Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Hjärtkontroll

Imorgon har vi hjärtkontroll med vår lilla tjej. Jag känner mig rätt lugn och är istället mer nervös inför MR som är nästa vecka. Känns så läskigt och jobbigt att hon ska sövas. Många av er har ju barn som har gjort magnetröntgen och ni har peppat mig i det när jag har skrivit om det tidigare i att det går relativt enkelt och smärtfritt. Så tack för det. Läste lite gamla kommentarer igår kväll och försökte känna lugnet. Försöker att inte tänka på det så mycket över huvud taget då jag som ni vet är bra på att stressa upp mig över saker. Men ja, imorgon är det ”vanlig” hjärtkontroll iallafall. Efteråt ska vi göra som vanligt och äta med henne på stan + att hon får välja vilken leksak hon vill. Hon är alltid så himla duktig och modig på sina kontroller att jag får hålla tillbaka tårarna typ. Världens starkaste lilla tjej är hon.

Tycker föräldralivet är en sådan stress i sig typ h e l a t i d e n. Alltid något att oroa sig för och jag fick verkligen hjärtat utanpå kroppen när jag blev mamma. Jag har dessutom bara TVÅ barn. Kan knappt tänka mig hur det är att ha typ åtta stycken att oroa sig över. Nej, fy. Att vara förälder är ju verkligen både det finaste och läskigaste (+ jobbigaste med, haha) man kan få gå igenom i livet.

Aja.. =) Annars ska jag bara jobba massor imorgon så vet inte hur aktiv jag kommer att vara här inne då. Får hjälp större delen av dagen vilket känns skönt. Träningen trycker jag in tidigt på morgonen för att få in den över huvud taget och så har jag massor med tvätt och städning här hemma att ta tag i också.

Önskar er en fin kväll. Kram!

Köpte ny BUS idag. Kör ju alltid Ida Warg men tycker att denna som man bygger upp stegvis från Dove är grym också. Gillar att man får lite färg i taget och så är den dessutom superbillig. Har använt den i perioder sedan väldigt många år tillbaka.

Tove hjälpte mig massor under dagen och vi åt sushi till lunch.

Barnen hjälpte mig också med jobb efter förskolan en stund och sedan köpte vi lite saker på apoteket + kinderägg och åt middag ute enligt deras önskemål. Det är ju väldigt omdiskuterat just nu med influensers och att tjäna pengar på sina barn i form av att barnen är med i olika samarbeten. Jag kan ju absolut hålla med om att jag verkligen har tjänat pengar på barnen sedan dom låg i min mage. Vad får dina barn för det? Det är en fråga som jag får ganska ofta. Dom har fått mycket tid med sina föräldrar hemma tack vare det och jag sätter in pengar på deras sparkonton också. Men ja, tanken är ju att jag ska utesluta dom mer och mer från mina sociala medier. Jason är ju trots allt fem år snart och det börjar kännas mer och mer privat med allt som gäller honom. Samtidigt så vet han att mamma jobbar med sin blogg (som många läser) och jag frågar alltid innan jag fotar honom om det går bra. Det är klart att han inte förstår exakt vad det handlar om men det känns ändå viktigt att fråga nu när han har blivit så pass stor. Jag hoppas iallafall att mina barn ska tycka att det är okej med allt jag har lagt upp och skrivit om dom när dom är stora. Vi får väl se. Är så svårt att jämföra med när jag själv var liten då det ju inte fanns sociala medier då. Ärligt talat så hade jag nog inte haft något emot om min mamma hade lagt upp bilder på mig och skrivit om mig när jag var liten så länge det inte var saker som var för privata.. Men var går den gränsen då? Det är svårt. Ja, ni ser ju.. Jag funderar mycket på detta just nu. Vi får väl se vad jag landar i till slut.

Såg en lapp på förskolan att det går löss där nu.. Fick typ en rysning genom kroppen och det började genast klia i mitt hår, haha.. Köpte en spray som ska ”förebygga” lössen och hålla dom borta + en luskam. Ikväll efter badet kammade jag igenom Jolies hår ordentligt för att se om det fanns något där men det gjorde det som tur var inte. Någon som har provat sådan här spray eller liknande? Upplevde ni att det fungerade?

Det jag gör om kvällarna just nu.. Juridik, juridik och juridik. Hade ju ett möte med en studievägledare om studietakten igår och vi ska ha ett nytt möte igen nästa vecka.

Kommentarer

  1. Carro

    Tyvärr testat lite olika metoder då barnen haft löss några gånger i sitt liv och även smittat oss föräldrar. Det bästa är att kamma, kamma och kamma igen. Och – mitt specialtips – (om barnen är i en lagom ålder) är att även platta håret efter kamning. OM man skulle ha missat något ägg så överlever det inte värmen från tången. Schampon av olika slag verkar mest bidra till att skapa en resistens hos lössen, en tråkig utveckling. Väldigt viktigt om man inte lever med den andre föräldern att den kollar och kammar lika noggrant annars kan den enes hårda jobb vara förgäves, om barnet blir återsmittat på föris/skolan.

  2. Lollo_2

    Hej tunnar du ur ditt hår hos frisören ? Jag har också tjockt hår men får olika svar på vad som är bäst jämt och vad som blir typ mest lätthanterligt ?.. skulle bli glad för svar kram kram <3

  3. Maria

    När jag jobbade på förskola i flera år körde jag alltid, alltid linicin spray i hela håret varje morgon under hela höst/vintern. Köp linicin, grymt bra fick aldrig löss trots att det ibland kröp runt i hela håret på barn som satt bredvid i soffan och läste tex.

  4. Ellen

    När du använde Dove, smörjer du med händerna då eller använder en sån handske?

    Men usch å fyyy: är så rädd att min 1,5åring ska komma hem med löss.. jag hade det seriöst i över ett år i 7an i skolan.. gick bara runt, runt hela tiden och jag har extremt tjockt hår så det var extra svårt å få bort dom. Riktig mardröm!! 🤢🤢 hoppas ni slipper.

    Tack för en din blogg 🙂

  5. Tildd

    Tips mot löss – använd saker med lavendel i, tex duschkräm med lavendeldoft. Eller spraya lavendel på kuddar, säng, mössor då och då och lite över håret. Löss gillar inte lavendel

  6. Linn falk

    Tips det finns en elektrisk luskam som typ elchockar och dödar löss och deras ägg. Den är väldigt smidig i lustider😊 kram på dig

  7. Hondjuret

    Stort lycka till med fina Jolie imorgon. Det kommer garanterat gå jättebra men jag fattar att du är nervös!
    Jag håller tummarna för er (även fast det säkert inte behövs) 🙂
    Kram på er alla tre <3

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish