Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

God jävla jul

Haha.. Nu är ni inne hos den där glada och positiva bloggaren igen 😉 Tänkte faktiskt ljuga först och skriva att jag har haft det såååå mysigt men nej, det tänker jag inte göra. Är det något jag alltid har varit så är det ärlig mot er. Och förlåt, men jag känner verkligen som rubriken säger. Jag har typ varit ledsen hela julen + att jag nästan har eldat ner mitt hus som grädde på moset, haha.. Har varit ovän med barnens pappa på grund av lite saker som har hänt nu på slutet och med andra ord har vi inte firat ihop. Självklart kommer det att lösa sig med tiden men det är fortfarande mycket som är jobbigt och känslosamt mellan oss då vi trots allt skilde oss för bara ett år sedan. Som tur var så kom min lillebror hit på julafton så jag var inte helt ensam + att jag har mina underbara barn såklart. 

Kände mig så fin i min julklänning då jag ändå trodde in i det sista att vi skulle kunna bli sams och fira tillsammans men bytte om till världens gosigaste hemmaklänning sen när jag insåg att det inte skulle bli så. 

Mina hjärtan! Hur gulliga i sina julkläder!?

Iallafall! Dagen innan julafton så skulle jag storhandla + köpa julmat och åkte till affären sent då jag tänkte att dom flesta redan hade hunnit julhandla. Men sååå fel man kan ha, haha.. Var helt smockat med folk och vissa gick på riktigt runt och nös och hostade. Helt sjukt! Sprang runt där och köpte allt jag skulle ha fort som tusan och vid 23.15 kom jag ut på parkeringen igen. Det ösregnade ute och jag fick in allt i bilen och var redo att åka. Tydligen hade jag mitt i denna gröt av människor tappat min plånbok som innehöll ALL bokföring för december (jag sparar alla kvitton, papper och sådant i ett fack där i). Hade dessutom alla mina kort, körkort, kreditkort.. ALLT i plånboken. God jul liksom, haha.. Så hela julen är jag stressad över min bokföring och att jag blir skyldig mitt företag massor med pengar om jag inte har kvitton då det inte blir avdragsgillt. Och ni som är företagare vet att sådana här saker kan stressa sönder en.. Iallafall om man inte har ordning på dom, vilket jag såklart inte hade i och med att jag samma månad som bokslutet ska göras tappar det som är viktigt att ha. Hur som! En av mina bästa vänner rycker ut och sover över här och hela natten spenderas till att ringa och spärra kort, försöka fundera var plånboken kan vara, vända upp och ner på bilen, på huset osv.. Men nej, vi hittade den inte och jag förstod att den såklart låg kvar någonstans på Ica. Så tacksam för mina vänner iallafall som alltid bara finns, bara släpper allt sitt egna och ställer upp. Blir helt rörd av att jag alltid har någon ett samtal bort som utan att tveka bara kommer över, lugnar mig, hjälper till med barnen och bara finns. Blir typ tårögd när jag skriver om det.. Så, så tacksam är jag!

Hur som helst. Julaftonsmorgonen var mysig och vi åt tomtegröt med barnen, min kompis åkte hem och jag hann bli ännu mer ovän med barnens pappa. Kom förbi några personer på häst och vagn med julklappar till alla barn på gatan så vi gick ut och vinkade, hejade på alla grannar osv. Började med maten lite smått, hade tårar överallt för det kändes bara så himla jobbigt att vi inte kunde fira ihop i år på grund av att det bara är för mycket grejer som har hänt mellan oss. Kände mig bara ensam, ynklig och dålig. Typ så. Ringer Tove medan barnen leker och skrattar inne på lekrummet med några av sin julklappar som dom fick redan på morgonen. Får pepp, styrka och stöd av min bästis och ”snart är ju den här dagen över och så ses vi direkt jag kommer hem”. Drog ett djupt andetag, torkade bort alla tårar och bestämde att det blir en konstig och annorlunda jul i år men det blir bra ändå. Min lillebror knackar sedan på dörren och räddar min dag. Även fast han är tre år yngre än mig så känns det som att han är min storebror ibland. Alltid så klok och bäst i hela världen.

Hur som helst så blir det iallafall en sjukt mysig jul till slut. Barnen får öppna alla julklappar och är huuuuur glada som helst. Att få se lyckan i deras ögon är typ det finaste som finns. Och när dom är så glada så blir jag också glad igen. Och lugn. Vi lekte hela dagen med alla nya saker och efter att dom hade badat på kvällen så somnade dom på bara någon minut. Jag och min lillebror gick över till grannarna en stund och fick med oss lite vin hem, satt och myste i soffan och såg film, pratade och bara var. Han jobbar med en man som var pappas bästa vän och delägare för samma företag som pappa ägde och för ett tag sedan så hade han fått veta bland annat hur han dog. Han blev så chockad över att jag inte visste det! Som ni vet så har jag skrivit förr att jag har hört 100 olika berättelser från olika håll vad som faktiskt hände med min pappa. Och jag har inte orkat gräva i det då det varit för jobbigt för mig. Men nu vet jag. Han fick en hjärnblödning och dom hann inte in till sjukhuset ”i tid” trots att dom åkte direkt. Det jobbiga för mig är att jag ser så mycket av min pappa i mig själv. Överambitiös, företagare, lite för mycket jobbnarkoman för sitt egna bästa, mycket stress och oro osv. För mig blev det lite ett uppvaknande i att jag måste tänka mer på hur jag lever. Att det är viktigt att jag mår bra. Just nu är jag ung men det kommer ju inte att vara så för alltid. Så det ska jag ha med mig in i nästa år. Att det är okej att vilja mycket och jobba för det men att det inte får dräpa mig på vägen dit. För är det något jag vet så är det hur det är att växa upp utan en förälder. Och jag vill aldrig att mina egna barn ska behöva känna den känslan.

Runt 21 var jag typ på mitt bästa humör igen efter ett glas vin och med ett nystädat hus. Fick feeling och kände att jag måste elda i braskaminen och det borde jag INTE ha fått. Jag hade haft ett ljus på braskaminen (eftersom att jag ändå aldrig eldar i den) som hade smält lite och det var alltså stearin över hela toppen på kaminen. Jag och min lillebror sitter och ser film och plötsligt börjar det brinna PÅ kaminen och lågorna kommer liksom helt utanför. Det var typ det sjukaste jag har sett! Tänk er att det liksom blir en eld ovanpå själva kaminen!? Blir också rök i heeeeeela huset och jag springer till grannarna i panik. Dom kommer över och hjälper till att försöka ordna det medan Sector Alarm ringer mig typ 1000 gånger och alla brandlarmen i huset tjuter högt som tusan. Barnen sover dock genom allt det här trots att det låter hur jäkla högt som helst. Efter typ en timme får vi ordning på det och alla andra grannar skriver och frågar om det brinner hos mig, om allt är okej osv. Fick öppna alla dörrar och alla fönster för att få bort röken + bar ner mina sovande barn till soffan där vi satt då jag var så rädd att det blev för mycket rök på övervåningen.

Haha.. Alltså ja. Så tacksam över mina grannar! Skäms seriöst över hur mycket hjälp jag får av dom oavsett vad det gäller och det är så fint att dom också alltid säger att jag ska säga till om det är något. Det här är nog den största anledningen till att jag faktiskt inte flyttar från huset fast det är för mycket för ”bara” mig. Jag har helt underbara grannar i varenda hus omkring mig och dom flesta har dessutom barn i samma ålder som mina är i. Är så drömmigt att bara kunna släppa ut alla ungar och dom leker så fint med varandra.

Iallafall! På juldagen kom F och hämtade barnen och då blev det gråtkalas igen för mig. Vi blev ”sams” igen och sedan åkte jag hem till en kompis där vi hade tjejmiddag och ostbricka. Fick skratta massor, äta gott och slappna av lite. Somnade i soffan en stund med. Och så får jag världens bästa julklapp mitt i allt! Min plånbok är upphittad av en som jobbar på Ica och jag får hämta den. Slutet gott allting gott och huset står kvar på plats.

När man inte ens tänker på att man skickar hjärtan till en främling så är det äkta lycka =)

Och på tjejkvällen igår så satt vi och läste lite om stjärntecken och denna ovanför är så jag. Blir intressant att se om jag någonsin hittar någon i framtiden igen som klarar av att hantera mig. Hoppet finns ju ändå då jag trots allt har haft ett 10 år långt förhållande, haha. 

Somnade tidigt igår och vaknade nyss. Behövde verkligen alla dessa timmar av sömn tror jag. Ska snart göra mig i ordning och åka hem till Jeanette som är själv hemma ett par dagar med sin minsta. Vi ska köpa lunch och bara vara.

Nej hörni. Hoppas er jul har varit bättre än min. Jag är på något sätt ändå glad och ser fram emot ett nytt år. För mig blir det verkligen en nystart. Har redan massor med jobb inbokat i januari, kommer att få ta ut min utdelning nu i årsskiftet, ska dejta, träna, skaffa mig en ny bil, lägga allt fokus jag kan på mig själv och mina barn för att vi ska må bra. Och så har jag lite planer på att göra om här hemma och skicka in bygglov för garage så att jag förhoppningsvis kan få upp det redan i år. 2021 kommer att bli ett bra år.

Puss och kram på er/G

Kommentarer

  1. Angelica

    Jag lider verkligen med dig när jag läser om hur din jul har varit, allt på en gång verkligen! 🙁 men härligt att plånboken sen kom till rätta och att du och ditt ex blivit sams. Jag hoppas att dom kommande dagarna och det nya året skänker dig mer glädje och tur! massa styrkekramar <3

  2. Karin

    Men kära nån så jobbigt 🙁. Bråk, borttappad plånbok och eldsvåda. Önskar dig en bättre start på det nya året. Fint att du har så många vänner.

  3. -

    Hej. Jag separerade också förra året. Köpte en klocka till min äldsta dotter i present så att hon får ringa vem hon vill även om hon är här eller hos sin pappa. En och en halv månad efter köper han en egen till henne och säger inget om det innan hon ringer från den till mig. Så jag tänkte inte svara först eftersom det inte var något nr jag kände igen.
    Så nu får hon inte ta emellan den vi köpt.
    Jag sa till innan jag köpte en och gav numret till honom innan.
    Hur skulle du ha gjort?
    Var meningen att hon ska känna sig trygg med att ta emellan den för att enbart kunna ringa. Nu är själva tryggheten att få ta emellan något försvunnet.

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Oj, jag vet inte.. Hade nog försökt prata ihop mig med pappan. Tänker att man väl borde kunna ringa till den båda två (alltså ni föräldrar) oavsett vilken hon har? <3 kram kram

  4. Ninna

    ☹️ Ledsen att det inte blev som du tänkte. Känner dina känslor genom skärmen. Hoppas allt ordnar sig fina du❤️❤️❤️. Härifrån kan det bara bli bättre, iaf väljer jag att tro så❤️

  5. Magdalena

    Min jul har väl varit sådär kan man säga. Veckorna innan jul har min 7.5 åring varit i lagd på sjukhuset. Då man hittat någon konstigt på skelettet på flera ställen. Bland annat ryggen, underben/fot, armbåge och handled. Genomgick MR helkropps röntgen under sövning den 17/12. Som vi väntat svar på. Har knappt sovit på flera veckor då läkarna utreder allt från cancer till MS. Den 21/12 ställer svärföräldrarna in julen på grund av Corona, för min man och vår familj. Hans bror med sambo är dock välkomna att fira jul?? Var man inte trött innan blev man det då. Fick försöka planera en julmiddag lite snabbt samtidigt som man oroar sig vad röntgen ska visa. Fick besked den 23:e att de inte vet vad som är fel och nya utredningar ska ske efter jul 🙁 Sen skickar svärföräldrarna sms från uppesittarkväll, julmiddag etc?? Tack för den. Tycker verkligen synd om min man.

  6. Ella

    Hej! Tror min kommentar försvann från tidigare. Ska flytta till en likadan lägenhet som du bott i tidigare på tomtebo. Undrar om det är lyhört där? Om man hör när grannarna går osv? Ska vi på våning två ☺️ Gott nytt!

