hade inte ens dessa ingrepp och operationer funnits.. Ska skriva mer om det efter ett par behandlingar när jag ser resultat tänkte jag! Har tagit lite förebilder 🙂 Så det kommer! Kram och tack för så fina ord <3

  8. Angelika

    Våran dotter är också lång, så fick godkänt från BVC att vända stolen (hon är 3 år och 2 månader) bara för att hon är för lång för den vi hade innan 😊 (dock åker vi inte speciellt mycket) 😊

  9. Caroline

    Jag vet att alla föräldrar vill det bästa för sitt barn men i all välmening – läs en extra gång om framåtvänd vs bakåtvänd. Det är hela 5 ggr säkrare bakåtvänt. Det rekommenderas till 5 års ålder (man är 4 år ända tills man fyller 5) och gärna längre. Jag tänker på er som har halt väglag är det om möjligt ännu viktigare. Det spelar egentligen ingen roll om hon är stor för sin ålder för det har med skelettets mognad att göra och det är inte starkare bara för att hon är ”stor”. De flesta barn klagar inte på att sitta skräddare och leka direkt men klagar gärna i bilen för de vill ha det som större syskonet har. Igår på förskolan frågade en 4-åring varför min 5-åring hade en ”bebisstol” i bilen, dvs en bakåtvänd. Klart min 5-åring var ledsen hela vägen hem och lite till men hennes säkerhet är viktigast. Blir nästan arg ibland på förskolan när både 3 och 4- åringar åker framåt. Vi köpte en ny bakåtvänd stol vid 4 års ålder när den förra blev trång. Skulle aldrig förlåta mig själv vid en ev olycka om hon skadades för att jag vänt henne framåt.

    Du som har en så stor bil skulle absolut få plats med ex axkid minikid, maxway plus eller axkid one som alla räcker till 125 cm och 25/23 kilo.

  10. W

    Hej! Menar inte att skriva detta för att säga att du har gjort fel som nu valde att berätta om dina fillers för det är din blogg och du skriver vad du vill! Vill bara berätta hur jag känner eftersom du frågade. (För info är jag 18 år). Jag vill helst inte läsa om att du eller någon annan har gjort fillers eller liknande, för mig blir det som ”aha, har hon också gjort det” och så tänker jag tillslut att alla gör det. Men som sagt, din blogg och du skriver vad du vill! Ett alternativ kan vara att du döper just de inläggen till ”skönhetsingrepp”, ”fillers” eller liknande så kan man bara hoppa över att läsa. Hoppas inte du tar detta som någon kritik, jag ville bara berätta hur JAG tänker. Många kramar!

    1. Mia

      W men då kan du hoppa över det. Jag ska själv göra fillers och bra gabriella berättar lite om det. W tycker din kommentar är onödig.

  11. Frida

    Man har ju två val i en sådan här situation:

    1. Inte säga något och därmed inte riskera att eventuellt inspirera någon att göra skönhetsingrepp. Dock visar man ju då upp ett ouppnåeligt ideal och till viss del ”lurar” följarna som såklart jämför sig med influensern och får ångest för att de inte ser ut så.
    2. Vara ärlig och kanske bidra till att någon vill göra samma ingrepp. Följarna får ju då iaf en sann bild över vad som krävs för att se ut som influensern.

    I den bästa av världar skulle det inte finnas några skönhetsingrepp. Men nu när det ändå är så tror jag att alternativ 2 är det bästa. För ett tag sen lät t ex Julia Franzén följarna hänga med när hon gjorde massa ingrepp i sitt ansikte. Jag hade före dess ingen aning om att hon inte hade ett naturligt utseende. Jag är i hennes ålder så det kändes skönt att få veta att hennes perfekta utseende var ”fejk”. Själv skulle jag aldrig göra några ingrepp så i det fallet var det bara positivt för min självkänsla att hon var ärlig.

  12. D

    Nuu förstår jag varför min fråga inte kom med när jag frågade om du fyllt i läpparna 😉 Jag tycker sånt är så intressant. Tycker du ska skriva om sånt. Om du själv vill 😊 Jag gjorde själv lipfillers i mars i år o blev så nöjd. Dock ska jag inte fortsätta med det. Jag var sååå nyfiken i flera, flera år o till slut kunde jag inte motstå mer. Så jag gick o fyllde på dem. Men nu vet jag och det var inget för mig 😊 Tack för en bra blogg fina du ♥️😍👑

  13. Agnes

    När jag har svårt att varva ner så märker jag att det som funkar bäst är att vara någonstans där jag väntar på något! Det låter säkert superkonstigt haha men jag blir aldrig så lugn som när jag sitter i ett väntrum eller väntar på bussen eller väntar i till exempel en biograf på att filmen jag ska se börjar. Jag blir lugn när jag inte kan göra något annat än att just vänta, då måste jag stanna upp en liten stund och ba ”okej nu kan jag inte göra något annat än att vänta så det finns ingen anledning att vara stressad då det som ska hända inte ligger i min kontroll”. Ett lite konstigt tips kanske men det funkar verkligen för mig att försöka hitta stunder i min vardag där jag bara måste stanna upp en stund<3 Tack för att du skriver en sån bra blogg förresten! Du lyser verkligen upp mina dagar!

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Wow, vilket klokt tips ändå! Nu när du säger det så fungerar det ju faktiskt på mig med! Får börja hamna i fler sådana situationer 😉 <3 Och TACK för så fina ord!!! Du lyste upp min kväll med din kommentar med. Största kramen <3

  14. N

    Alltså en helt ärlig fråga: HUR gör du när du precis har fyllt på och har blånader, svullnader, märken osv?

    Jag fyller också läpparna och brukar bli både svullen och blå. Tycker att det är så jäkla pinsamt att hämta ungarna på föris osv. Inte för att jag har gjort fillers, men tänker att andra tänker att jag har blivit misshandlad. Och lite för att det är fillers också i och för sig, känns som att det inte är okej för mammor att fixa till sitt utseende, vilket jag själv inte håller med om såklart. Känns som att människor dömer mig för att vara en ung ”utseendefixerad” mamma. 😔

    Senast hade jag munskydd en vecka, men det kommer ju en tid efter corona också tänker jag 😂🤷🏻‍♀️

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Lägger alltid på läppstift innan så då syns det inte, haha ;p och nu kan man ju ha munskydd också som du säger 😉 Sen ska man inte bry sig om vad andra tycker heller! Min kompis sa samma sak om att man känner sig dömd när man typ hämtar barnen så på förskolan men SKIT SAMMA <3 dom får tycka vad dom vill, så länge man själv mår bra <3 kram fina du!!

  15. Ann-Sofie

    Vill bara i all välmening skriva att avvakta med att vända om ni kan och köp större bakåtvänd istället. Nacken och skelettet är inte tillräckligt utvecklat för att klara av en krock framåtvänt i den åldern, oavsett storlek på barnet. Sen bör barnet vara minst 110 cm lång för att sitta bra framåt då vissa kriterier ska vara uppfyllda, finns massa bra info här: http://dyrbarlast.se/baltesstol/passar-baltestolen-min-bil-och-mitt-barn/

    Du är grym, ta hand om dig och hoppas du får en fin vecka och får lite lugn i all oro! Kramar!

  16. Josefin

    Har följt dig i så många år nu och jag hade tyckt det var jättekul att läsa om det mesta inklusive om du gör skönhetsingrepp. Förstår absolut att man inte vill påverka andra men samtidigt är det din kropp och det är upp till dig vad du vill göra med ditt utseende. Jag själv har gjort mina bröst och frågar någon så är jag ärlig. Fortsätt så! Kram

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Ja, du har helt rätt! 🙂 <3 säger också ärligt om någon frågar! Men har försökt undvika frågan helt här inne för att jag inte vill att någon ska känna att dom påverkas i att dom inte duger som dom är.. Jag blir själv så extremt påverkad av allt på sociala medier så vet inte riktigt hur jag ska göra men känns skönt att ha skrivit ut det 🙂 är du nöjd med brösten!? Håller helt med dig!! <3 kram

  17. Lydia

    Det blev verkligen jättefint! Jag tycker du ska vara transparent så länge det känns bra för dig. DU bestämmer vad du vill berätta och inte. Jag håller med dig om att det är upp till en själv vad man gör med sin kropp och om man som följare skulle påverkas negativt av det så behöver inte läsa just det inlägget och bara gå vidare helt enkelt. Kram<3

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Tack <3 dom är inte riktigt så stora för jag målar lite utanför också när jag sminkar mig men är jättenöjd verkligen! Har fyllt 0,5 i flera omgångar för att få det så naturligt som möjligt och behålla min egna form! 🙂 <3 du har 100% rätt och jag håller med dig! KRAM <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish