Gabriella Joss Gabriella Joss
AllmäntOkategoriserade

Måndag

Hej finaste ni!

Hoppas att allt är jättebra med er. Jag mår bra men är trött. Barnens pappa blev sjuk i fredags så har haft kidsen i helgen trots att det var min ”lediga” helg egentligen. Och så fick Jolie feber under lördagsnatten med och hon har varit så grinig och mammig. Vägrat att äta och levt på glass och saft typ.. Jason har alltid ätit allt oavsett hur sjuk han har varit men Jolie är verkligen ett ”typiskt” barn som inte vill ha mat alls när hon är febrig. Men ja, vi har haft en mysig helg ändå! Varit ute massor på gården, spelat tv-spel (Jason fick spela med F online bland annat och så hade dom FaceTime under tiden, haha), pysslat, myst, byggt med lego osv. Vi skulle egentligen ha åkt skridskor med vänner i helgen + träffat Tove och barnen ute i en stor äventyrslekpark men det blev såklart inte av då Jolie som sagt blev sjukis.

Annars då? Jag ligger sjukt mycket back med allt jag måste göra men har två barnfria helger framför mig nu så det blir nog bra. Bara jag slipper bli sjuk så är jag nöjd! Känner inte riktigt att jag har tid för det just nu. Har man någonsin tid för sjukdom? Nja.. Men just nu vore det katastrof om jag lyckades bli förkyld eller liknande. Hoppas att jag klarar mig fram tills årsskiftet iallafall. Boostar ihjäl mig med nyttigheter och ska försöka vända lite på min kost nu igen. Har tryckt typ fem bullar om dagen (överdriver inte) senaste tiden bara för att jag har varit så sugen och det är ju föööör gott! Men märker direkt att jag mår så mycket bättre när jag utesluter socker och gluten i det stora hela. Så idag blir det tillbaka till bra matrutiner igen.

Har annars hunnit slå in alla barnens julklappar då min vän sov över här i fredags. Vi var uppe till 04 (!!) och slog in allt, såg Ex on The Beach och åt ostbricka. Så tacksam för all hjälp både med barnen och med allt annat. Har så fina människor omkring mig!

I fredags hade vi som sagt finbesök! Haha älskar att Jolie bara måste ha på sig alla sina halsband samtidigt.. Har verkligen gett upp att tjafsa med henne om kläder och accessoarer. Hon vill bestämma själv och får väl göra det också.

Vi slängde ihop sååå god chili sin carne till middag med massoooor av koriander och lime på toppen. Kunde inte bestämma om jag skulle äta med ris eller nachos så tog båda =) Receptet är superenkelt och det är bara gul lök, vitlök (stek tillsammans), gul paprika + majs + sojafärs, tomatpuré + grönsaksbuljong, paprikapulver, krossade tomater, lite vatten, vita bönor i tomatsås, svarta bönor och salt och peppar. Sååå gott och hälsosamt. Barnen älskar det också!

Sen somnade äntligen barnen! Tog en evighet att natta Jolie. Hon blir så pigg när hon sover efter lunchen på förskolan men samtidigt vill jag inte ta bort den vilan än då det känns som att hon behöver den när hon väl är där. Hemma sover hon inte på dagarna men tempot är ju högre på föris.

18 timmar senare typ.. Haha, inte riktigt men kändes lite så. Min kompis skrattade ihjäl sig åt mig och ba ”ja, du är ju väldigt påhittig med hur du slår in iallafall..” för att jag bara viker allt på helt skumma sätt. Men som sagt, man kan inte vara bra på allt. Har noll tålamod för sådana här saker. Hälften av paketen blev fina och resten blev ju som dom blev om man säger så, haha.

Åt frukost dagen efter och sedan åkte min kompis. Barnen fick umgås lite med sin farmor medan jag tog tag i lite saker innan det var dags för dom att komma hem igen.

Och igår då! =) Jag hade en heldag där jag bara var. Orkade inte sminka mig alls (har inte hänt sedan i somras typ hur sjukt det än låter) och bodde i mjukisbyxor och rufsigt hår. Barnen lekte ute, vi tog en lång promenad med pulkan, fikade ute och tog det lugnt.

Mina barn älskar verkligen varm choklad! ”Snäääälla mamma, kan vi få varm choklad med grädde!?”. Förstår dom verkligen för den är sjukt god! Blandade i nutella och mörk choklad från Marabou i denna och dom sa att det var den godaste dom någonsin druckit. Ändå bra betyg =)

Drog fram mina höga UGGs och det känns typ som att gå på moln! Har ett par låga, grå med. Jag hatälskar dessa skor för dom är ju så fula men typ det skönaste och varmaste man kan ha på sig om man bara är ute och leker med barnen. Hade mjukisbyxor som var tighta upptill och vida/utsvängda längs halva benet. Dom åkte ut ur skorna hela tiden och det fastnade typ 100 kg snö på dom under vår promenad. Var helt blöt när jag kom hem, haha.

Efter uteleken var det soffläge. Min bebis var verkligen en bebis igår och ville bara vara nära, nära. Tog verkligen vara på det då hon oftast är så självständig.

En ny parfym har jag också hunnit skaffa i helgen! Fick tips om denna av er och kunde inte låta bli. Min förra favorit var ju också från Escada och denna var supergod även om den inte var exakt lika god som min förra.

Och jag har ju seriöst levt på bullar som jag skrev tidigare.. I lördags när kidsen var hos sin farmor så hann jag köpa tre olika bullar mellan mina ärenden, haha.. Pratade med en kompis i telefon under tiden och hon ba ”äter du en bulle igen nu!?”… =)

Blev jättesugen på något gott (= blev sugen på en bulle, hehe) under söndagskvällen med men måste verkligen bryta det här dåliga mönstret nu! Kan inte äta såhär mycket bullar varje dag.. Det är helt orimligt i längden. Så ja, jag fick ställa mig och baka nyttig chokladkaka. Denna blev väldigt god för att vara nyttig och jag åt med varma bär och blåbärskvarg.

Du behöver: 

4 ägg

1 dl vispgrädde

Agavesirap (vet inte exakt hur mycket jag hade i för jag hällde bara i sist av allt medan jag smakade av)

1 dl mandelmjöl

250 gram smör

1 banan

3,5 msk kakao

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

Gör såhär: Smält smöret i en kastrull. Mixa ihop resten av ingredienserna och tillsätt smöret till resten. Sedan mixade jag ihop allt snabbt så att det blev helt slätt. Hade kakan inne i ugnen i 180 grader tills den kändes färdig! Jag la bakplåtspapper i formen och hade typ en vanlig brödform.

Märker nu förresten att jag inte har tagit en enda bild på mig själv under hela helgen så jag får väl göra det nu istället, haha. Vi hörs snart igen med andra ord. Puss och kram! <3

Kommentarer

  1. Elin

    Men asså, måste få fråga.. skickar du iväg ett barn som haft feber närmsta dygnet till farmor?? Blir ledsen när jag hör sånt. Vi har faktiskt alla vårt ansvar när det är en pandemi? 🙁

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Hon var såklart inte sjuk när hon skulle till sin farmor 🙂 så du behöver absolut inte vara ledsen. Hon blev sjuk under lördagsnatten och hon var hon sin farmor under dagen. Kram på dig!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish