Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Livet just nu och jobbet som influenser

Ni vet ju att jag har skrivit flera gånger att jag inte kommer att sluta blogga när jag är färdig fastighetsmäklare men att jag kommer att se det mer som en rolig grej och något som det inte ligger så mycket press i. Jag känner mig så redo att göra något annat och något mer än det jag gör idag.

Många har frågat vad man ”egentligen” gör när man jobbar med det jag gör och här är min lista på saker som jag gör i princip varje dag:

– Skapa content. Allt ska fotas och dokumenteras. Har tappat det lite nu på slutet då jag mestadels bara sitter nedgrävd i mina böcker men ja.. Allt man gör är ett fotoprojekt och man håller hårt i telefonen konstant, haha.. Eller ja, jag gör iallafall det då jag alltid har tagit bilder med min iPhone.

– Ständig dialog med olika mediabyråer och företag. Det mailas fram och tillbaka angående jobb (det är ju i princip uteslutande på samarbeten vi får vår inkomst – gör man inga samarbeten så jobbar man helt gratis för att själva inläggen eller följartantalet får man inte betalt för från någon) och det planeras, förhandlas osv. Detta kan göras både på telefon, via fysiska möten och mail. Och det tar så mycket mer tid än man kan tro. Man har möten med sin bloggportal om hur man ska arbeta framåt tillsammans också. Planering, annonsering osv.

– När man väl har kommit fram till ett samarbete och alla villkor kring det så ska innehållet skapas. Detta görs oftast enligt en brief. Man har fria händer men ändå en ram att hålla sig inom. Det ska vara genuint och kännas bra. Har några gånger fått hem produkter som jag inte alls varit nöjd med och då avbryts samarbetet. Dom bästa samarbetena enligt mig är dom där man faktiskt har använt sig av en produkt innan man får kontakt med företaget som har produkten. Iallafall! Det fotas, redigeras, filmas, klipps, texter skrivs och till slut så skickas det in. Företaget (eller mediebyrån som har kontakt med företaget och är en tredje part i detta) återkommer med inputs och eventuella förslag och förändringar och man får göra om eller fixa till. Detta kan ske i flera omgångar tills bägge parter är nöjda.

– Bokföring! Kvitton och fakturor ska sparas som i vilket annat bolag som helst. Det ska struktureras upp varje månad och skickas vidare till redovisningskonsult/revisor.

– Och själva skrivandet. Vad ska man skriva om? Hur ska man skriva det? Plus själva skapandet av inläggen på det.

Att arbeta med sociala medier är ett extremt lyxigt jobb men det är också det jobbet som jag har upplevt mest psykisk press och stress inom. Jag har jobbat sjukt mycket och hårt sedan jag var 14 år och arbetade inom restaurang. När jag var 15 år flyttade jag hemifrån (fick inte en krona av någon) och pluggade 8-16 + jobbade inom försäljning 17-21. Sedan dess har jag alltid arbetat med just försäljning både fysiskt och via telefon/B2B/kundservice osv. Och hur många timmar eller långa pass jag än har jobbat så har jag aldrig känt den där sjuka pressen som jag känner varje dag idag. Och jag vill på något vis komma bort från det. Vet att mäklaryrket också är sjukt stressigt och pressigt men det är absolut inte på samma sätt. Vet att många andra som jobbar med det jag gör har skrivit samma som mig, just att den där prestationsångesten rent psykiskt är enorm. Den tar slut på en ibland. Och samtidigt blir man granskad och dömd från alla håll och kanter oavsett vad man gör. Man får höra och läsa hårda ord om sig själv från främmande människor på diverse hemsidor, rykten skapas och folk bygger upp en som en människa man kanske inte alls är. Man orkar kanske inte alltid vara hårdhudad och skaka av sig. Ibland gör det ont med och man blir ledsen. Vet inte hur många kvällar jag har spenderat gråtandes framför datorn sedan jag började med sociala medier. Folk kan vara så fruktansvärt elaka! Idag har jag valt att inte läsa om mig själv alls. Jag orkar inte det och jag har inte tid för det heller. Får jag elaka kommentarer så läser jag aldrig klart dom utan raderar dom direkt. Jag sållar bort saker som får mig att må dåligt.

Det är mycket med det här jobbet som spelar på det psykiska och det är nog för att man ”säljer” sig själv och att ens liv och den man är faktiskt ÄR ens varumärke. Mitt liv har på något vis blivit mitt arbete och jag har bjudit in till allt från förlossningar och graviditeter, tankar gällande relationen till den jag lever med, mina barn, hur jag mår osv osv. Man ger på något vis hela sig själv och hela sitt hjärta (och sitt liv) till det man jobbar med. Och det är både och för mig. Det känns fint och bra på ett sätt men läskigt och jobbigt på ett. Förstår ni? Tror att det är svårt att förstå för många hur vi som sitter bakom skärmen och skriver faktiskt egentligen gör då det bara kan kännas som att man ser en liten text eller en liten bild. Det blir nästan jämförbart med en tidning förutom att man sköter precis alla delar av tidningen själv.

Jag tycker iallafall att mitt jobb är både lyxigt och lätt på många sätt. Men rent psykiskt så är det inte det. Och dom dagarna jag inte har inspiration så vill jag bara stänga ner allt. Det är mycket därför jag vill ta mig vidare från det. Jag vill kunna separera jobb och mitt egna privatliv mycket mer. Det är också ett väldigt ensamt jobb (speciellt för mig som bor i lilla Umeå) och jag saknar att ha kollegor, att få träffa människor och hela den sociala biten. Sedan vet ni ju som sagt att jag vill så mycket i mitt liv. Tröttnar jag på mäklaryrket så kommer jag att börja plugga till lärare igen. Men vi får se! Det tänker jag inte så mycket på just nu =) Men det finns där i bakhuvudet någonstans ändå.

Igår grävde jag efter ett gammalt kvitto i typ en timme ;p Hittade det till slut!

Och så till helt andra saker: 

– I helgen ska jag plugga, plugga, plugga. Har missat typ sex föreläsningar på min Jöken-kurs… Har redan räknat med omtenta på den men har lite hopp om att jag ska komma ikapp då tentan trots allt är den första december.

– Jasons kalas närmar sig med stormsteg och jag har inte ens skickat ut inbjudningar än. Är fortfarande så kluven i hur man ska tänka med vilka som ska bjudas in osv. Det är ju fortfarande coronatider och det ska ju (eller har ju?) kommit en ny ”våg” av det nu. Ska prata ihop mig med hans pappa så får vi se hur vi gör.

– Slutet av oktober blir rätt jobbigt för oss då Jolie har både vanlig hjärtkontroll och MR. Försöker ge mig själv ”kickar” av glädje så mycket som möjligt nu. Låter typ som att jag tar droger (haha) men menar mer att jag försöker göra saker som får mig att må bra och gör mig glad för att slippa tänka på det så mycket i stunden. Men det är tufft. Så mycket tuffare än vad man kanske kan föreställa sig om man inte är i det själv.

– Träningen just nu är SEG som jag skrev tidigare. Hela den här veckan har jag tränat dåligt och ätit så mycket ”dålig” mat med. Märks direkt på min mage och känner mig uppblåst hela tiden. Hatar den känslan. Och tung i kroppen med. Jag åt ju väldigt mycket socker förut och jag märkte av så stor skillnad på hela känslan av mitt mående direkt jag tog bort det. Så direkt jag äter mycket gluten eller typ godis så blir jag påmind om hur jag mådde i princip varje dag. Och jag kände liksom inte ens att något var fel då! Men idag har jag ju något att jämföra med.

– Snart ska jag på min tredje laserbehandling och jag är så peppad! Inte på smärtan men på resultatet. Känner typ redan nu efter två behandlingar att jag har så lite hår att jag knappt behöver raka mig typ. ”Livskvalitet” som hon som gör det på mig alltid säger. Och exakt så känns det. Så mycket tid man kan lägga på annat än att raka benen liksom, hehe.

– Hur fint var inte detta!? Är ju inte klar med badrummet nere än och vill ha hyllor för produkter och en glasvägg i lite industristil. Ska härma detta rakt av! Återkommer med resultat.

Lånade bliden från Helen Torsgårdens insta story men gissar att hon hittat den på pinterest. 

– Är så glad över min hy och mitt hår just nu. Mitt hår växer så himla fort och känns så friskt och fint och min hy börjar veeeerkligen bli bättre efter det där utbrottet jag fick. På tal om hår så har jag beställt ett värmeskydd (mitt gamla tog slut) som får håret att torka snabbare (har ju så sjukt tjockt hår) så vi får se om det faktiskt funkar. Blir spännande!

– Mitt matbord och stolarna är så slitna.. Alltså verkligen extremt. Ser så himla illa ut. Har ju bara billiga från Ikea och trendrum och är sugen på att byta ut mot några från GUBI. Men har inte bestämt mig än om det är värt det när barnen är så små och ändå förstör allting med fläckar och genom att hacka med bestick i bordet typ.. Vad har ni för matgrupp?

– Alltså vardagskaoset med kidsen hörrni.. Och speciellt när det regnar ute som det har gjort här hos oss nu på slutet. Stövlar och regnkläder ska av och på, det är sand överallt och projekt morgonstök blir genast typ 35 minuter mer långdraget än vad det brukar vara, haha.. Saknar sommaren så mycket redan och nu väntar en låååång höst och vinter. Jag är så styrd av vädret i mitt humör också och mår så bra av sol och värme. Blir deppig och typ ”känslig” när det är mörkt, kallt och blött hela tiden. Avskyr det.

Kommentarer

  1. Sofia

    Usch jag är precis likadan, så himla väderstyrd.. Detta mörka, blåsiga och regniga gör mig så nedstämd och ”känslig” precis som du beskriver det 😫

  2. Madde

    Hej! Såg att ni snart ska ha kalas för Jason! Jag hjälper er gärna med tårta eller annat bakande! Kolla gärna in min Instagram maddes_bak och skriv meddelande där eller maila så hjälper jag dig gärna 😊

  3. Sandra

    Vi har också bord + stolar från Ikea. Men köpte en hylla och soffbord på Mio för några veckor sedan och tänkte ha matbordet i samma stil.
    Dock är matbordet svindyrt och jag har fortfarande inte hittat passande stolar till heller, så kan bli en dyr affär det där, haha! 🙈
    Men vi kommer fram till någonting så småningom. Hoppas jag 😅

  4. Jasmine

    Jag har tre barn i ålder 2 1/2, 5 och 9 och vi har ett marmorbord i köket 😱 ville så gärna ha bordet så tänkte det får kvitta 😋 visst jag får torka av det varje dag med en trasa (gör man ändå) polerar ibland vilket ger den lyster tillbaka. Och så använder vi alltid underlägg till tallrik och glas. Men det är lätt värt det att ha ett snyggt bord. Man byter ändå inredning då och då 🤷🏻‍♀️

  5. Lina ~ lejamine

    Du skriver så himla bra! Det är verkligen en lyx att hitta sånna här långa inlägg när man kikar in på bloggen 😍

    I all välmening så vill jag dock lyfta att flera mäklare i min närhet beskrivit sina jobb på det sättet du skriver att du vill komma bort ifrån. Många av dem har tagit pauser i omgångar, men de hittar alltid tillbaka till mäklaryrket för att det är deras passion och passar deras drivkraft och förmåga.

    Personligen så tror jag att du kommer ha oerhört stor nytta av att kombinera influenser och mäklare. Inte för att de olika yrkena boostar varandra, snarare för att du kommer kunna variera och backa upp under eventuella dippar i något av yrkena.

    Du är en så otroligt inspirerande person och jag får påminna mig själv minst en gång i veckan om att du faktiskt bara är 1 år äldre än mig och att kan du göra allt det du gör så borde jag kunna åtminstone en tiondel. Du är en sann inspiration och jag är så glad att jag hängt med på din utveckling från i stort sett första tiden du började blogga ❤️

    1. Gabriella Joss
      Gabriella Joss

      Men alltså tack!! Du anar inte hur glad jag blir <3 blir typ tårögd! Och ja, du har helt rätt. Hoppas att det blir som jag vill och tänker mig med jobbet när jag är färdig och annars hoppas jag att det blir bra ändå på något vis. Kloka tankar 🙂 Tack snälla snälla för alla fina ord återigen! Kommer kunna leva länge på dom <3 Och vad glad jag blir att du hängt med så länge. KRAM!

  6. Maria

    Vårt första barn är beräknat i mars och för ett år sedan köpte jag livets rottingstolar. Vita med beige rotting. Min masn småkusiner var hos oss och fikade och det var fanimej bullar, kex och choklad på varenda millimeter av sitsarna. torkade som en galning efter. Har nu insett att vi kommer behöva göra oss av med dessa stolar när vårt barn börjar äta runt matbordet :p Då får det nog bli några vanliga pinnstolar alt bara ha fyra rottingstolar och barnstol på kortsidan eller på en plats.

  7. Mia

    Jag tycker hösten är ok om det är sol men hatar regn. Tänker så här att det vänder efter januari och vi går mot våren. Jag skulle varit född i Spanien för det är för många månader kallt här. Ha det fint. kramis.

  8. Hannah

    Jag köpte en sån lasermaskin så man kan göra det hemma, från Philips. Alltså jag har aldrig varit så confident på stranden som i somras! Så skönt att inte ha hår överallt 😅

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish