Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Husfix

Innehåller reklam för Proteinbolaget

Hej fina!

Har haft världens husfixardag fram tills nu då det strax är dags att ta med Jolie till tandläkaren. Har suttit i telefon med allt från Siemens till Folksam, mailat Myresjöhus osv osv osv.. Jag har upptäckt vattenskador under kylskåpet så det är väl problem nummer ett idag.. Och så har jag fixat med mina växter, fått hjälp av världens bästa kille med tvättmaskinen (så förhoppningsvis behövs inte ens några besök från tekniker) och fått annat gjort med. Det här med hus alltså.. Ständiga jäkla problem. Skotta ska jag också göra strax, haha.. Listan på saker som behöver åtgärdas eller fixas tar aldrig slut och då bor jag ändå i ett hus som stod färdigt 2018.

Ibland känns det här huset bara som alldeles för mycket för mig och bara mig. Får typ ont i magen av allt som behöver underhållas hela tiden. Men ja, det är ändå värt det för mig just nu så jag bor kvar. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kollar Hemnet varje dag ändå. Krävs dock extremt mycket för att jag ska vilja flytta och OM det händer så måste lägenheten med stort L dyka upp. Vill ha en sekelskifteslägenhet öst eller väst på stan med högt i tak, öppen spis, fina golv och helrenoverad men med gamla bevarade detaljer. Kan absolut tänka mig att smårenovera lite själv (eller ja, ta in någon som gör det åt mig) men då ska det bara vara mindre fix som ex. kök eller badrum. Vill att det mesta ska kännas bra direkt från start. Här i Umeå kommer det inte upp så många sådana lägenheter och om det gör det så är det mest ettor och tvåor. Jag vill ha minst en fyra eller helst en femma. Så det är svårt. Och på ett sätt känns det bra att jag inte hittar någon heller då jag på något vis vill kämpa kvar i mitt lilla hus med. Oj, vilket virrvarr av tankar det blev men ni vet ju hur jag är vid det här laget. Skriver ju bara precis allt som snurrar i huvudet och då blir det ju flummigt ibland. Hoppas ni förstår hur jag menar iallafall.

Trevligt va? Nej, inte jätte.. Började med att jag såg att det liksom hade luckrats upp på gipsskivorna som finns runt kylen och när vi drog ut kylskåpet så såg vi detta. Som tur är så går det på min hemförsäkring verkar det som..

Har fått i mig lite frukost mitt i detta kaos med. Visst är dessa tallrikar fina!? Köpte dom rätt nyligen.

Rensat loss bland mina växter då det alltid blir så mycket gula blad och döda kvistar såhär i vintertider.

Och jag måste tipsa er om att mitt favvomärke GAAM just nu ger 25% på allt med min kod GABRIELLAJOSS och det gäller redan nedsatta varor med. Dom har typ allt från kosttillskott till proteinpulver och dryckerna är sjukt goda. Såg att mycket redan är extremt nedsatt och koden gäller som sagt även det som redan är på rea! Så passa på =) Ni kommer direkt till hemsidan HÄR.

Kram på er! Vi hörs mer senare.

Kommentarer

  1. Pernilla

    Hej. Allt som händer i ditt hus kan även hända i en lägenhet tex disk och tvättmaskin som går sönder och vattenskador, mögelangrepp mm så förstår inte riktigt ditt resonemang om att det är mer jobb med hus än lägenhet. Du har självklart även utsidan som kan orsaka problem men du slipper problem som grannarna kan orsaka (får grannen över en vattenläcka så är det stor risk att även din lägenhet påverkas och behöver renoverad pga det. Något att tänka på när hus problemen hopar sig 🙂 tack för en super blogg!

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Såklart!! <3 du har helt rätt. Tänker mer att det är lite "mindre" att sköta då man inte behöver skotta, ha koll på allt utvändigt osv. Men du har helt rätt! Finns ju för och nackdelar. Tack för fina ord 🙂 Kram <3

    2. Maria

      Förstår dig men samtidigt inte. Jag skulle aldrig kunna jämföra vårt hus och vår lägenhet. Dels för att du med hus är ansvarig för helt andra grejer (som egen uppvärmning/vattentillförsel), det är man aldrig i lägenheter då det styrs centralt. Du har ingen värmepump i en bostadsrätt tex. Du har ingen tomt, sophämtning, risk för yttre skador du själv är ansvarig för, fasadbyten, tomten osv osv. Listan kan göras lång och jag som tidigare innan vårt hus ägt två bostadsrätter, både en från 40 talet och en från 2016 kan inte alls jämföra varken ansvar eller hur mycket jobb det är.

      Oavsett årstid lägger min man och jag nog lätt och ledigt 1-3 timmar i veckan på underhåll av vårt hus.
      Gräsklippning, skottning, målning, kratta, sopa, sophämtning, värmepump, utebelysning och kommer inte på mer men jämfört med lägenhet är det enligt mig betydligt mer underhåll.

  2. Maja

    Förstår din känsla att du inte vill lämna grannar osv men det kommer vara underbara grannar dit du flyttar också säkert!

  3. Becca

    Men uuusch fy vad störigt med kylen?! Alltså när ska grejerna ta slut för dig? Känns som att det kommer upp nya skitgrejer så fort något annat är löst… Hejja dig, kämpa <3

  4. Maria

    Antingen har ni fått ett riktigt kasst hus eller så har ni kanske varit oförsiktiga med saker för låter helt sjukt att ni på 3 års tid lyckats ha sönder diskmaskin, tvättmaskin och fått en vattenskada bakom kyl/frys.

    Hoppas allt löser sig men är nog bra att kontakta de som byggt huset, hade ni inte 2 års besiktning ganska nyligen?

  5. Jennie

    Kolla upp om det var krav på skydd under kylen när den installerades, isf borde det gå på det företagets ansvarsförsäkring 😊

  6. Sara

    You can do it girl! Klart du ska bo kvar i ditt fina hus,det klarar du. Sen är det klart du kan flytta om du verkligen verkligen inte orkar.
    Men kämpakämpa. När problemen är borta kanske det tar 10 år innan något går sönder eller så igen.
    Och på 10 år har du säkert hittat drömprinsen och då är ni ju två.
    Så hejja dig.

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish