Gabriella Joss Gabriella Joss
Allmänt

Onsdag

Hej fina!

Hoppas att allt är bra med er. Jag mår okej och ska snart åka och träna så att jag har det gjort för dagen.

Idag ska jag försöka plugga så mycket som möjligt innan jag hämtar barnen på förskolan. Imorgon drar JÖKEN igång och jag är taggad men ändå inte. Jag har ju alltid velat plugga juridik så nu får vi se om det är som jag har tänkt mig =) Nu har jag både juridikkursen och fastighetsförmedlingskursen igång samtidigt och det ÄR mycket. Har dock bestämt mig för att det får gå som det går och att jag inte ska dräpa mig själv för godkända tentor. I värsta fall får jag göra om dom igen bara. Har lyckats landa stressnivån på en bra plats och vill inte må som jag mådde för någon månad sedan. Det är så konstigt det där men jag har varit SÅ lugn den senaste veckan jämfört med hur jag brukar vara. Tror att jag på något vis insåg allvaret när kroppen faktiskt sa ifrån och bara släppte typ a l l t. Det får vara som det är och det får bli som det blir. Ingenting är liksom värt att offra sin hälsa för. Då får jag hellre lägga plugget på hyllan och flytta till en lägenhet. Jag ska prova nu och köra allt jag alltid har gjort men med ett inre lugn och se hur det går. Och jag tror att det kommer att gå minst lika bra.

Jag skrev ju lite om det där med stress på insta story då jag fick frågan om hur det går med just stresshanteringen. För mig har det aldrig handlat om att jag har FÖR mycket att göra utan snarare att att stressa har blivit en så naturlig del av mig. Allt jag gör görs med andan i halsen typ oavsett om jag har bråttom eller inte. Det har på något vis blivit ett så invant beteende att jag alltid är stressad även om det egentligen tar lika lång tid att göra det jag gör utan stress. Förstår ni hur jag menar? Kursen som jag läste nu senast kom verkligen till bra nytta i detta för mig då allt verkligen handlar om invant beteende och hur man kan bryta dom banorna. Så det jobbar jag på nu. Varje gång jag blir sådär stressig så påminner jag mig själv om att det jag håller på med inte kommer att gå minsta snabbare bara för att jag faktiskt känner den där jobbiga känslan i kroppen under tiden som jag gör det. Och då tar jag ett djupt andetag och tar det lugnt istället. Låter så flummigt för dom som inte har känt samma känsla men många av er kände igen sig på instagram och det var på något vis ”skönt” för mig att veta att jag inte är ensam om att hålla på såhär. Sedan är det ju klart att jag har mycket. Jag är egen företagare, har två barn, hus och pluggar över 200% men det är inte för mycket för mig. Jag orkar och klarar det. Och ibland räcker inte tiden till men så är det ju för alla. Det är känslan som jag har i kroppen som jag måste byta ut.

Annars då? Hade på Idol igår kväll när jag satt och pluggade men slutade med att jag la undan boken och satt och grinade åt alla som var duktiga, sjöng fint eller var sådär superglada över att få gå vidare. Jag gråter inte jättemycket nu för tiden men just glädjetårar eller tårar för att jag blir rörd har jag jättelätt att få.

Blev plötsligt trött igår så blev soffläge en stund under eftermiddagen. Väldigt olikt mig att hamna i soffan bara sådär men det var väldigt skönt. Satt och skrollade i instagram och tänkte inte ens på tvätten allt skräp på golvet för en stund.

Barnen och F kom hit igår efter föris och åt middag med mig. Vi spelade in ett samarbete och myste. Vi håller på att ”avgifta” barnen från skärmar och socker just nu och deras humör är vääääldigt svajigt. Så ja, jag avgiftas från stress och barnen från socker + skärmar, haha. Om ni undrar varför Jason har iPaden på bilden så är det för att undantaget är pedagogiska ”spel” som typ Albert där man får träna matte. Tycker det är jättebra att han gör det då han trots allt börjar skolan nästa år! Nintendot får han inte röra och vi låter varken Jason eller Jolie kolla på film just nu heller. Vi ska köra såhär veckan ut. Om ni undrar varför så är det för att vi känner att det har blivit ”för mycket” nu på slutet och dom har börjat tjata om spel, tv och godis HELA tiden. Då tar vi bort det helt ett tag istället och försöker sysselsätta och aktivera med annat. Och då brukar det gå över och man kan sakta men säkert ta in det igen utan att det blir tjat och gnäll.

Inhandlade lite nödvändigheter igår =)

Och hann med en sen lunch också.

Önskar er en fin dag! Kram!

Kommentarer

  1. Cassandra

    Super bra att pausa lite från skärmar och godis 😄 här brukar vi öva ibland på att ha tråkigt utan sånt hela tiden.
    Din blogg är så härlig❤ blir alltid så inspirerad när man går in här och läser

×

Om Gabriella Possler

Hej på dig och vad kul att du har hittat till min blogg! Jag är 25 år, lycklig i livet och mamma till två underbara barn. Bor i mitt drömhus som byggdes 2017/2018, jobbar som mäklarkordinator och driver en av Sveriges största bloggar. Hoppas att du ska tycka att det är kul att hänga med i både med och motgång, ta del av min träning, goda recept, livet med barn och att bolla allt samtidigt som mamma och egen företagare. Kram!


SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR
gabriellajoss@hotmail.com


INSTAGRAM:
@gabriellajpossler


Policies
Cookie- och integritetspolicy


BANNERANNONSERING
Kontakta Stylewish