  7. Sofie

    Stackars dig med branden, min värsta mardröm! Har också sector alarm och är väldigt glad dom ringer och har ett såpass bra brandskydd, även om man blir skitstressad mitt i allting! Det skyddar verkligen, speciellt om man inte är hemma. Kram på dig och hoppas du får vila nu ❤️

  8. Amanda

    Hahah ååh älskade fina du! Så tacksam för din ärliga sida som gör att vi andra känner oss lite mindre ensamma <3 Hoppas du får en underbar start på nya året & så minns du att rå om dig själv också. Du är som en fin vän på andra sidan Östersjön som man alltid kan lita på. Tack! <3

  9. Emelie T

    Skönt att det blev bättre sen! Kul ändå att barnen hade en härlig jul. Fast det är jättetufft för dig så har du ändå bitit ihop väldigt bra – all eloge till dig! Dina mål med 2021 var även inspirerande! God jul fina du!

  10. Therese

    Skönt att höra att allting lättade till slut, är det någon som verkligen kan inspriera mig till att våga saker, klara av saker och bara bita ihop och kämpa på så är det du!!!!! Stora styrkekramar till dig, nästa år kommer bli topp!

  11. Rebecca

    Hej fina du! Jag jobbar som sjuksköterska på en strokeavdelning och tyvärr är det inte endast äldre som drabbas av stroke, har haft mer än en patient under 30 år.. Som du redan vet är stress en stor riskfaktor, det höjer bland annat blodtrycket vilket i sig är en stor risk att gå runt med! Ta hand om dig ❤️🎀🌟

    1. Ninna

      Stress är en stor faktor till många slags sjukdomar men hjärnblödning är ju att kärlen i hjärnan spricker och blodet forsar ut. Medan blodpropp är att det blir stopp på blodtillförsel på hjärnan. Båda är livsfarliga och det finns en genetisk riskfaktor så det kan man kolla upp. Har man förmaksflimmer i hjärtat så ökar det risken för stroke. Alla kan drabbas men vanligast är att man är över 65 år. Lever man ohälsosamt, inte tränar, är överviktig, dricker mycket alkohol, röker mm så ökar det risken till stroke. Det är inte bara stress.. Hjärtflimmer är något man föds med, man föds med olika anlag för olika sjukdomar. Det är inte bara stress, det är precis det läkarna alltid säger till sina patienter, Stress. Stress kan vara livsfarligt men oftast är det något bakomliggande som gör att man drabbas av sjukdomar.

      Till min svärfar (som fick diabetes typ 2) sa läkarna att det enbart berodde på stress. Ingen sa något om allt kött och kolesterol och annat, för att inte glömma allt salt hans fru dränker maten i. Och så givetvis att alla hans syskon har den sjukdomen?. Kort efter har han drabbats av två hjärtinfarkter. Vilket är vanligt när man har diabetes, men återigen= Hjärtinfarkt är en blodpropp som täpper till blodtillförseln. Fett, koletesterol för han ändrade aldrig sina matvanor efter diabetes.

      Vet en ung tjej som efter att hon födde sitt barn fick blodpropp i hjärnan. Hon är hälsosam och är noga med mat och allt. Men kanske att hon har Hjärtflimmer utan att veta om det. Det kan vara något man inte ens har i släkten och så drabbas man själv. Nog om det❤️jag är ingen expert och man ska inte oroa sig för mycket. Det är inte heller bra

      1. Rebecca

        Stroke är ett samlingsnamn för blödning eller propp i hjärnan. Vet inte Ninna om ditt svar var riktigt till mig eftersom du svarade på min kommentar? Självklart finns det många olika anledningar till en stroke men en av de kan vara högt blodtryck dom bland annat orsakats av långvarig stress.

  12. Maria

    Hoppas julen ändå känts okej! Kommer låta elak men du måste förstå hur extremt allvarligt det är att du kunde eldat upp hela ditt hus med dina barn i och i värsta fall spridit sig till grannar. Känner du dig inte säker på hur kaminen fungerar ska du absolut inte använda den. Ha den med ljus i då ❤️

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish