Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Halsbränna

Mår jättekonstigt nu ikväll. Halsbränna och huvudvärk, huva.. Har faktiskt nästan slutat snusa för att jag vet att min mage redan ogillar min stress och snus är staaarkt för magen. Får ju inga mer problem mer än att det bränner ovanför naveln men nu har jag fått halsbrännan på det med = bland de värsta som finns. Vet ju att dom sakerna hänger ihop och vet också att det är magkatarr jag har. Någon annan som har liknande? Hur gör ni när ni får det? Jag undviker typ koffein och annat och försöker dricka mycket vatten, äta mogna bananer, havregrynsgröt med honung och småäter något ”snällt” för magen varannan timme.

Har faktiskt varit på gymmet idag (vet att jag gick emot restriktionerna i samband med det) och sen har jag tvättat alla sängkläder och lagat laxpasta till mig och barnen. Ska lägga kidsen strax, städa hela huset och försöka göra en tidig kväll. Ser faktiskt fram emot barnfri helg och VILA. Känner väl inte själv att jag behöver det men min kropp säger att den vill ta det lugnt. Så jag får lyssna snällt på den.

Hoppas ni har en fin torsdagskväll. Kram kram.

Mina barn älskar den här och det går sjukt, sjukt fort. Kokar pasta (jag körde glutenfri nu) och steker lax på sidan av i olja, smör, citronpeppar och örtsalt. Ibland när jag har ork så häller jag i lite vatten när den stekt ett tag + en buljongtärning. Gjorde dock inte det idag. Häller av vattnet från pastan och blandar sedan i laxen (som stekt helt färdigt) i den färdigkokta pastan. Blandar i broccoli, haricots verts och ärtor. Ibland spenat med! I med massor med crème fraich, lite grädde, pressad citron, mer örtsalt och lite dill och persilja och så får det koka ihop i någon minut. Barnen äter seriöst ihjäl sig trots att det inte ser ut som mycket för världen =) Men sjukt bra, snabb, hälsosam vardagsmat. Går ju att skippa alla frysta grönsaker med och göra en lyxigare variant med annan pasta, purjolök, parmesan, färsk dill osv.

Kommentarer

  1. Julia

    Varför gå till gymmet när du vet att vi inte ska? Man kan träna hemma eller gå promenad/springa, finns inga ursäkter till att man måste till gymmet nu. Jag har inte varit där på 3 månader jag HATAR att inte kunna gå dit men jag håller mig undan av respekt för alla inom sjukvården och våra medmänniskor. Snälla tänk på det!!

  2. Anna

    Måste tipsa om kamomillte, ingen höjdare i smak enligt mig men hjälpte mig genom år fulla av magkatarr som gjorde att jag mådde så dåligt att jag kräktes och inte kunde äta i perioder. Attackerna som kom liknade maginfluensa! Men när jag slutade med kaffe (älskar det men fick bara bryta totalt!) och drack te några gånger om dagen höll jag smärtan under kontroll! Värt ett försök! ❤️

  3. Arianne

    Lider med dig! Har själv kämpigt med just halsbränna. Äter likt det du beskriver, banan, havregryn, yoghurt osv för att försöka lindra. Tillsätter även lite äppelcidervinäger ibland på det jag äter. Har även huvudet högre upp när jag sover för att hjälpa till vid sänggåendet. Tomater, mörk choklad och citrusfrukter är saker som förvärrar tillståndet, vilket jag i vanliga fall älskar. Det finns novalucol, omeprazolkurer som hjälper för stunden men som jag tycker snarare ger motsatt effekt i längden tyvärr. För tillfället kämpar jag igen stunderna samt knaprar på hårt bröd och försöker få i mig vätska…. Inte hållbart i längden..
    Hittar du någon dunderkur så säg till!
    Trevlig helg!

  4. Anne

    Kör en omeprazolkur en vecka. Sen novalucol och gaviscon när du får besvär. Men grunden är säkert för mycket stress, koffein, nikotin så på lång sikt se över sina levnadsvanor. Lycka till!

  5. Amanda

    Jag har ätit omeprazol i perioder när magkatarren varit som värst, det hjälper till att få bort det mest akuta men sedan måste man också ändra sin livsstil om man har för mycket runt sig som stressar. Hoppas du mår bättre snart!

  6. Josefin

    Har också problem med magkatarr som kommer utav stress. Det som hjälper mig väldigt mycket är cbd olja, aloe vera juice, B-vitaminer, zink, kamomill, ingefära och lakritsrotste. Är också vegan, men får köra strikt med lättsmält mat just när jag har magkatarren (och minska på både fett och salt).
    Tror också det är viktigt att stärka slemhinnorna. Så har införskaffat havtornspulver att ha i gröt/smoothies framöver.
    Magkatarr och halsbränna är verkligen inte kul! Hoppas du blir bättre snart!

  7. Mammatill5

    Lax ger lätt halsbränna tyvärr, och förvärrar gärna besvär man redan har. Jag använder omeprazol och galieve för att lindra besvären.

  8. Isabell

    Har också jättemycket problem med magkatarr och halsbränna sen min förra graviditet för tre år sen. Det kommer som ett brev på posten när jag stressar eller är uppjagad på något sätt. Några grejer som hjälper mig är dels svalgtränare och blanda lite bikarbonat i vatten. Nu har jag köpt pisangpulver (från nån typ av banan?) och ska testa det, hoppas du får någon hjälp av mina tips!

  9. Karin

    Jag tycker att det hjälper med novalucol när man har sådär akuta besvär. Annars omeprazol men tror att det kräver recept. Undvik att böja dig framåt och lyfta tungt har jag fått höra också. Att djupandas med magen och äta yoghurt hjälper också förutom allt det du gör redan. Det är så jobbigt att ha stressmage och att minska sin stress är nog det enda som hjälper på sikt. Sköt om dig!

  10. Anonym

    Jag ha suuuuper mkt magkatarr och halsbränna och de som är de bästa när de är som värst är att köra gaviscon 30 efter måltid. Exempelvis efter lunch och midda och innan man går och lägger sig om det är extremt. De kan man göra i 1-2 veckor. De smakar verkligen spya och lukta lika illa. Finns en annan som smaka mer mint som är lättare att svälja men kommer inte ihåg namnet haha. Tro mig de är sååååå värt de och de hjälper verkligen. Lägger sig som en mjuk hinna runt magsäcken och man märker snabbt resultat 🙂

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish