Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Fredag

God morgon fina!

Hoppas att allt är bra med er.

Igår hade jag en galet produktiv dag och det ska jag ha idag med! Postade det sista av min bokföring för november (sent ute som vanligt, i know), pluggade, spelade in ett samarbete, tränade, slängde massor med återvinning, lämnade grejer på loppis och tog tag i tvätt. Jobbade lite mer mot kvällen och så åt vi middag med Tove och hennes barn. Sedan såg jag Bonde söker fru och deras 15-årsjubileum del två innan jag skulle sova och satt och grät av lycka i vanlig ordning, haha. Måste sluta kolla på sådant, haha..

Idag ska jag plugga massor då jag ligger efter och vill bli klar och redo för tenta, jobba, fixa klart all tvätt som jag påbörjade igår och sedan kommer en av mina närmsta vänner hit och hjälper mig fota lite. Hon stannar en stund efteråt med och äter middag med mig + hjälper mig att slå in barnens julklappar. Jag är ju SÄMST på att slå in saker då jag har noll tålamod så hon har redan förberett mig på att jag mest kommer att få kolla på. Jag är bra på mycket men inte på att göra fina presenter. Ska annars försöka lägga mig tidigt ikväll och även sova massor nu i helgen då jag är barnfri. Behöver det!

Vet ni förresten!? Jag är så glad! Jag har ju babblat om tandställning i tusen år (ni som har hängt med länge vet nog det) men fick aldrig det när jag var yngre för att jag hade och har för ”raka” tänder. Så om jag ville ha tandställning och fixa det ”felet” som jag har så har jag alltid vetat att jag måste bekosta det själv och göra det som vuxen. Har ju 100% raka tänder på nedre tandraden men där uppe har jag två hörntänder som sitter lite framför resten av tänderna. Eller ja, det är mest på högra sidan och på andra sidan syns det knappt. Det är ingen stor grej egentligen, i know. Och jag vet att många har likadant och inte stör sig alls på det då det inte är supersnett eller ett stort problem. Men JAG tänker på det och det stör mig och har alltid gjort. Har ju velat fixa det sedan jag var typ 14 år. Så ni som har så behöver inte känna att ni har något ”fel” bara för att jag skriver såhär om det. För det är ju så olika vad man trivs i och inte. Jag tycker inte att det är fult och jag hade kunnat leva med det också men varför ska jag när det går att lösa och jag alltid har haft lust att göra det? Ja, ni förstår! Ville bara förtydliga det innan någon skriver att jag är ytlig typ. Blev nämligen så sist jag skrev om det.. Fick så mycket skit att jag var chockad.. =) Skulle ju förresten göra detta redan 2018 men då var jag höggravid och födde barn. Sedan orkade jag aldrig ta tag i det igen.

Men ja! Jag är sjukt glad nu över att jag ska få göra detta. I januari ska jag äntligen få min tandställning där! Har köpt till vita fästen så kommer knappt synas att jag har det heller vilket känns superskönt. Är helt pirrig av tanken men också livrädd då jag måste dra ut två tänder för att hörntänderna ska få plats och jag har världens tandläkarskräck. Har blivit lovad att jag ska få lugnande innan nu dock så det känns lite bättre. Har ju aldrig i mitt liv ens haft hål i tänderna men gruvat mig även för den dagen jag faktiskt får det och måste laga. Hatar verkligen att gå till tandläkaren!

Aja. Nu ska jag ta tag i dagen. Puss och kram!

Hade fyra påsar med pant som jag gav bort till kvinnan utanför Coop igår. Hon var så gullig och började gråta av glädje och sa ”i love you, god jul”. Alltså mitt hjärta går verkligen sönder för alla människor som inte får ha det lika bra som man har det själv. Vi är verkligen i det stora hela så sjukt lyckligt lottade över att vi bor här i Sverige och har tak över huvudet, jobb, mat på bordet osv. VET att det finns människor även här som är hemlösa men majoriteten av oss lever ändå ett liv där vi har mat och någonstans att bo.

Barnen fick bada innan middagen. Dom kunde inte komma överens om vilken badbomb dom ville ha så till slut fick dom välja två. Därav färgen på vattnet, haha..

Jolie hade förresten med sig lite julpyssel hem från föris! Hur gulligt!?

Sen åt vi middag och så lekte jag och Tove med lera med småtjejerna medan dom stora killarna byggde lego där uppe. Dom är så stora nu och säger alltid att dom går upp och leker själva. Senare kom Toves sambo hit och spelade lite tv-spel med killarna också innan dom åkte hem. Så mys! Hade nöjda och trötta barn som somnade strax efter 20. Jag somnade också en stund med dom och det tog emot att kliva upp och städa när jag väl vaknade vill jag lova. La iallafall en ansiktsmask med massor av hyaluronsyra, startade musik och gjorde varma mackor + såg tv en stund efter att huset var städat och fint.

Kommentarer

  1. Profilbild
    Marie

    Va kul att ska få tandställning! Jag är också inne på det då jag har två fula hörntänder. Hur mycket kommer det kosta ? ( om du vill svara förstås )
    Har inte hunnit boka tid än så har själv inte fått någon prisuppgift .

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Men vad roligt 😀 typ 50.000 om man räknar in vita fästen och att dra ut alla tänder (cirka 2000:- per tand att dra ut och 6000:- för vita fästen). Kommer dock att betala lite månad för månad som jag har den i. Och så summan jag har kvar att betala när jag väl plockar ut den. Kram kram <3

  2. Profilbild
    Victoria

    Hej! Snälla, läs detta om tandställningar som ”drar ansiktet bakåt”, dvs det du beskriver. Att dessutom dra ut 2 tänder kommer att förändra hela ditt ansikte och speciellt din profil och käklinje till det sämre. Du får raka tänder, ja, men det är det inte värt då hela käken som formar dittansikte kommer minska och sjunka neråt och bakåt! Snälla läs denhär bloggen innan du tar ett beslut som är oåterkalleligt och som du kommer ångra!
    http://tandstallning.blogspot.com/p/varfor-ar-tandstallning-med.html?m=1 Se även på youtube denhär föreläsningen av en tandläkare som varnar för den typen av behandling du ska genomgå: https://m.youtube.com/watch?v=TY3bIMRKil8 Vet att det är en lång video men jag lovar, du vill se den!!

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Men gud 🙁 får prata med tandläkaren om det. Känns som att det är jättemånga som gör och har gjort samma sak som jag ska göra och har inte hört något om detta tidigare.. Kram <3

  3. Profilbild
    Ellen

    Jag har inte heller direkt stora ”fel” med tänderna men de är lite snea och har trångt i munnen så de sitter lite ojämnt och jag har alltid avskytt mitt leende på grund av det. Håller för munnen när jag skrattar och avskyr verkligen att le med tänderna 😛 påverkar mig otroligt mycket. Fick inte heller tandställning utan var tvungen att bekosta själv isåfall. Iallafall så har jag bestämt nu att jag vill fixa till det. Tänkte testa invasiglin eller vad det heter 🙂 dyrt men känner att det e värt det 🙂 hur länge måste du ha tandställning?

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Förstår dig helt! Jag vill inte le med tänderna på bild av den anledningen så vet hur det är! <3 Jag vet inte men tror att det blir runt 1-2 år. Räknar faktiskt med två år men känns helt okej då det som sagt blir en vit tandställning och då mina tänder på övre tandraden ändå aldrig syns när jag pratar förutom om jag skrattar <3 kram kram

      1. Profilbild
        Ellen

        Okej! 🙂 jag undrar om man kommer ändra sitt beteende trots att man fixar till tänderna. Man är så van vid att dölja tänderna. Man får öva på att le sen 😀

  4. Profilbild
    Elin

    Bästa du! ❤️ Kan inte du dela din spellista? Insåg när du tipsade om låtar att vi har EXAKT samma musiksmak. Så nu tycker jag om dig ännu mer! 😂 Bästa tjejen! Kram Elin

  5. Profilbild
    Jossan

    Men snälla du..tänkt på Corona och de hårda restriktioner vi har! Bjuda hem olika vänner och dessutom låta barnen umgås är ytterst oansvarigt. Att sen dessutom visa upp det på bloggen gör nu att du som influenser uppmuntrar andra att göra likadant och att man inte behöver bry sig. Bara umgås med de man bor med är ju det som gäller. Tänk på vilket inflytande du har:)

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Jag behöver göra jobb precis som alla andra och då behöver jag hjälp att fota och filma kampanjer. Så du får försöka se det som att jag går till jobbet och träffar kollegor 🙂 Kan också tillägga att det är TVÅ vänner som hjälper mig med jobb. Tove och en annan. Så umgås inte med någon annan utöver det förutom barnens pappa. Och vi ses knappt heller längre på grund av corona, kram

    2. Profilbild
      Lisa

      Hejhej,
      Tänkte bara inflika att i restriktionerna står det även att om man bor själv får man ”välja ut en”/begränsa sitt sociala umgänge till några få, vad jag vet bor Gabriella själv och därav skulle jag inte anse att det är rätt att kritisera henne för att umgås med två kompisar som hon ”valt ut” 🙂 hoppas att du inte tar illa vid dig alla får vi ju ha alla åsikter
      Trevlig helg!

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish